Genåbnede kommunale budgetter — hvilket hold spiller de borgerlige på?

Bragt i Hvidovre Avis 28. november 2007

I valgkampen lovede regeringen ikke at genåbne kommunernes budgetter og gennemtvinge nedskæringer i velfærden. Men på Venstres landsmøde kort efter valgdagen brød Anders Fogh dette løfte. Alt ser nu ud til at regeringen blot venter med at svinge sparekniven overfor kommunerne til 2009. Kan vi regne med de borgerlige i Hvidovre eller vil de blot være regeringens forlængede nedskærings-arm?

Hvidovre kommunes budget for 2008 faldt på plads uden nedskæringer men med en lille og moderat skattestigning. På den måde undgik vi at skulle skære 60 mio. i borgernes velfærd på folkeskoler, hjemmepleje osv.

Under forhandlingerne om budgettet for 2008 parkerede de borgerlige i Hvidovre sig selv på sidelinjen med korslagte arme. De ønskede ikke engang at deltage i budgetdagen 2008, hvor alle partier præsenterede deres politik for borgerne foran Rådhuset.

De borgerliges budskab, da budgetforhandlingerne mellem de andre partier, der ønskede at deltage stod på var: ”Effektiviseringer”. I SF har vi intet i mod effektiviseringer, så længe det betyder at benytte borgernes skattekroner til den bedste kommunale service, og ikke nedskæringer som var den tydelige underlægningsmusik til de borgerliges effektiviserings-sang under budgetforhandlingerne for 2008.

Alt tyder nu på at regeringen bryder sit løfte fra valgkampen og alligevel vil gennemtvinge nedskæringer i kommunerne.

Vi har derfor brug for at vide om de borgerlige i kommunalbestyrelsen vil tage ansvar for Hvidovres velfærd og økonomi sammen med flertallet eller om de igen ønsker at placere sig selv på sidelinjen, og blot være regeringens forlængede nedskærings-arm i Hvidovre.

I SF ønsker vi at skabe den bedste velfærd og økonomi i Hvidovre Kommune. Det håber vi også de borgerlige vil deltage konstruktivt i på trods af deres regering, der gør livet besværligt for Hvidovre Kommune.

Hvidovre har ikke brug for nedskæringer i velfærden, men bedre velfærd i folkeskole, ældrepleje osv. Det vil vi i SF sikre sammen med en ordentlig økonomi.

Anders Wolf Andresen

32 år. Medlem af SFU/SF Siden 2000. Valgt til kommunalbestyrelsen i 2009. Statskundskaber. Udviklingskonsulent i Kalundborg Kommune på Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedsområdet. Jeg brænder for SF’s folkesocialistiske værdier - og jeg arbejder benhårdt for at føre dem ud i livet som kommunalbestyrelsesmedlem. Jeg håber at kunne fortsætte arbejdet med at gøre Hvidovre til en mere grøn og progressiv velfærdskommune, der tager sig godt af både børn, ældre, socialt udsatte og miljøet.

Udgivet i Budget, Kommunalbestyrelsen, Læserbreve

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

SF Hvidovre i pressen
  • Ny kandidat hos SF
    Hvidovre Avis 10. februar 2021
    Kristine Amalie Rostgård har hen over efteråret og vinteren gjort sig bemærket som lokal tovholder for #HvorErDerEnVoksen. Her har hun kæmpet for, at der kommer fokus på normeringerne i Hvidovres daginstitutioner, og at et mere virkelighedstro billede kommer til syne.
  • I det kolde gys for en god sag
    Hvidovre Avis 10. februar 2021
    I lørdags hoppede SF’s lokale folketingskandidat Rasmus Henriksen og borgmesterkandidat Anders Wolf Andresen i det iskolde vand i Hvidovre Havn. Nogle dage i forvejen havde de oprettet en indsamling til Danmarks Indsamlingen, hvor de lovede at tage en svømmetur i det kolde vand, hvis beløbet blev nået. Da målet på 2.500 kr. allerede var nået i fredags, så blev løftet indfriet med højt humør i frostgrader og isfyldt farvand lørdag eftermiddag.