Tradition er ikke nok – svar til borgmester Britta Christensen

Tak til borgmester Britta Christensen for svar i Hvidovre Avis den 7. februar. Det meste havde jeg dog læst mig til på www.hvidovre.dk. Borgmesterens bemærkninger om at miljøet er et ”afgørende element”, at ”udbudet afspejler institutionernes ønsker”, at ”der sker en række vurderinger” og at ”miljøet er en meget vigtig faktor”, siger jo ikke noget præcist om miljøkravene. Jeg havde forventet et mere konkret svar.

Derfor tillader jeg mig at spørge igen:
Er der fastlagt nogle minimumskrav leverandørerne skal leve op til? Hvilke præcise miljøkriterier er der i den nuværende indkøbsaftale? (Er det f.eks. påkrævet at der købes produkter med miljømærkerne Svanen og/eller Blomsten?) Og er der planer om at skærpe miljøkravene løbende?
Jeg vil gerne opfordre til at indkøbsaftalen, eller i hvert fald de præcise miljøkrav, som nævnes i denne aftale, offentliggøres på www.hvidovre.dk, således at Hvidovres borgere kan se præcist hvilke miljøkrav kommunen stiller til sine leverandører.

Endelig vil jeg gerne gentage mit spørgsmål om hvorvidt kommunalbestyrelsen vil være med til at undersøge muligheder og konsekvenser ved at tilslutte sig Partnerskab for offentlige grønne indkøb?

Læserbrev bragt i Hvidovre Avis den 28. februar 2007

Se i øvrigt det første læserbrev Hvor Grønne er Hvidovre Kommunes indkøb? hvor du også kan finde et link til Britta Christensens svar.

Katrine Høybye Frederiksen

Jeg er 45 år gammel, gift med Morten Høybye Frederiksen og mor til Ester på 10 og Albert på 6 år. Vi flyttede til Hvidovre i 2005. Jeg er oprindeligt uddannet cand.ling.merc i fransk og arbejder i dag i et Jobcenter. Jeg har været aktiv i SF Hvidovres lokalpolitiske gruppe siden 2006 og var valgt ind i Hvidovres kommunalbestyrelse fra 2010-2013. Mine mærkesager er børn&unge, miljø&bæredygtighed samt integration.

Udgivet i Læserbreve, Miljø
Ingen kommentarer til “Tradition er ikke nok – svar til borgmester Britta Christensen
 1. Webmaster siger:

  I Hvidovre Avis den 14. marts 2007 svarer borgmester Britta Christensen på ovenstående med indlægget “Vurderer både miljø og økonomi“.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

SF Hvidovre i pressen
 • Budget 2020 skydes i gang på markedsdagen
  Hvidovre Avis 25. juni 2019
  Skal der flere pædagoger i dine børns daginstitution? Skal der udliciteres mere, så vi kan sætte skatten ned? Få svar på disse spørgsmål og meget mere, når SF og Venstre på lørdag den 29. juni kl. 10.30 skyder debatten om kommunens budget for 2020 i gang på Kæmpernes Markedsdag foran Hvidovre Rådhus. Det foregår i SF’s telt og de to debattører er kommunalbestyrelsesmedlemmerne Torben Nowicki Rasmussen fra Venstre og Anders Wolf Andresen fra SF. Kom og stil dit spørgsmål eller fortæl hvad du synes skattekronerne skal bruges på næste år.
 • 21-årige Kira bliver yngste dansker i Bruxelles: ”Det er helt vildt”
  Lorry 27. maj 2019
  - Det bliver vildt, og jeg er lidt i chok. Sådan lyder de første ord, fra SF’eren Kira Peter-Hansen i telefonen mandag aften. For kort tid siden modtog hun nyheden om, at partifællen Karsten Hønge, der er politisk ordfører i Folketinget, har takket nej til plads i EU-Parlamentet - også selv om folketingsvalget først afgøres 5. juni. I stedet går pladsen altså til 21-årige Kira Peter-Hansen, der til daglig er studerende. Dermed bliver hun det yngste danske medlem nogensinde, og måske bliver hun endda det yngste medlem i hele Europa.