Ledige hænder til omsorg

Den offentlige sektor mangler pædagoger til at passe vores børn og sygeplejersker til at passe de syge. Det belærte Anders Fogh befolkningen om i sin åbningstale. Men løsningen ligger lige for.

Forbundet FTF har netop lavet en undersøgelse, der viser at godt 10.000 af de deltidsansatte pædagoger, sygeplejersker og hjemmehjælpere hellere end gerne vil arbejde fuld tid. Men det får de ikke lov til af deres arbejdsgivere.

Løsningen er at give de deltidsansatte på Hvidovre Hospital og i hjemmehjælpen og børnehaverne i Hvidovre mulighed for at komme op på fuld tid, hvis de ønsker det. Så bliver der flere hænder til at passe de syge, de ældre og børnene. Den ekstra udgift kan næsten financieres af de sparede dagpenge. SF har stillet forslag om en sådan ordning i Folketinget.

Nu er det op til Anders Fogh, om han virkelig ønsker bedre velfærd.

Blog i valgkampen

Følg min valgkamp på min weblog jakob.sf-blog.dk og på min valgblog hos DR. Du kan også møde mig på Facebook.

Hvem er jeg?

Retfærdighed og tro på fremtiden har altid været vigtigt for mig. Jeg er i politik, fordi jeg vil et retfærdigt samfund, hvor alle får en chance, en retfærdig verden uden krige og undertrykkelse og en fremtid for vores klode med et rent miljø. Jeg er 31 år, næstformand for SF og folketingskandidat for SF Hvidovre. Jeg bor i Københavns nordvest-kvarter og er far til Daniel på 10 år. Når tiden ikke går med politik, spiller jeg musik eller eksperimenterer med at lave mad i køkkenet. Jeg har studeret historie og russisk og bl.a. arbejdet som højskolelærer. Jeg har også været landsformand for SF's ungdomsorganisation - SFU.
Danmark fortjener friske kræfter, der vil arbejde for bedre velfærd og en grøn fremtid

Hvad er mine mærkesager?

Danmark skal gå forrest i verden ved at slås for et bedre miljø. Det er der fremtid i! Danmark skal være et foregangsland for at nedsætte CO2 udslip. Vi skal f.eks. bygge masser af vindmøller – det giver også arbejdspladser. Vi skal have langt bedre kollektiv trafik og en bybus eller s-togs billet skal max. koste en 10’er. Danmark skal væk fra en udenrigspolitik, der sjosker i hælene på USA. Vi skal gå forrest for at slås for menneskerettigheder og fredelig konfliktløsning. Slut med ulovlige krige som Irak krigen. Danmark skal respektere FN! Danmark skal betale mere i u-landsbistand. Vi er så rige, at vi godt kan give mere til verdens fattigste.

Hvad vil jeg kæmpe for lokalt?

I mange kommuner er velfærden slidt helt i bund. De ældre får ikke den pleje de fortjener og børnene får ikke den undervisning i folkeskolen, de har brug for. Ældreplejen skal have et løft. På landsplan skal der ansættes 5.000 flere og de skal have bedre løn. Folkeskolerne skal moderniseres og renoveres så vi har gode lokaler og gode undervisningsmaterialer. Den kollektive trafik der forbinder Hvidovre med København skal styrkes med en ny toglinie. Men Det skal ske på en måde, der ikke giver støjgener for borgerne. Motorvejen skal overdækkes, hvor toglinien går under Hvidovrevej. Evt. kan der bygges boliger på overdækningen. Der skal bygges nye stationer ved Hvidovre Hospital og ved Brøndby Stadion.

Videopræsentation

Husk at stemme!

Her kan du stemme på mig:
 • Albertslund
 • Ballerup
 • Brøndby
 • Gentofte
 • Gladsaxe
 • Herlev
 • Hvidovre
 • Høje Taastrup
 • Ishøj
 • Lyngby-Taarbæk
 • Rødovre
 • Vallensbæk

Udgivet i Læserbreve, Sundhed

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*