SF Hvidovre åbner for debat

Som opfølgning på Kultur- og Fritidsmessen har SF Hvidovre relanceret hjemmesiden, og opfordrer nu til åben debat blandt borgerne i kommunen.

SF Hvidovre ønsker at inddrage borgerne og gøre demokratiet nærværende, fortæller SF Hvidovres webmaster og bestyrelsesmedlem Morten Frederiksen.

Borgerne skal inddrages

Kommunalbestyrelsen i Hvidovre har i de seneste 2 år, i forbindelse med budgetlægningen, afholdt borgermøder uden den store tilslutning. De få fremmødte har udpræget været der, for at protestere over enkelte konkrete beslutninger, hvilket har været udmærket, men der mangler en reel dialog om budgettet med en større kreds af Hvidovre Kommunes borgere.

SF har flere gange stillet forslag i kommunalbestyrelsen om at afholde borger-/budgetmøder som det gøres i Gladsaxe, Albertslund og Værløse med stor sucess.

I det hele taget mener vi i SF-Hvidovre, at borgerne skal inddrages i langt større omfang — og ikke kun i forbindelse med budgetlægningen, udtaler Morten Frederiksen.

I det lange løb er det ikke nok med hjemmesidedebat hos SF Hvidovre, men det er et skridt på vejen. SF Hvidovre vil fortsat arbejde i kommunalbestyrelsen for at udvide demokratiet og inddrage borgerne i højere grad end i dag, ikke mindst i forbindelse med budgetlægningsprocessen — det er der vel ingen partier der kan være uenige i? spørger Morten Frederiksen fra SF Hvidovre.

Ny hjemmeside

SF Hvidovres nye hjemmeside bygger på et såkaldt “Free Software” og “Open Source” system, og det betyder at systemet er frit tilgængeligt og gratis at bruge, samtidig med at det er muligt at tilpasse efter behov — uden at skulle betale licenser og konsulenter i dyre domme.

For et parti som SF, der ikke bliver støttet økonomisk af organisationer med dybe lommer, er et gratis hjemmesidesystem et vigtigt værktøj.

Samtidig er systemet bygget med den nyeste weblog-teknologi, hvor det er nemt for besøgende på hjemmesiden at kommentere på de enkelte indlæg og debattere frit. Det passer fint med vores ønske om at inddrage borgerne og høre om meninger og holdninger til vores politik og Hvidovre kommunes udfordringer, slutter webmaster Morten Frederiksen.

Morten Høybye Frederiksen

Jeg er født i 1972, og har boet i Hvidovre siden 2005, hvor jeg flyttede hertil sammen med min hustru Katrine Høybye Frederiksen. Jeg har været aktiv i SF gennem snart 20 år, de sidste år også som formand for SF Hvidovre. Samtidig er jeg via SF udpeget som bl.a. domsmand ved Østre Landsret og til repræsentantskabet i Hvidovre Fjernvarme. Jeg interesserer mig specielt for miljø, it-politik og demokrati.

Udgivet i Demokrati, Pressemeddelelser

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

SF Hvidovre i pressen
  • Budget 2020 skydes i gang på markedsdagen
    Hvidovre Avis 25. juni 2019
    Skal der flere pædagoger i dine børns daginstitution? Skal der udliciteres mere, så vi kan sætte skatten ned? Få svar på disse spørgsmål og meget mere, når SF og Venstre på lørdag den 29. juni kl. 10.30 skyder debatten om kommunens budget for 2020 i gang på Kæmpernes Markedsdag foran Hvidovre Rådhus. Det foregår i SF’s telt og de to debattører er kommunalbestyrelsesmedlemmerne Torben Nowicki Rasmussen fra Venstre og Anders Wolf Andresen fra SF. Kom og stil dit spørgsmål eller fortæl hvad du synes skattekronerne skal bruges på næste år.
  • 21-årige Kira bliver yngste dansker i Bruxelles: ”Det er helt vildt”
    Lorry 27. maj 2019
    - Det bliver vildt, og jeg er lidt i chok. Sådan lyder de første ord, fra SF’eren Kira Peter-Hansen i telefonen mandag aften. For kort tid siden modtog hun nyheden om, at partifællen Karsten Hønge, der er politisk ordfører i Folketinget, har takket nej til plads i EU-Parlamentet - også selv om folketingsvalget først afgøres 5. juni. I stedet går pladsen altså til 21-årige Kira Peter-Hansen, der til daglig er studerende. Dermed bliver hun det yngste danske medlem nogensinde, og måske bliver hun endda det yngste medlem i hele Europa.