Miljørigtigt byggeri?

SF hilser den skærpede miljøpolitik i Hvidovre Kommune velkommen. Det er en god ide med en ekstra Agenda-21 medarbejder, som skal overvåge, at miljøpolitikken føres ud i livet.

Men miljøpolitikken er ikke reddet ved en enkelt medarbejder i forvaltningen. Der skal mere til!

I Københavns Kommune er man gået et skridt videre: Her har man konsekvent indført skærpede energikrav for kommunens eget byggeri og støttet byggeri, der sigter mod en 25 % reduktion af rammen for energiforbruget. Det er en reduktion som først bliver en del af bygningsreglementet i 2009 (jf. regeringens energihandlingsplan) og som alle kommuner til den tid skal leve op til.

I forbindelse med EU direktivet 2002/91/EF om bygningers energimæssige ydeevne, gør EU en betydelig indsats for at fremme lavenergibyggeri og energieffektive renoveringer.

EU støtter derfor demonstrationsprojekter med op til 50 % af projektets omkostninger. Hvis demonstrationsprojektet baseres på grænseoverskridende erfaringsudveksling med et eller flere lande indenfor EU, støttes op til 100 % af projektets omkostninger.

SF vil gerne bidrage til, at de skærpede energikrav, som bygningsreglementet i 2009 kommer til at indeholde, bliver indført i Hvidovre Kommune allerede nu. Ligesom SF støtter etableringen af et delvist EU finansieret demonstrationsprojekt, som kan være basis for fremtidige energirigtige byggerier og – renoveringer. Renoveringen af Risbjergård og ombygningen af Hvidovrevej 80 kunne være de første skridt på vejen til miljørigtigt byggeri i Hvidovre. Andre tiltag med bæredygtige energikilder som sol- og jordvarme kunne i denne forbindelse også være ønskelige.

Vil Hvidovres kommunalbestyrelse være med til det?

Læserbrev bragt i Hvidovre Avis den 14. februar 2007.

Udgivet i Læserbreve, Miljø

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

SF Hvidovre i pressen
  • Er demokrati en syltekrukke?
    Hvidovre Avis 19. maj 2021
    I har helt ret. I stillede forslag om, at Hvidovre Kommune skulle tilmelde sig og betale kontingent med mulighed for tilkøb af yderligere konsulentydelser i ”Vild med Vilje”. Det skete kort efter et populært TV-program om vild natur og masser af engagerede borgere.
  • Hvorfor undlod hun at stemme?
    Hvidovre Avis 12. maj 2021
    SF havde et forslag på kommunalbestyrelsesmødet den 27. april. Forslaget handlede om, at Hvidovre Kommune sikrer, "at borgerne ikke modtager indgribende afgørelser fra kommunen med digital post i weekends og helligdage eller umiddelbart op til disse". Alt i alt et forslag der fortjener at blive vedtaget i en ny og mere tidssvarende version.