Grøn omstilling med fødevarer

Fremtidens fødevarer?

Fremtidens fødevarer?

SF’s grønne kandidat, miljøingeniør Marianne Bigum, havde inviteret til debat på Risbjerggård om fremtidens fødevarer, og man kom vidt omkring efter indledningen, hvor det blev konstateret, at det ikke lader sig gøre at gro en ny klode. Vi må nøjes med den vi har, og passe bedre på den.

Den grønne tænketank Concito fortalte om hvad man selv kan gøre, og potentialet for handling og effekt er størst ved ændrede madvaner – fremover bør vi f.eks. kun spise op til 30 gram kød om dagen.

Bug-Amok uddelte smagsprøver på insekter, som kan udgøre en del af fremtidens fødevarer – de indeholder meget mere protein end andre slags kød og dertil forskellige mineraler.

Dansk Vegetarisk Forening pointerede at sundhed er vigtigt, og at sammenhængen med mad og miljø gør det muligt at forbedre alle dele samtidig.

Råkom konkluderede at det er omstilling der skal til, ikke bare omlægning – og at madkundskab i folkeskolen kan være indgangen til en langsigtet omstilling, så de næste generationer også kan få noget at spise og selv lave fornuftig mad.

Udgivet i Økologi, Bæredygtighed, FV19, Mad, Miljø, Natur, Sundhed

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

SF Hvidovre i pressen
  • 21-årige Kira bliver yngste dansker i Bruxelles: ”Det er helt vildt”
    Lorry 27. maj 2019
    - Det bliver vildt, og jeg er lidt i chok. Sådan lyder de første ord, fra SF’eren Kira Peter-Hansen i telefonen mandag aften. For kort tid siden modtog hun nyheden om, at partifællen Karsten Hønge, der er politisk ordfører i Folketinget, har takket nej til plads i EU-Parlamentet - også selv om folketingsvalget først afgøres 5. juni. I stedet går pladsen altså til 21-årige Kira Peter-Hansen, der til daglig er studerende. Dermed bliver hun det yngste danske medlem nogensinde, og måske bliver hun endda det yngste medlem i hele Europa.
  • SF og DF i fælles front: Vi vil have metro til Vestegnen
    Lorry 25. maj 2019
    Foran hospitalet mødtes Serdal Benli, SF’s spidskandidat i valgkredsen, sammen med folketingsmedlemmet Mikkel Dencker fra Dansk Folkeparti for at give hinanden håndslag på den politiske vision. - En metroforbindelse er godt for den kollektive trafik, godt for den grønne omstilling og godt for alle de mennesker, der bor her i området, siger SF’s Serdal Benli. Især Hvidovre Hospital, der de kommende år moderniseres og udbygges til at tage imod endnu flere patienter, er en stor årsag til, at de to kandidater vil arbejde for en metroforbindelse.