Miljøpuljen bør fordobles

I juni i år læssede Greenpeace 35 ton kul af foran Christiansborg for at protestere mod regeringens energipolitik: regeringen vil købe ubrugte CO2-kvoter fra lande som Rusland og Ukraine for at nå den danske Kyoto-forpligtelse – en 21 procents CO2-reduktion i 2008-12.

Vi havde engang en regering – med Svend Auken som miljø- og energiminister – hvis målsætning var at afvikle kul i energiforsyningen.

I dag har vi en regering, som vil lade miljøet betale for en kulbaseret energiforsyning.
SF i Hvidovre mener, at vi skal byde den aktuelle energipolitik trods: Hvidovre skal satse på en alternativ energiforsyning ved at investere i f.eks varmepumper, jordvarme, solvarme og regnvandsanlæg i de kommunale institutioner og ved nyt byggeri og ved renovering af ældre bebyggelse.

Et jordvarme anlæg sparer 50 % på varmeforbruget sammenlignet med naturgas.
Solvarme til opvarmning af forbrugsvand nedsætter vameregningen med ca. 30 %.
Regnvandsanlæg til toiletskyl giver en besparelse på ca. 11 m3 vand pr.person pr. år.

SF i Hvidovre foreslår derfor, at miljøpuljen fordobles til 4 mill. for at få etableret nogle af ovennævnte energikilder i de kommunale institutioner. Pengene til miljøpuljen kan f.eks hentes fra salget af de kommunalt ejede kolonihaver i Præstemoseområdet. Og for at sætte turbo på en mere grøn energipolitik, forslår SF, at de institutioner som sætter deres ressourceforbrug ned og indfører nye energikilder via penge fra miljøpuljen, beholder de besparelser, som de herved opnår.
Alt i alt ville kommunen spare penge på det kommunale budget og bidrage til en energipolitik, der bygger på vedvarende energi og ikke på opkøb af ubrugte CO2-kvoter.

Udgivet i Læserbreve, Miljø
Ingen kommentarer til “Miljøpuljen bør fordobles
 1. på trods af at vi anbefaler regnvandsanlæg i snart sagt alle sammenhænge som den eneste miljørigtige løsning, så er det ikke lovligt at bruge regnvand til toiletskyl på institutioner og hospitaler, der har været noget utryghed overfor regnvandsudnyttelse, fordi starten var en masse selvbyg med store fejl, som ikke gav så gode erfaringer. Det er først nu der begynder at blive lidt mere medvind. se her “borgmester tisser i regnvand”; http://www.fyens.dk/article/1256599:Assens–Borgmester-tisser-i-regnvand

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

SF Hvidovre i pressen
 • Ny kandidat hos SF
  Hvidovre Avis 10. februar 2021
  Kristine Amalie Rostgård har hen over efteråret og vinteren gjort sig bemærket som lokal tovholder for #HvorErDerEnVoksen. Her har hun kæmpet for, at der kommer fokus på normeringerne i Hvidovres daginstitutioner, og at et mere virkelighedstro billede kommer til syne.
 • I det kolde gys for en god sag
  Hvidovre Avis 10. februar 2021
  I lørdags hoppede SF’s lokale folketingskandidat Rasmus Henriksen og borgmesterkandidat Anders Wolf Andresen i det iskolde vand i Hvidovre Havn. Nogle dage i forvejen havde de oprettet en indsamling til Danmarks Indsamlingen, hvor de lovede at tage en svømmetur i det kolde vand, hvis beløbet blev nået. Da målet på 2.500 kr. allerede var nået i fredags, så blev løftet indfriet med højt humør i frostgrader og isfyldt farvand lørdag eftermiddag.