Find flere penge…

Hvidovre kommune må jo desværre, ligesom størstedelen af landets andre kommuner, se en vanskelig økonomisk situation i øjnene. Regeringen har ikke ligefrem gjort det lettere for kommunerne at få budgettet til at hænge sammen, og også Hvidovre har måttet vedtage besparelser, der forringer niveauet, desværre også i vores folkeskoler…

Dette kan der skrives mangt og meget om, ligesom prioriteringerne i budgetforliget naturligvis kan diskuteres. Men det vigtigste i forhold til kommunens økonomi er efter min mening at tænke fremadrettet, og finde ud af hvordan vi kan undgå at skulle foretage flere besparelser, og istedet forbedre situationen i løbet af de kommende år.

Det er ikke en nem opgave, ingen tvivl om det, men vi i SF Hvidovre vil gerne være med til at arbejde seriøst med problemet og har forskellige forslag til hvordan vi kan forbedre kommunens økonomi. Det kan gøres på tre måder: ved at øge indtægterne, begrænse udgifterne eller arbejde med optimering/effektivisering, så vi får mere ud af den samme mængde penge. En del af løsningen er naturligvis at stemme VKO-regeringen ned ved det næste folketingsvalg, men vi bør se på hvad vi selv kan gøre her i Hvidovre for at forbedre vores økonomi.

Hvordan skal vi gribe det an? Skal vi udarbejde en forkromet strategi for de næste 5-10 år? Og hvilke områder bør vi tage fat i først?

Katrine Høybye Frederiksen

Jeg er 44 år gammel, gift med Morten Høybye Frederiksen og mor til Ester på 9 og Albert på 6 år. Vi flyttede til Hvidovre i 2005. Jeg er oprindeligt uddannet cand.ling.merc i fransk og arbejder i dag i et Jobcenter. Jeg har været aktiv i SF Hvidovres lokalpolitiske gruppe siden 2006 og var valgt ind i Hvidovres kommunalbestyrelse fra 2010-2013. Mine mærkesager er børn&unge, miljø&bæredygtighed samt integration.

Udgivet i Økonomi

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

SF Hvidovre i pressen
  • Nu kommer der ingen forandring!
    Hvidovre Avis 2. januar 2018
    Man kunne næsten ikke få armene ned, efter kommunevalget, hvor SF fik en flot fremgang til både region og kommunen. Men desværre må vi nok leve med det stive socialdemokrati, der ikke ønsker nogen forandring, sammen med dansk folkeparti, der syntes at halal mad og påklædning er vigtigere end arbejdsløsheden, kontanthjælpsloftet, de overfyldte institutioner, der giver folk stress, og især de unge mennesker, der mangler noget at få tiden til at gå med, og derfor måske kan risikere som alternativ, at havne i bandeuvæsenet.
  • Borgmesterkæden blev luftet
    Hvidovre Avis 7. december 2017
    Helt efter bogen indtog SF's Niels Ulsing - som det længst siddende medlem af kommunalbestyrelsen - borgmesterstolen for en kort bemærkning, da mødet begyndte. Tre minutter senere kunne han rejse sig igen og overlade pladsen til den nyvalgte borgmester, Helle Adelborg. Hun blev genvalgt som Hvidovres borgmester. 18 af de 21 medlemmer stemte for, mens Hvidovrelisten og Enhedslisten stemte imod.