Er mere ambitiøse

Hvidovre Kommune skal arbejde aktivt for at sænke sit CO2-udslip. Kommunalbestyrelsen skal tage ansvar for at Hvidovre går forrest i Danmark og viser vejen. Vi skal sætte ambitiøse reduktionsmål for hele Hvidovre.

Derfor er SF glade for, at kommunalbestyrelsen på sit sidste møde vedtog, at blive en af Danmarks første “klimakommuner” i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening. Kommunalbestyrelsen har forpligtet Hvidovre Kommune til at sænke CO2-udslippet fra kommunens egen virksomhed med 2 % om året. Det er en begyndelse, men aftalen kunne med fordel have været mere ambitiøs, og det vil SF arbejde for at den bliver.

I SF ønsker vi at Hvidovre skal gå forrest i Danmark på klimaområdet. Derfor skal kommunalbestyrelsen forpligte sig til, at arbejde aktivt for at hele kommunen sænker sit CO2-udslip. SF vil have at kommunalbestyrelsen sætter reduktionsmål for CO2-udslippet ikke blot fra kommunens egne bygninger og aktiviteter, men også for husstande og virksomheder. Det lægger forslagene fra Danmarks Naturfredningsforening helt klart op til, og her kan vi for alvor reducere CO2-udslippet. Men indtil videre har kommunalbestyrelsen kun forpligtet sig til at sænke kommunens eget udslip med 2 % og ikke hele byens.

Med en regering, der snakker løst og fast om klima uden at handle, er det meget vigtigt at kommuner som Hvidovre er parate til at vise vejen. Det vil SF arbejde for. Vi er nemlig mere ambitiøse end regeringen, og vi er parate til at reducere CO2-udslippet med mere end 2 %.

SF er Danmarks mest ambitiøse og seriøse parti på klimaområdet, og vi er klar til at gå forrest i kommunalbestyrelsen for at Hvidovre kan gå forrest i Danmark. Der skal sættes et ambitiøst CO2-reduktionsmål for Hvidovre som helhed.

Anders Wolf Andresen

32 år. Medlem af SFU/SF Siden 2000. Valgt til kommunalbestyrelsen i 2009. Statskundskaber. Udviklingskonsulent i Kalundborg Kommune på Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedsområdet. Jeg brænder for SF’s folkesocialistiske værdier - og jeg arbejder benhårdt for at føre dem ud i livet som kommunalbestyrelsesmedlem. Jeg håber at kunne fortsætte arbejdet med at gøre Hvidovre til en mere grøn og progressiv velfærdskommune, der tager sig godt af både børn, ældre, socialt udsatte og miljøet.

Udgivet i Læserbreve, Miljø

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

SF Hvidovre i pressen
  • Ny kandidat hos SF
    Hvidovre Avis 10. februar 2021
    Kristine Amalie Rostgård har hen over efteråret og vinteren gjort sig bemærket som lokal tovholder for #HvorErDerEnVoksen. Her har hun kæmpet for, at der kommer fokus på normeringerne i Hvidovres daginstitutioner, og at et mere virkelighedstro billede kommer til syne.
  • I det kolde gys for en god sag
    Hvidovre Avis 10. februar 2021
    I lørdags hoppede SF’s lokale folketingskandidat Rasmus Henriksen og borgmesterkandidat Anders Wolf Andresen i det iskolde vand i Hvidovre Havn. Nogle dage i forvejen havde de oprettet en indsamling til Danmarks Indsamlingen, hvor de lovede at tage en svømmetur i det kolde vand, hvis beløbet blev nået. Da målet på 2.500 kr. allerede var nået i fredags, så blev løftet indfriet med højt humør i frostgrader og isfyldt farvand lørdag eftermiddag.