Hvidovre fortjener bedre togforbindelser

Folketingsvalget handler også om bedre kollektiv trafik.

Det skal blive bedre og nemmere at bruge jernbanen. Motorvejene gennem Hvidovre, Brøndby og andre Vestegns kommuner kan ikke tage flere biler. Trafikken snegler sig af sted om morgenen og om aftenen. Det er ikke holdbart på lang sigt. Derfor vil jeg slås for bedre togforbindelser, der forbinder omegnskommunerne.

Jeg foreslår, at vi bygger en jernbane fra København over Køge til Ringsted. Banens forløb gennem Hvidovre og Brøndby skal være langs Holbækmotorvejen, men uden at det giver nye støjproblemer. Det skal ske ved at vi overdækker den nye jernbane og den eksisterende motorvej. Motorvejen betyder et sandt støjhelvede for de mennesker, der bor lige op ad den. Samtidig vil en overdækning binde Hvidovre by langt bedre sammen. Den nye linie skal have stop ved Hvidovre Hospital og ved Brøndby Stadion — begge væsentlige trafikknudepunkter, som benyttes af mange mennesker hver dag.

Jeg foreslår også, at der bygges en Ydre Ringbane for København, der kan binde Vestegnen sammen. Som det er i dag, er det alt for besværligt at komme på tværs af omegnskommunerne. Den skal laves som et letbane fra Ishøj-Glostrup-Ballerup-Lyngby-DTU med nemme og hurtige skiftemuligheder til alle S-tog. I dag kører næsten alle, der skal ”på tværs” af hovedregionen, i bil.

God kollektiv trafik giver bedre livskvalitet for indbyggerne og er samtidig med til at mindske støjen fra bilerne og CO2-udledningen.

Blog i valgkampen

Følg min valgkamp på min weblog jakob.sf-blog.dk og på min valgblog hos DR. Du kan også møde mig på Facebook.

Hvem er jeg?

Retfærdighed og tro på fremtiden har altid været vigtigt for mig. Jeg er i politik, fordi jeg vil et retfærdigt samfund, hvor alle får en chance, en retfærdig verden uden krige og undertrykkelse og en fremtid for vores klode med et rent miljø. Jeg er 31 år, næstformand for SF og folketingskandidat for SF Hvidovre. Jeg bor i Københavns nordvest-kvarter og er far til Daniel på 10 år. Når tiden ikke går med politik, spiller jeg musik eller eksperimenterer med at lave mad i køkkenet. Jeg har studeret historie og russisk og bl.a. arbejdet som højskolelærer. Jeg har også været landsformand for SF's ungdomsorganisation - SFU.
Danmark fortjener friske kræfter, der vil arbejde for bedre velfærd og en grøn fremtid

Hvad er mine mærkesager?

Danmark skal gå forrest i verden ved at slås for et bedre miljø. Det er der fremtid i! Danmark skal være et foregangsland for at nedsætte CO2 udslip. Vi skal f.eks. bygge masser af vindmøller – det giver også arbejdspladser. Vi skal have langt bedre kollektiv trafik og en bybus eller s-togs billet skal max. koste en 10’er. Danmark skal væk fra en udenrigspolitik, der sjosker i hælene på USA. Vi skal gå forrest for at slås for menneskerettigheder og fredelig konfliktløsning. Slut med ulovlige krige som Irak krigen. Danmark skal respektere FN! Danmark skal betale mere i u-landsbistand. Vi er så rige, at vi godt kan give mere til verdens fattigste.

Hvad vil jeg kæmpe for lokalt?

I mange kommuner er velfærden slidt helt i bund. De ældre får ikke den pleje de fortjener og børnene får ikke den undervisning i folkeskolen, de har brug for. Ældreplejen skal have et løft. På landsplan skal der ansættes 5.000 flere og de skal have bedre løn. Folkeskolerne skal moderniseres og renoveres så vi har gode lokaler og gode undervisningsmaterialer. Den kollektive trafik der forbinder Hvidovre med København skal styrkes med en ny toglinie. Men Det skal ske på en måde, der ikke giver støjgener for borgerne. Motorvejen skal overdækkes, hvor toglinien går under Hvidovrevej. Evt. kan der bygges boliger på overdækningen. Der skal bygges nye stationer ved Hvidovre Hospital og ved Brøndby Stadion.

Videopræsentation

Husk at stemme!

Her kan du stemme på mig:
 • Albertslund
 • Ballerup
 • Brøndby
 • Gentofte
 • Gladsaxe
 • Herlev
 • Hvidovre
 • Høje Taastrup
 • Ishøj
 • Lyngby-Taarbæk
 • Rødovre
 • Vallensbæk

Udgivet i Folketinget, Læserbreve, Trafik
Ingen kommentarer til “Hvidovre fortjener bedre togforbindelser
 1. skjold elken siger:

  undertegnede ser med forventning frem til at læse jacob norhøjs kommentarer til den nye trafikministers artikel om netop dette emne, der drejer sig om det femte spor som hun har uddybet i lokalavisen hvidovre avis.
  for undertegnede ser det ud ud som om SF´folketingskandidat i hvidovre jacobs nordhøjs ideer har mulighed for at kan nyde fremme.
  med venlig hilsen
  skjold h. elken

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*