De unge kan!

Det er beklageligt, at Regionen siger nej til 2-årigt HF på Avedøre gymnasium.

På Regionsrådets møde den 6. februar blev denne sag drøftet. Kun SF ville som samlet gruppe give tilladelsen til at gymnasiet får lov til at lave et 2 årigt HF specielt for de unge under 20 år. SF var positive fordi vi ikke kan se at Regionsrådet skal begrænse udbuddet til de unge, men tværtimod sikre der er udbud nok – dette var et flertal imod.

Rent konkret ønsker gymnasiet at leve op til “Vestegnanalysen” der siger at de unge er meget følsomme overfor lange afstande og skal vi have flere til at tage en uddannelse på vestegnen skal tilbuddene være tæt på. Gymnasiet har tidligere haft HF men da det blev lukket af Københavns Amt faldt andelen af de unge fra hvidovre der gik på ungdoms HF med 95 %. Det er disse unge gymnasiet vil have tilbage ved at lave 3 spændende studieforløb om sundhed,pædagogik og polititjeneste.

Flertallet i Regionsrådet var bange for at eleverne ville blive taget fra Ishøj, der også vil starte et ungdoms HF og modsat Avedøre gymnasium fik tilladelse til det. Det tror SF ikke på, vi tror på at flere unge fra Hvidovre vil få en uddannelse og dermed ikke være en konkurrent til Ishøj. Derfor stemte SF ja, men et flertal stemte desværre nej, hvad vi dybt beklager på de unge og gymnasiets vegne.

Allan Schneidermann, SF
Medlem af Regionsrådet.

Læserbrev i Hvidovre Avis den 14. februar 2007.

Udgivet i Læserbreve, Regionen, Skoler

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

SF Hvidovre i pressen
  • Er demokrati en syltekrukke?
    Hvidovre Avis 19. maj 2021
    I har helt ret. I stillede forslag om, at Hvidovre Kommune skulle tilmelde sig og betale kontingent med mulighed for tilkøb af yderligere konsulentydelser i ”Vild med Vilje”. Det skete kort efter et populært TV-program om vild natur og masser af engagerede borgere.
  • Hvorfor undlod hun at stemme?
    Hvidovre Avis 12. maj 2021
    SF havde et forslag på kommunalbestyrelsesmødet den 27. april. Forslaget handlede om, at Hvidovre Kommune sikrer, "at borgerne ikke modtager indgribende afgørelser fra kommunen med digital post i weekends og helligdage eller umiddelbart op til disse". Alt i alt et forslag der fortjener at blive vedtaget i en ny og mere tidssvarende version.