Tradition er ikke nok – svar til borgmester Britta Christensen

Tak til borgmester Britta Christensen for svar i Hvidovre Avis den 7. februar. Det meste havde jeg dog læst mig til på www.hvidovre.dk. Borgmesterens bemærkninger om at miljøet er et ”afgørende element”, at ”udbudet afspejler institutionernes ønsker”, at ”der sker en række vurderinger” og at ”miljøet er en meget vigtig faktor”, siger jo ikke noget præcist om miljøkravene. Jeg havde forventet et mere konkret svar.

Derfor tillader jeg mig at spørge igen:
Er der fastlagt nogle minimumskrav leverandørerne skal leve op til? Hvilke præcise miljøkriterier er der i den nuværende indkøbsaftale? (Er det f.eks. påkrævet at der købes produkter med miljømærkerne Svanen og/eller Blomsten?) Og er der planer om at skærpe miljøkravene løbende?
Jeg vil gerne opfordre til at indkøbsaftalen, eller i hvert fald de præcise miljøkrav, som nævnes i denne aftale, offentliggøres på www.hvidovre.dk, således at Hvidovres borgere kan se præcist hvilke miljøkrav kommunen stiller til sine leverandører.

Endelig vil jeg gerne gentage mit spørgsmål om hvorvidt kommunalbestyrelsen vil være med til at undersøge muligheder og konsekvenser ved at tilslutte sig Partnerskab for offentlige grønne indkøb?

Læserbrev bragt i Hvidovre Avis den 28. februar 2007

Se i øvrigt det første læserbrev Hvor Grønne er Hvidovre Kommunes indkøb? hvor du også kan finde et link til Britta Christensens svar.

Katrine Høybye Frederiksen

Jeg er 45 år gammel, gift med Morten Høybye Frederiksen og mor til Ester på 10 og Albert på 6 år. Vi flyttede til Hvidovre i 2005. Jeg er oprindeligt uddannet cand.ling.merc i fransk og arbejder i dag i et Jobcenter. Jeg har været aktiv i SF Hvidovres lokalpolitiske gruppe siden 2006 og var valgt ind i Hvidovres kommunalbestyrelse fra 2010-2013. Mine mærkesager er børn&unge, miljø&bæredygtighed samt integration.

Udgivet i Læserbreve, Miljø
Ingen kommentarer til “Tradition er ikke nok – svar til borgmester Britta Christensen
 1. Webmaster siger:

  I Hvidovre Avis den 14. marts 2007 svarer borgmester Britta Christensen på ovenstående med indlægget “Vurderer både miljø og økonomi“.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

SF Hvidovre i pressen
 • Er demokrati en syltekrukke?
  Hvidovre Avis 19. maj 2021
  I har helt ret. I stillede forslag om, at Hvidovre Kommune skulle tilmelde sig og betale kontingent med mulighed for tilkøb af yderligere konsulentydelser i ”Vild med Vilje”. Det skete kort efter et populært TV-program om vild natur og masser af engagerede borgere.
 • Hvorfor undlod hun at stemme?
  Hvidovre Avis 12. maj 2021
  SF havde et forslag på kommunalbestyrelsesmødet den 27. april. Forslaget handlede om, at Hvidovre Kommune sikrer, "at borgerne ikke modtager indgribende afgørelser fra kommunen med digital post i weekends og helligdage eller umiddelbart op til disse". Alt i alt et forslag der fortjener at blive vedtaget i en ny og mere tidssvarende version.