Historien skal føres videre

Hvidovre er blevet kulturarvskommune. Selvom Hvidovre ikke er særligt begunstiget med kulturarv, så har Hvidovre alligevel en historie: Hvidovre er fortællingen om det 20. århundredes drømme om det gode liv – det vidner både mellemkrigstidens bungalows og efterkrigstidens Avedøre Stationsby om.

SF i Hvidovre mener, at netop fortællingen om det gode liv, skal føres videre – historien om arbejderbefolkningen fra de københavnske brokvarterer, som cykler ud i forstæderne for at leve det gode liv i det grønne. Den historie skal føres videre.

Men ord er ikke nok til en god historie. Der skal handling til. I hvert fald hvis historien ikke bare skal skue bagud, men også fremad: Hvidovre er en grøn by med mange rekreative områder. Og Hvidovre spænder bredt i social henseende. Det er Hvidovres ressourcer.

For at gøre godt bedre, foreslår SF, at fremtidig kommunal planlægning sammentænker miljøpolitik og boligpolitik og skaber en endnu grønnere kommune og en kommune, som ikke er præget af social og geografisk opsplitning.

Mere konkret foreslår SF:

1. Bebyggelser med byøkologisk indhold, hvor sol- og jordvarme supplerer de traditionelle energikilder.
2. Bebyggelser med anvendelse af regnvand til toiletskyl og tøjvask.
3. Genbrugsbutik med mulighed for sortering og hvor man kan hente/bytte tøj, legetøj, bøger m.m.
4. Fælleshuse i forbindelse med eksisterende og ny bebyggelse, hvor man som beboer kan mødes.
5. Torvepladser med faste torvedage for salg af grøntsager, frugt m.m.
6. Trafiksanering i eksisterende og ny bebyggelse.
7. Havepladser til overskydende planter fra private haver og grønne områder.

Altså en kommune som sikrer naturressourcerne for fremtiden. Og en kommune, hvor den sociale forskellighed ikke bliver til ghettodannelse, men hvor alle bor godt og kan mødes i nogle af kommunens mange fælles byøkologisk rum; haver, fælleshuse, torve m.m.

Det mener SF kan profilere Hvidovre – en kommune som både tænker bagudrettet på bevaring af ældre huse og fremadrettet på bevaring af miljøet – både det økologiske og det sociale.

Udgivet i Kultur, Læserbreve

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

SF Hvidovre i pressen
  • Budget 2020 skydes i gang på markedsdagen
    Hvidovre Avis 25. juni 2019
    Skal der flere pædagoger i dine børns daginstitution? Skal der udliciteres mere, så vi kan sætte skatten ned? Få svar på disse spørgsmål og meget mere, når SF og Venstre på lørdag den 29. juni kl. 10.30 skyder debatten om kommunens budget for 2020 i gang på Kæmpernes Markedsdag foran Hvidovre Rådhus. Det foregår i SF’s telt og de to debattører er kommunalbestyrelsesmedlemmerne Torben Nowicki Rasmussen fra Venstre og Anders Wolf Andresen fra SF. Kom og stil dit spørgsmål eller fortæl hvad du synes skattekronerne skal bruges på næste år.
  • 21-årige Kira bliver yngste dansker i Bruxelles: ”Det er helt vildt”
    Lorry 27. maj 2019
    - Det bliver vildt, og jeg er lidt i chok. Sådan lyder de første ord, fra SF’eren Kira Peter-Hansen i telefonen mandag aften. For kort tid siden modtog hun nyheden om, at partifællen Karsten Hønge, der er politisk ordfører i Folketinget, har takket nej til plads i EU-Parlamentet - også selv om folketingsvalget først afgøres 5. juni. I stedet går pladsen altså til 21-årige Kira Peter-Hansen, der til daglig er studerende. Dermed bliver hun det yngste danske medlem nogensinde, og måske bliver hun endda det yngste medlem i hele Europa.