Værested: Løsning på vej

“A-Team 2650” er en gruppe af unge mennesker der arbejder frivilligt med børn og unge i Avedøre, bl.a. på baggrund af erfaring fra egen opvækst, samt deres kendskab til og netværk blandt unge i Avedøre Stationsby. A-team ønsker at forhindre sociale problemer og formindske kriminalitet i Stationsbyen, bl.a. ved at arrangere fritidsaktiviteter som fodbold og ture i svømmehallen, ligesom de arbejder med at sikre at de unge kommer i uddannelse eller job og har en god kontakt med forældrene også når det er relevant. A-team gør et rigtig godt arbejde, som vi er mange der sætter meget stor pris på. De har rigtig mange visioner om at udvikle indsatsen og de vil meget gerne arbejde sammen med kommunen og fx. gadeplansmedarbejderne, – men A-team har brug for et sted at være!

Det er naturligvis relevant at samtænke A-teams arbejde med resten af kommunens tilbud i forhold til de unge og derfor foreslog SF, at der i forbindelse med forvaltningens analyse af ungeområdet skulle udarbejdes et forslag om et værested/center i Avedøre, så A-team og alle de andre unge i samarbejde med kommunen kan sætte fokus på uddannelse, arbejde og det sociale.

Det har dog vist sig at tage en rum tid for forvaltning (og borgmester) at få udarbejdet dette forslag og SF er rigtig ærgerlige over at der ikke er blevet konkretiseret noget endnu.

Men efter SF’s vedholdende indsats, bliver der dog nu endelig arrangeret et temamøde for kommunalbestyrelsen om oprettelsen af et værested/center til de unge. Fra kommunens side er der desuden endelig blevet taget kontakt til Avedøre boligselskab vedrørende afdeling Nords tilbud om et lokale til bl.a. A-teams aktiviteter, såfremt det etableres i samarbejde med kommunen og med pædagogisk samt social støtte.

Efter dette temamøde, vil SF arbejde konkret videre med ét af forslagene og om nødvendigt selv lægge et forslag frem i Kommunalbestyrelsen til beslutning, således at A-Team forhåbentlig langt om længe får et sted, hvor de kan fortsætte deres store arbejde for de unge i Avedøre og hele Hvidovre

I mellemtiden arbejder vi i SF også på at finde en midlertidig løsning, så A-team og de unge kan komme ind i varmen vinteren over, indtil den endelige løsning konkretiseres. Hvis andre ønsker at deltage i dette, er I mere end velkomne til at kontakte os.

Udgivet i Børn og unge, Integration, Pressemeddelelser

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

SF Hvidovre i pressen
  • 21-årige Kira bliver yngste dansker i Bruxelles: ”Det er helt vildt”
    Lorry 27. maj 2019
    - Det bliver vildt, og jeg er lidt i chok. Sådan lyder de første ord, fra SF’eren Kira Peter-Hansen i telefonen mandag aften. For kort tid siden modtog hun nyheden om, at partifællen Karsten Hønge, der er politisk ordfører i Folketinget, har takket nej til plads i EU-Parlamentet - også selv om folketingsvalget først afgøres 5. juni. I stedet går pladsen altså til 21-årige Kira Peter-Hansen, der til daglig er studerende. Dermed bliver hun det yngste danske medlem nogensinde, og måske bliver hun endda det yngste medlem i hele Europa.
  • SF og DF i fælles front: Vi vil have metro til Vestegnen
    Lorry 25. maj 2019
    Foran hospitalet mødtes Serdal Benli, SF’s spidskandidat i valgkredsen, sammen med folketingsmedlemmet Mikkel Dencker fra Dansk Folkeparti for at give hinanden håndslag på den politiske vision. - En metroforbindelse er godt for den kollektive trafik, godt for den grønne omstilling og godt for alle de mennesker, der bor her i området, siger SF’s Serdal Benli. Især Hvidovre Hospital, der de kommende år moderniseres og udbygges til at tage imod endnu flere patienter, er en stor årsag til, at de to kandidater vil arbejde for en metroforbindelse.