Ønskes: Fleksibel indkøbsordning

Der er ingen tvivl om, at den nye indkøbsordning er til glæde for rigtig mange. Der er bl.a. mulighed for større indkøb, hjemmehjælperne skal ikke slæbe i samme omfang som tidligere, og både service og varer er tilsyneladende af god kvalitet.

På trods af disse fakta, er der dog mange svage ældre der bestemt ikke syntes, der har været tale om fremskridt. Ældresagen, Ældrerådet, Klagerådet og andre har modtaget klager i et omfang, så ingen burde være i tvivl om, at der er noget galt.

For mange var indkøbsturen med hjemmehjælperen en af de eneste muligheder for at komme ud i den friske luft. Den gav også lidt personlig kontakt for dem, der ikke har andre muligheder, og det gav mulighed for lidt motion og et afbræk i hverdagen.

Dermed var det faktisk sådan, at den gamle indkøbsordning slog flere fluer med ét enkelt smæk. Den var på den måde en undtagelse fra det fremherskende minuttyrani, og den nye ordning demonstrerer hvordan nedskæringer og jagten på rationaliseringsgevinster ofte har utilsigtede konsekvenser.

Alligevel besluttede et flertal i kommunalbestyrelsen den 25. april, at der ikke skal foretages ændringer. Uanset den enkeltes behov, vil der fortsat kun være én mulighed for indkøb, og der vil ikke være mulighed for dispensation – ikke engang en brugerundersøgelse kunne det blive til, og det selvom de allerede indkomne klager ikke er undersøgt til bunds.

Det er klart, at alternative indkøbsmuligheder for de svageste koster penge, men visitationskriterierne vil være afgørende for, hvem der kan benytte sig af en dispensationsmulighed, og dermed, hvor stor udgiften bliver. Skal vi alle være et nummer i rækken uden mulighed for dispensation? Er det rimeligt at se bort fra de mange henvendelser fra borgerne? Kan vi være bekendt at behandle vores svageste så urimeligt?

Morten Høybye Frederiksen

Jeg er født i 1972, og har boet i Hvidovre siden 2005, hvor jeg flyttede hertil sammen med min hustru Katrine Høybye Frederiksen. Jeg har været aktiv i SF gennem mere end 20 år, de sidste år også som formand for SF Hvidovre. Samtidig er jeg via SF udpeget som bl.a. domsmand ved Østre Landsret og til repræsentantskabet i Hvidovre Fjernvarmedistribution. Jeg interesserer mig specielt for miljø, it-politik og demokrati.

Udgivet i Ældre, Læserbreve

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

SF Hvidovre i pressen
  • Er demokrati en syltekrukke?
    Hvidovre Avis 19. maj 2021
    I har helt ret. I stillede forslag om, at Hvidovre Kommune skulle tilmelde sig og betale kontingent med mulighed for tilkøb af yderligere konsulentydelser i ”Vild med Vilje”. Det skete kort efter et populært TV-program om vild natur og masser af engagerede borgere.
  • Hvorfor undlod hun at stemme?
    Hvidovre Avis 12. maj 2021
    SF havde et forslag på kommunalbestyrelsesmødet den 27. april. Forslaget handlede om, at Hvidovre Kommune sikrer, "at borgerne ikke modtager indgribende afgørelser fra kommunen med digital post i weekends og helligdage eller umiddelbart op til disse". Alt i alt et forslag der fortjener at blive vedtaget i en ny og mere tidssvarende version.