Landsmøde på Frederiksberg

SF’s landsmøde på Frederiksberg går over i historien på flere punkter: Det var det suverænt største gennem tiden, der var det velnok mest enige nogensinde, og så havde Hvidovre ikke mindre end 5 delegerede med!

Det sidste var i hvert fald første gang i en del år, men det bliver muligvis også sidste gang, for på landsmødet blev det bl.a. vedtaget, at beregningen af delegerede fremover bliver ændret tilbage til regnereglerne som de eksisterede før Landsmødet i 2006. Med i år var Nina Thøgersen, Niels Ulsing, Skjold Elken, Anders Wolf og Morten Høybye Frederiksen, og hvis vi skal være ligeså mange til næste år, kræver det at vi sammen får skaffet endnu flere nye medlemmer til partiforeningen.

Landsmødet forløb i fred og fordragelighed, og selvom der var optakt til en smule uenighed om Villy Søvndals retorik i forhold til udemokratiske elementer, endte det med stort set enstemmige vedtagelser af udtalelser og programmer, herunder programmet til Europaparlamentsvalget næste år.

Der blev valgt ny hovedbestyrelse, og antallet af kandidater gjorde, at dem der ikke blev valgt direkte ind alle blev suppleanter, herunder vores tidligere storkreds-repræsentant, Leif Pedersen. Vores nye storkredsrepræsentant er Birgit Hauer fra Albertslund.

Søndag formiddag var der fint besøg, for inden et spændende indlæg fra Tibets informationsminister i eksil, var FOA’s Dennis Kristensen, Sundhedskartellets Conni Kruckow og BUPL’s Henning Pedersen mødt op til debat om fremtiden velfærd. Det blev naturligvis med fokus på den p.t. igangværende strejke, og det var ganske interessant at høre hvilke overvejelser man gør sig rundt omkring.

Alt i alt et udmærket landsmøde uden de helt store udfordringer eller højdepunkter — men også et landsmøde som formentlig satte rekord i høje ølpriser…

Morten Høybye Frederiksen

Jeg er født i 1972, og har boet i Hvidovre siden 2005, hvor jeg flyttede hertil sammen med min hustru Katrine Høybye Frederiksen. Jeg har været aktiv i SF gennem snart 20 år, de sidste år også som formand for SF Hvidovre. Samtidig er jeg via SF udpeget som bl.a. domsmand ved Østre Landsret og til repræsentantskabet i Hvidovre Fjernvarme. Jeg interesserer mig specielt for miljø, it-politik og demokrati.

Udgivet i Demokrati, Nyhedsbrev, Organisation

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

SF Hvidovre i pressen
  • Budget 2020 skydes i gang på markedsdagen
    Hvidovre Avis 25. juni 2019
    Skal der flere pædagoger i dine børns daginstitution? Skal der udliciteres mere, så vi kan sætte skatten ned? Få svar på disse spørgsmål og meget mere, når SF og Venstre på lørdag den 29. juni kl. 10.30 skyder debatten om kommunens budget for 2020 i gang på Kæmpernes Markedsdag foran Hvidovre Rådhus. Det foregår i SF’s telt og de to debattører er kommunalbestyrelsesmedlemmerne Torben Nowicki Rasmussen fra Venstre og Anders Wolf Andresen fra SF. Kom og stil dit spørgsmål eller fortæl hvad du synes skattekronerne skal bruges på næste år.
  • 21-årige Kira bliver yngste dansker i Bruxelles: ”Det er helt vildt”
    Lorry 27. maj 2019
    - Det bliver vildt, og jeg er lidt i chok. Sådan lyder de første ord, fra SF’eren Kira Peter-Hansen i telefonen mandag aften. For kort tid siden modtog hun nyheden om, at partifællen Karsten Hønge, der er politisk ordfører i Folketinget, har takket nej til plads i EU-Parlamentet - også selv om folketingsvalget først afgøres 5. juni. I stedet går pladsen altså til 21-årige Kira Peter-Hansen, der til daglig er studerende. Dermed bliver hun det yngste danske medlem nogensinde, og måske bliver hun endda det yngste medlem i hele Europa.