Lokale svar på globale udfordringer

Der er snart klima-topmøde i København, men desværre tyder meget på at det ikke bliver til den aftale, som vores klode har brug for. Af forskellige årsager synes lederne rundt omkring i verden ikke at være klar til at tage de nødvendige beslutninger. Dette er naturligvis meget beklageligt, for ikke at sige himmelråbende vanvittigt, og det efterlader mange af os helt almindelige mennesker, som ikke har anden indflydelse end vores stemmeret, med en følelse af uforståenhed, afmagt, ja endda vrede.

Men vi kan gøre noget – omend i det små. Den enkelte kan vælge at gøre sin egen levevis så miljørigtig som muligt, – f.eks. i forhold til transport, indkøb, affald, forbrug af varme og elektricitet, osv. Vi kan engagere os i foreninger eller organisationer som arbejder for miljø og klima. Kommunalvalget d. 17. november giver endnu en mulighed for at handle klimabevidst, nemlig ved at stemme på en kandidat med en grøn vision for Hvidovre Kommune.

Vi kan faktisk gøre meget for at få Hvidovre kommune til at belaste klimaet mindre i fremtiden. Her er nogle af de ting jeg vil arbejde for at få indført:

 • Præcise miljøkrav til kommunens indkøb (f.eks. at produkter skal være svanemærket eller blomstmærket, at producenter er miljø-certificerede, osv.)
 • Miljøforbedringer i forhold til kommunens forbrug (lave en mere ambitiøs plan for at nedsætte el-forbrug og varmeforbrug i de kommunale bygninger, bl.a. gennem energirenoveringer finansieret via ESCO samarbejde , undersøge muligheder for at anvende miljøvenlig energi, udarbejde præcis plan for at få erstattet kommunens bilpark med el-biler, osv.)
 • Mere oplysning og rådgivning til både borgere og erhvervsliv, f.eks. et agenda-center
 • Krav om bæredygtighed i forbindelse med renovering af kommunens bygninger og eventuelt nybyggeri
 • Strategi for cykelfremme og forbedring af den offentlige transport
 • Oprettelse af et klima-udvalg i kommunalbestyrelsen, – som sørger for at klimaudfordringen tages alvorligt i alle henseender
 • Anvendelse af grønne taxaer (kommunen kan forpligte sig til gradvist kun at benytte energieffektive taxaer)
 • Lancering af grønne pilotprojekter (f.eks. et stort solcelleanlæg, hvor Hvidovres borgere kan købe anparter og et evt. overskud bruges til at bygge et nyt anlæg)

Har du nogle gode idéer til hvad vi skal gøre i Hvidovre for at mindske belastningen af klimaet, så er du velkommen til at skrive her.

Katrine Høybye Frederiksen

Jeg er 44 år gammel, gift med Morten Høybye Frederiksen og mor til Ester på 9 og Albert på 6 år. Vi flyttede til Hvidovre i 2005. Jeg er oprindeligt uddannet cand.ling.merc i fransk og arbejder i dag i et Jobcenter. Jeg har været aktiv i SF Hvidovres lokalpolitiske gruppe siden 2006 og var valgt ind i Hvidovres kommunalbestyrelse fra 2010-2013. Mine mærkesager er børn&unge, miljø&bæredygtighed samt integration.

Udgivet i Klima, Miljø, Trafik, Valg

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Seneste nyt
SF Hvidovre i pressen
 • Vi bager hverken politiske rævekager eller begår løftebrud…
  Hvidovre Avis 28. november 2017
  Vi kan give socialdemokraterne nøjagtigt det samme flertal som Dansk Folkeparti. Derfor troede vi i SF, at vi havde givet Socialdemokraterne en gave med det nye og markante røde flertal. Men vi måtte desværre konstatere, at Socialdemokraterne på forhånd var fuldstændigt låste i deres forhold til Dansk Folkeparti. Vi var i SF - på trods af det røde flertal på 12 mandater bestående af SF, Enhedslisten og Socialdemokraterne - klar til at konstituere os bredt med alle partier, bortset fra Dansk Folkeparti. Vi kunne i SF godt have været med i en konstituering med Venstre og Konservative, der pegede på en socialdemokratisk borgmester.
 • Nu skal valgplakaterne ned
  Lorry 28. november 2017
  I Hvidovre hjælper partierne hinanden med at pille stripsene ned fra lygtepælene. En af dem, der efterlader byen ren, er Bent Roldgaard, som er medlem af SF's bestyrelse i Hvidovre. - Når vi er ude, så klipper vi alt det ned, der er i de lygtepæle, vi er i - også selvom det ikke er vores eget. Det, synes vi, er god stil. Det ved vi, at nogle af de andre partier, også gør. Men vi kan desværre se, at der er nogle, der bare flår plakater ned og lader papirrester, plastrester og strips sidde. Det, synes jeg, er dårlig stil, siger han.