Ønskes: Fleksibel indkøbsordning

Der er ingen tvivl om, at den nye indkøbsordning er til glæde for rigtig mange. Der er bl.a. mulighed for større indkøb, hjemmehjælperne skal ikke slæbe i samme omfang som tidligere, og både service og varer er tilsyneladende af god kvalitet.

På trods af disse fakta, er der dog mange svage ældre der bestemt ikke syntes, der har været tale om fremskridt. Ældresagen, Ældrerådet, Klagerådet og andre har modtaget klager i et omfang, så ingen burde være i tvivl om, at der er noget galt.

For mange var indkøbsturen med hjemmehjælperen en af de eneste muligheder for at komme ud i den friske luft. Den gav også lidt personlig kontakt for dem, der ikke har andre muligheder, og det gav mulighed for lidt motion og et afbræk i hverdagen.

Dermed var det faktisk sådan, at den gamle indkøbsordning slog flere fluer med ét enkelt smæk. Den var på den måde en undtagelse fra det fremherskende minuttyrani, og den nye ordning demonstrerer hvordan nedskæringer og jagten på rationaliseringsgevinster ofte har utilsigtede konsekvenser.

Alligevel besluttede et flertal i kommunalbestyrelsen den 25. april, at der ikke skal foretages ændringer. Uanset den enkeltes behov, vil der fortsat kun være én mulighed for indkøb, og der vil ikke være mulighed for dispensation – ikke engang en brugerundersøgelse kunne det blive til, og det selvom de allerede indkomne klager ikke er undersøgt til bunds.

Det er klart, at alternative indkøbsmuligheder for de svageste koster penge, men visitationskriterierne vil være afgørende for, hvem der kan benytte sig af en dispensationsmulighed, og dermed, hvor stor udgiften bliver. Skal vi alle være et nummer i rækken uden mulighed for dispensation? Er det rimeligt at se bort fra de mange henvendelser fra borgerne? Kan vi være bekendt at behandle vores svageste så urimeligt?

Morten Høybye Frederiksen

Jeg er født i 1972, og har boet i Hvidovre siden 2005, hvor jeg flyttede hertil sammen med min hustru Katrine Høybye Frederiksen. Jeg har været aktiv i SF gennem snart 20 år, de sidste år også som formand for SF Hvidovre. Samtidig er jeg via SF udpeget som bl.a. domsmand ved Østre Landsret og til repræsentantskabet i Hvidovre Fjernvarme. Jeg interesserer mig specielt for miljø, it-politik og demokrati.

Udgivet i Ældre, Læserbreve

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

SF Hvidovre i pressen
  • Budget 2020 skydes i gang på markedsdagen
    Hvidovre Avis 25. juni 2019
    Skal der flere pædagoger i dine børns daginstitution? Skal der udliciteres mere, så vi kan sætte skatten ned? Få svar på disse spørgsmål og meget mere, når SF og Venstre på lørdag den 29. juni kl. 10.30 skyder debatten om kommunens budget for 2020 i gang på Kæmpernes Markedsdag foran Hvidovre Rådhus. Det foregår i SF’s telt og de to debattører er kommunalbestyrelsesmedlemmerne Torben Nowicki Rasmussen fra Venstre og Anders Wolf Andresen fra SF. Kom og stil dit spørgsmål eller fortæl hvad du synes skattekronerne skal bruges på næste år.
  • 21-årige Kira bliver yngste dansker i Bruxelles: ”Det er helt vildt”
    Lorry 27. maj 2019
    - Det bliver vildt, og jeg er lidt i chok. Sådan lyder de første ord, fra SF’eren Kira Peter-Hansen i telefonen mandag aften. For kort tid siden modtog hun nyheden om, at partifællen Karsten Hønge, der er politisk ordfører i Folketinget, har takket nej til plads i EU-Parlamentet - også selv om folketingsvalget først afgøres 5. juni. I stedet går pladsen altså til 21-årige Kira Peter-Hansen, der til daglig er studerende. Dermed bliver hun det yngste danske medlem nogensinde, og måske bliver hun endda det yngste medlem i hele Europa.