Find flere penge…

Hvidovre kommune må jo desværre, ligesom størstedelen af landets andre kommuner, se en vanskelig økonomisk situation i øjnene. Regeringen har ikke ligefrem gjort det lettere for kommunerne at få budgettet til at hænge sammen, og også Hvidovre har måttet vedtage besparelser, der forringer niveauet, desværre også i vores folkeskoler…

Dette kan der skrives mangt og meget om, ligesom prioriteringerne i budgetforliget naturligvis kan diskuteres. Men det vigtigste i forhold til kommunens økonomi er efter min mening at tænke fremadrettet, og finde ud af hvordan vi kan undgå at skulle foretage flere besparelser, og istedet forbedre situationen i løbet af de kommende år.

Det er ikke en nem opgave, ingen tvivl om det, men vi i SF Hvidovre vil gerne være med til at arbejde seriøst med problemet og har forskellige forslag til hvordan vi kan forbedre kommunens økonomi. Det kan gøres på tre måder: ved at øge indtægterne, begrænse udgifterne eller arbejde med optimering/effektivisering, så vi får mere ud af den samme mængde penge. En del af løsningen er naturligvis at stemme VKO-regeringen ned ved det næste folketingsvalg, men vi bør se på hvad vi selv kan gøre her i Hvidovre for at forbedre vores økonomi.

Hvordan skal vi gribe det an? Skal vi udarbejde en forkromet strategi for de næste 5-10 år? Og hvilke områder bør vi tage fat i først?

Katrine Høybye Frederiksen

Jeg er 44 år gammel, gift med Morten Høybye Frederiksen og mor til Ester på 9 og Albert på 6 år. Vi flyttede til Hvidovre i 2005. Jeg er oprindeligt uddannet cand.ling.merc i fransk og arbejder i dag i et Jobcenter. Jeg har været aktiv i SF Hvidovres lokalpolitiske gruppe siden 2006 og var valgt ind i Hvidovres kommunalbestyrelse fra 2010-2013. Mine mærkesager er børn&unge, miljø&bæredygtighed samt integration.

Udgivet i Økonomi

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

SF Hvidovre i pressen
  • Socialdemokratiet og DF indgår valgforbund i Hvidovre
    Lorry 27. september 2017
    Hverken Enhedslisten eller SF vil bakke borgmester Helle Adelborg op, hvis flirten over midten fortsætter efter valget. - Jeg kan slet ikke se for mig, at vi skal indgå en aftale med Dansk Folkeparti efter valget, siger Anders Wolf Andresen, spidskandidat for SF i Hvidovre, til TV 2 Lorry.
  • Valgflæsk!
    Hvidovre Avis 5. september 2017
    Kommunalbestyrelsen havde i sidste uge et forslag fra Dansk Folkeparti på programmet - nemlig at DF ville forbyde kommunens ansatte at bære religiøse og politiske symboler eller beklædningsdele i arbejdstiden. - Det undrer ikke, at DF trækker dette kort, anførte Niels Ulsing (SF): - Der er snart kommunalvalg. Men ville det overhovedet være lovligt at vedtage forslaget? Og eksisterer der et problem? Vi har aldrig hørt til klager over de ansattes påklædning eller eventuelle tørklæder.