Hjemmeplejere fortjener bedre!

Hvis man opfinder et smart computerprogram eller spekulerer i aktier kan man blive mangemilliardær. Hvis man knokler dagen lang for at passe gamle og syge, har man lige penge nok til at overleve.

I Hvidovre Avis 8/11 fortæller Benthe og Birgit om dagligdagen i hjemmeplejen. Det er rystende læsning. Hjemmeplejere og sygeplejersker har nogle af de vigtigste opgaver, man kan tænke sig – nemlig at give omsorg til andre mennesker. Alligevel har de også de mest urimelige arbejdsvilkår.

FOA lavede for nyligt en undersøgelse, der viste, at hver fjerde offentlige ansatte døjer med alvorlige stressproblemer. Det gælder særligt blandt plejepersonale. Dertil kommer rygproblemer, et højt antal blodpropper og generel fysisk og psykisk nedslidning. Vores hjemmeplejere fortjener langt bedre, ligesom vores ældre fortjener hjemmeplejere, der har god tid og sprudler af arbejdsglæde frem for stress.

Blandt de forslag, jeg gerne vil slås for er:
1) Højere løn til plejepersonale. Det fortjener de og der skal være mere prestige i arbejdet.
2) Nedsat arbejdstid med fuld lønkompensation. Det vil næsten være gratis, hvis vi tager arbejdsløse ind i de ledige jobs og dermed sparer dagpenge.
3) Mere tid til den enkelte ældre. Det vil både give de ældre bedre service og hjemmeplejerne mere arbejdsglæde.
Jeg vil meget gerne have flere forslag til at give hjemmeplejerne bedre vilkår. Send blot en e-mail til sfjakn@ft.dk.

Blog i valgkampen

Følg min valgkamp på min weblog jakob.sf-blog.dk og på min valgblog hos DR. Du kan også møde mig på Facebook.

Hvem er jeg?

Retfærdighed og tro på fremtiden har altid været vigtigt for mig. Jeg er i politik, fordi jeg vil et retfærdigt samfund, hvor alle får en chance, en retfærdig verden uden krige og undertrykkelse og en fremtid for vores klode med et rent miljø. Jeg er 31 år, næstformand for SF og folketingskandidat for SF Hvidovre. Jeg bor i Københavns nordvest-kvarter og er far til Daniel på 10 år. Når tiden ikke går med politik, spiller jeg musik eller eksperimenterer med at lave mad i køkkenet. Jeg har studeret historie og russisk og bl.a. arbejdet som højskolelærer. Jeg har også været landsformand for SF's ungdomsorganisation - SFU.
Danmark fortjener friske kræfter, der vil arbejde for bedre velfærd og en grøn fremtid

Hvad er mine mærkesager?

Danmark skal gå forrest i verden ved at slås for et bedre miljø. Det er der fremtid i! Danmark skal være et foregangsland for at nedsætte CO2 udslip. Vi skal f.eks. bygge masser af vindmøller – det giver også arbejdspladser. Vi skal have langt bedre kollektiv trafik og en bybus eller s-togs billet skal max. koste en 10’er. Danmark skal væk fra en udenrigspolitik, der sjosker i hælene på USA. Vi skal gå forrest for at slås for menneskerettigheder og fredelig konfliktløsning. Slut med ulovlige krige som Irak krigen. Danmark skal respektere FN! Danmark skal betale mere i u-landsbistand. Vi er så rige, at vi godt kan give mere til verdens fattigste.

Hvad vil jeg kæmpe for lokalt?

I mange kommuner er velfærden slidt helt i bund. De ældre får ikke den pleje de fortjener og børnene får ikke den undervisning i folkeskolen, de har brug for. Ældreplejen skal have et løft. På landsplan skal der ansættes 5.000 flere og de skal have bedre løn. Folkeskolerne skal moderniseres og renoveres så vi har gode lokaler og gode undervisningsmaterialer. Den kollektive trafik der forbinder Hvidovre med København skal styrkes med en ny toglinie. Men Det skal ske på en måde, der ikke giver støjgener for borgerne. Motorvejen skal overdækkes, hvor toglinien går under Hvidovrevej. Evt. kan der bygges boliger på overdækningen. Der skal bygges nye stationer ved Hvidovre Hospital og ved Brøndby Stadion.

Videopræsentation

Husk at stemme!

Her kan du stemme på mig:
 • Albertslund
 • Ballerup
 • Brøndby
 • Gentofte
 • Gladsaxe
 • Herlev
 • Hvidovre
 • Høje Taastrup
 • Ishøj
 • Lyngby-Taarbæk
 • Rødovre
 • Vallensbæk

Udgivet i Ældre, Læserbreve, Sundhed

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*