Find flere penge…

Hvidovre kommune må jo desværre, ligesom størstedelen af landets andre kommuner, se en vanskelig økonomisk situation i øjnene. Regeringen har ikke ligefrem gjort det lettere for kommunerne at få budgettet til at hænge sammen, og også Hvidovre har måttet vedtage besparelser, der forringer niveauet, desværre også i vores folkeskoler…

Dette kan der skrives mangt og meget om, ligesom prioriteringerne i budgetforliget naturligvis kan diskuteres. Men det vigtigste i forhold til kommunens økonomi er efter min mening at tænke fremadrettet, og finde ud af hvordan vi kan undgå at skulle foretage flere besparelser, og istedet forbedre situationen i løbet af de kommende år.

Det er ikke en nem opgave, ingen tvivl om det, men vi i SF Hvidovre vil gerne være med til at arbejde seriøst med problemet og har forskellige forslag til hvordan vi kan forbedre kommunens økonomi. Det kan gøres på tre måder: ved at øge indtægterne, begrænse udgifterne eller arbejde med optimering/effektivisering, så vi får mere ud af den samme mængde penge. En del af løsningen er naturligvis at stemme VKO-regeringen ned ved det næste folketingsvalg, men vi bør se på hvad vi selv kan gøre her i Hvidovre for at forbedre vores økonomi.

Hvordan skal vi gribe det an? Skal vi udarbejde en forkromet strategi for de næste 5-10 år? Og hvilke områder bør vi tage fat i først?

Katrine Høybye Frederiksen

Jeg er 45 år gammel, gift med Morten Høybye Frederiksen og mor til Ester på 10 og Albert på 6 år. Vi flyttede til Hvidovre i 2005. Jeg er oprindeligt uddannet cand.ling.merc i fransk og arbejder i dag i et Jobcenter. Jeg har været aktiv i SF Hvidovres lokalpolitiske gruppe siden 2006 og var valgt ind i Hvidovres kommunalbestyrelse fra 2010-2013. Mine mærkesager er børn&unge, miljø&bæredygtighed samt integration.

Udgivet i Økonomi

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

SF Hvidovre i pressen
  • 1. maj fejret med taler, sange og underholdning
    Hvidovre Avis 8. maj 2018
    Traditionen tro fejrede partierne på venstrefløjen den internationale kampdag i Hvidovre 1. maj. I den nordlige ende af Hvidovre fejrede SF kamp-dagen på Rytterskolen ved Hvidovre Torv. Her holdt to af SF’s medlemmer af kommunalbestyrelsen, Anders Wolf-Andresen og Sara Benzon, taler for de fremmødte.
  • Rettidig omhu ønskes
    Lorry 24. marts 2018
    - I SF vil vi gerne have der bliver vist lidt rettidig omhu, og får det her forslag vedtaget, inden vi rammer en evt. lockout. Vi forstår ikke socialdemokraterne stemmer imod, hvis de faktisk synes det er et godt forslag, fortæller SF's Anders Wolf Andresen.