Kujonagtig dansk udenrigspolitik

”Operation Autumn Clouds”. Det lyder som titlen på et computerspil, men handler om brutal virkelighed. ”Operations Efterårsskyer” er nemlig navnet på den militære offensiv, Israel har først i Gaza siden sommeren, og som foreløbigt har kostet over 400 palæstinensere livet. I sidste uge kulminerede brutaliteten, da 18 mennesker – de fleste kvinder og børn – mistede livet efter en israelsk bomberegn. Den israelske regering har siden undskyldt angrebet og kaldt det en teknisk fejl. Den undskyldning hjælper ikke Iman. En lille pige på 9 år, der mistede hele sin familie under angrebet og mistede sit ene ben.

Danmark har spillet en beskæmmende rolle. Vi har nemlig i FN’s Sikkerhedsråd undladt at stemme for en resolution, der fordømte de israelske angreb. Det på trods af, at det var et afbalanceret resolutionsforslag, der fordømte agressioner fra både den palæstinensiske og israelske side.

Operation Efterårsskyer er en videreførelse af Ariel Sharons strategi, der handler om, at marginalisere de moderate kræfter i Palæstina og styrke de ekstreme og militante kræfter. For Israel ønsker et alibi for at knuse det spæde palæstinensiske selvstyre endeligt. Oven i det hele har EU’s sanktioner mod det palæstinensiske selvstyre fuldstændig lammet den offentlige sektor. Resultatet er udbredt fattigdom. To tredjedele af palæstinenserne lever under fattigdomsgrænsen.

Danmark har bidraget til at forværre situationen med sit passive samtykke i FN’s Sikkerhedsråd. Den såkaldte “aktivistiske udenrigspolitik”, som Fogh for nyligt proklamerede, har vist sig ikke at være andet end hule floskler. I realiteten kan Fogh-regeringen ikke mande sig op til at tage afstand fra krigsforbrydelser.

Der er mere end nogensinde brug for, at verdenssamfundet kommer på banen og lægger et et massivt pres på den israelske besættelsesmagt. Danmark kunne passende have gået foran ved at spille en aktiv rolle i FN’s sikkerhedsråd. I stedet har regeringen valgt en rolle, der er så kujonagtig, at man krymper sig af skam.

Blog i valgkampen

Følg min valgkamp på min weblog jakob.sf-blog.dk og på min valgblog hos DR. Du kan også møde mig på Facebook.

Hvem er jeg?

Retfærdighed og tro på fremtiden har altid været vigtigt for mig. Jeg er i politik, fordi jeg vil et retfærdigt samfund, hvor alle får en chance, en retfærdig verden uden krige og undertrykkelse og en fremtid for vores klode med et rent miljø. Jeg er 31 år, næstformand for SF og folketingskandidat for SF Hvidovre. Jeg bor i Københavns nordvest-kvarter og er far til Daniel på 10 år. Når tiden ikke går med politik, spiller jeg musik eller eksperimenterer med at lave mad i køkkenet. Jeg har studeret historie og russisk og bl.a. arbejdet som højskolelærer. Jeg har også været landsformand for SF's ungdomsorganisation - SFU.
Danmark fortjener friske kræfter, der vil arbejde for bedre velfærd og en grøn fremtid

Hvad er mine mærkesager?

Danmark skal gå forrest i verden ved at slås for et bedre miljø. Det er der fremtid i! Danmark skal være et foregangsland for at nedsætte CO2 udslip. Vi skal f.eks. bygge masser af vindmøller – det giver også arbejdspladser. Vi skal have langt bedre kollektiv trafik og en bybus eller s-togs billet skal max. koste en 10’er. Danmark skal væk fra en udenrigspolitik, der sjosker i hælene på USA. Vi skal gå forrest for at slås for menneskerettigheder og fredelig konfliktløsning. Slut med ulovlige krige som Irak krigen. Danmark skal respektere FN! Danmark skal betale mere i u-landsbistand. Vi er så rige, at vi godt kan give mere til verdens fattigste.

Hvad vil jeg kæmpe for lokalt?

I mange kommuner er velfærden slidt helt i bund. De ældre får ikke den pleje de fortjener og børnene får ikke den undervisning i folkeskolen, de har brug for. Ældreplejen skal have et løft. På landsplan skal der ansættes 5.000 flere og de skal have bedre løn. Folkeskolerne skal moderniseres og renoveres så vi har gode lokaler og gode undervisningsmaterialer. Den kollektive trafik der forbinder Hvidovre med København skal styrkes med en ny toglinie. Men Det skal ske på en måde, der ikke giver støjgener for borgerne. Motorvejen skal overdækkes, hvor toglinien går under Hvidovrevej. Evt. kan der bygges boliger på overdækningen. Der skal bygges nye stationer ved Hvidovre Hospital og ved Brøndby Stadion.

Videopræsentation

Husk at stemme!

Her kan du stemme på mig:
 • Albertslund
 • Ballerup
 • Brøndby
 • Gentofte
 • Gladsaxe
 • Herlev
 • Hvidovre
 • Høje Taastrup
 • Ishøj
 • Lyngby-Taarbæk
 • Rødovre
 • Vallensbæk

Udgivet i Folketinget, Læserbreve, Udland

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*