Budgetforlig i Hvidovre

Som offentliggjort på Hvidovre Kommunes hjemmeside og i Hvidovre Avis, er der indgået budgetforlig mellem Socialistisk Folkeparti, Liste T og Socialdemokraterne.

Budgetforliget for 2008 betyder desværre en skattestigning på 0,4 procentpoint, og en stigning i grundskylden på 2 promille — alternativet havde dog været værre!

Regeringen og DF’s politik i form af bl.a. strukturreform og udligningsreform betyder merudgifter for mere end 50 mio. kroner, og hvis pengene skulle have været fundet indenfor de eksisterende rammer, ville det have betydet voldsomme nedskæringer på alle områder. Dermed ville velfærden have fået et kraftigt skud for boven, og serviceniveauet ville blive udsat for en grundig barbering — og det på trods af, at det ifølge finansministeren går bedre end nogensinde, og på trods af, at statsministeren lover velfærd til alle.

De borgelige kalder det et ræverødt forlig, men et kulsort forlig ville ikke have været at foretrække — det ville have betydet dårligere vilkår for både børn og ældre!

Morten Høybye Frederiksen

Jeg er født i 1972, og har boet i Hvidovre siden 2005, hvor jeg flyttede hertil sammen med min hustru Katrine Høybye Frederiksen. Jeg har været aktiv i SF gennem mere end 20 år, tidligere bl.a. som formand for SF Hvidovre. Jeg er via SF udpeget som bl.a. domsmand ved Retten i Glostrup. Jeg interesserer mig specielt for miljø, it-politik og demokrati.

Udgivet i Økonomi, Budget, Demokrati, Folketinget
En kommentar til “Budgetforlig i Hvidovre
 1. Søren Østergaard siger:

  Er vi virkelig tilbage til blokpolitikens kronede dage. De dage i hvidovre, hvor hverdagen var rød eller sort ? Hvor A, SF og T havde monopol på visdom, empati óg ikke mindst den evige sandhed. Hvor oppossitionen var nogen der sagde lyd, men iøvrigt var sat uden for reel indflydelse. 2006 fyldte man så verden med den glade sandhed at man i Hvidovre lavede historiske forlig – og i 2007 vendst man igen tilbage til den trivielle magtdemonstration.
  På bl.a. SF initiativ holdes igen i denne måned en budgetdag. den 3. af sin art. Skulle borgerne igen igen svigte fremmødet, er årsagen måske at nogen konstant lukker luften ud af følelsen af indflydelse.

 2. Søren,

  Nu var det jo ikke SF, A eller T der bragte blokpolitikken og det røde/sorte perspektiv på bane, det var Venstres Peter Broholm. Samtidig er netop det parti vel danmarksmester i blokpolitik, så der er ikke noget at komme efter (!).

  Når det er sagt, tror jeg dog ikke der er nogen, der ikke helst ville have haft et endnu bredere budgetforlig — det lader sig altså bare ikke gøre med den sorte melodi…

  Det er for nemt at påberåbe sig mangel på indflydelse, når grunden til den manglende indflydelse er, at man ikke er villig til kompromiser, eller at man ikke vil acceptere at være i mindretal.

 3. Niels Ulsing siger:

  Der er en verden til forskel på forudsætningerne for budget 2007 og 2008.
  Regeringens tyveri af 60 mio. fra Hvidovre, har skabt behov for en anden måde at håndtere budgettet på. A-F-T har fra start været enige om, at en hel del af de manglende millioner nødvendigvis må komme fra en moderat skattestigning. Borgmesteren har været i dialog med samtlige partier, og det har været ret indlydende, at der ikke har været forståelse for en skattestigning hos andre end SF og T.
  Det er ikke et mål i sig selv, at være enig med alle, og med budget 2008 er hovedopgaven for SF, at få Hvidovre igennem en økonomisk meget vanskelig periode uden vanvittige besparelser, der vil forringe vores serviceniveau på alle væsentlige områder, og afskedige mellem 100 og 200 ansatte.

  Borgerne burde for alvor møde op på budgetdagen, for at høre, hvorfor A-F-T vil sætte skatten op, og de andre spare sig ud af vanskelighederne. Det vil også være godt, at få drøftet regeringens politik, og især konsekvenserne for kommunerne.

 4. Søren Østergaard siger:

  Det er ikke så tit jeg er helt enig med Niels Ulsing, men nødvendigheden af borgernes deltagelse kan jeg helt følge. Jeg ønsker virkelig (selv om NA ikke er med) at der kommer mange intereserede til budgetdagen. Desværre kunne jeg være bange for at vi igen skal se den manglende interesse og deltagelse. Og så kan alle jo spørge sig selv hvorfor – og handle herefter.
  Hvorfor kunne alle Hvidovres vælgerforeninger ikke et øjeblik glemme politik og forskellighedere og lave en fælles stand på kultur- og fritidsmessen med overskriften “Politisk interesse søges” ?
  Så er bolden givet op og vi må se hvem der tør tage den op.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*