Miljøpuljen bør fordobles

I juni i år læssede Greenpeace 35 ton kul af foran Christiansborg for at protestere mod regeringens energipolitik: regeringen vil købe ubrugte CO2-kvoter fra lande som Rusland og Ukraine for at nå den danske Kyoto-forpligtelse – en 21 procents CO2-reduktion i 2008-12.

Vi havde engang en regering – med Svend Auken som miljø- og energiminister – hvis målsætning var at afvikle kul i energiforsyningen.

I dag har vi en regering, som vil lade miljøet betale for en kulbaseret energiforsyning.
SF i Hvidovre mener, at vi skal byde den aktuelle energipolitik trods: Hvidovre skal satse på en alternativ energiforsyning ved at investere i f.eks varmepumper, jordvarme, solvarme og regnvandsanlæg i de kommunale institutioner og ved nyt byggeri og ved renovering af ældre bebyggelse.

Et jordvarme anlæg sparer 50 % på varmeforbruget sammenlignet med naturgas.
Solvarme til opvarmning af forbrugsvand nedsætter vameregningen med ca. 30 %.
Regnvandsanlæg til toiletskyl giver en besparelse på ca. 11 m3 vand pr.person pr. år.

SF i Hvidovre foreslår derfor, at miljøpuljen fordobles til 4 mill. for at få etableret nogle af ovennævnte energikilder i de kommunale institutioner. Pengene til miljøpuljen kan f.eks hentes fra salget af de kommunalt ejede kolonihaver i Præstemoseområdet. Og for at sætte turbo på en mere grøn energipolitik, forslår SF, at de institutioner som sætter deres ressourceforbrug ned og indfører nye energikilder via penge fra miljøpuljen, beholder de besparelser, som de herved opnår.
Alt i alt ville kommunen spare penge på det kommunale budget og bidrage til en energipolitik, der bygger på vedvarende energi og ikke på opkøb af ubrugte CO2-kvoter.

Udgivet i Læserbreve, Miljø
Ingen kommentarer til “Miljøpuljen bør fordobles
 1. på trods af at vi anbefaler regnvandsanlæg i snart sagt alle sammenhænge som den eneste miljørigtige løsning, så er det ikke lovligt at bruge regnvand til toiletskyl på institutioner og hospitaler, der har været noget utryghed overfor regnvandsudnyttelse, fordi starten var en masse selvbyg med store fejl, som ikke gav så gode erfaringer. Det er først nu der begynder at blive lidt mere medvind. se her “borgmester tisser i regnvand”; http://www.fyens.dk/article/1256599:Assens–Borgmester-tisser-i-regnvand

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

SF Hvidovre i pressen
 • Er demokrati en syltekrukke?
  Hvidovre Avis 19. maj 2021
  I har helt ret. I stillede forslag om, at Hvidovre Kommune skulle tilmelde sig og betale kontingent med mulighed for tilkøb af yderligere konsulentydelser i ”Vild med Vilje”. Det skete kort efter et populært TV-program om vild natur og masser af engagerede borgere.
 • Hvorfor undlod hun at stemme?
  Hvidovre Avis 12. maj 2021
  SF havde et forslag på kommunalbestyrelsesmødet den 27. april. Forslaget handlede om, at Hvidovre Kommune sikrer, "at borgerne ikke modtager indgribende afgørelser fra kommunen med digital post i weekends og helligdage eller umiddelbart op til disse". Alt i alt et forslag der fortjener at blive vedtaget i en ny og mere tidssvarende version.