Landsmøde på Frederiksberg

SF’s landsmøde på Frederiksberg går over i historien på flere punkter: Det var det suverænt største gennem tiden, der var det velnok mest enige nogensinde, og så havde Hvidovre ikke mindre end 5 delegerede med!

Det sidste var i hvert fald første gang i en del år, men det bliver muligvis også sidste gang, for på landsmødet blev det bl.a. vedtaget, at beregningen af delegerede fremover bliver ændret tilbage til regnereglerne som de eksisterede før Landsmødet i 2006. Med i år var Nina Thøgersen, Niels Ulsing, Skjold Elken, Anders Wolf og Morten Høybye Frederiksen, og hvis vi skal være ligeså mange til næste år, kræver det at vi sammen får skaffet endnu flere nye medlemmer til partiforeningen.

Landsmødet forløb i fred og fordragelighed, og selvom der var optakt til en smule uenighed om Villy Søvndals retorik i forhold til udemokratiske elementer, endte det med stort set enstemmige vedtagelser af udtalelser og programmer, herunder programmet til Europaparlamentsvalget næste år.

Der blev valgt ny hovedbestyrelse, og antallet af kandidater gjorde, at dem der ikke blev valgt direkte ind alle blev suppleanter, herunder vores tidligere storkreds-repræsentant, Leif Pedersen. Vores nye storkredsrepræsentant er Birgit Hauer fra Albertslund.

Søndag formiddag var der fint besøg, for inden et spændende indlæg fra Tibets informationsminister i eksil, var FOA’s Dennis Kristensen, Sundhedskartellets Conni Kruckow og BUPL’s Henning Pedersen mødt op til debat om fremtiden velfærd. Det blev naturligvis med fokus på den p.t. igangværende strejke, og det var ganske interessant at høre hvilke overvejelser man gør sig rundt omkring.

Alt i alt et udmærket landsmøde uden de helt store udfordringer eller højdepunkter — men også et landsmøde som formentlig satte rekord i høje ølpriser…

Morten Høybye Frederiksen

Jeg er født i 1972, og har boet i Hvidovre siden 2005, hvor jeg flyttede hertil sammen med min hustru Katrine Høybye Frederiksen. Jeg har været aktiv i SF gennem snart 20 år, de sidste år også som formand for SF Hvidovre. Samtidig er jeg via SF udpeget som bl.a. domsmand ved Østre Landsret og til repræsentantskabet i Hvidovre Fjernvarme. Jeg interesserer mig specielt for miljø, it-politik og demokrati.

Udgivet i Demokrati, Nyhedsbrev, Organisation

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Seneste nyt
SF Hvidovre i pressen
  • Genkender ikke dit billede af virkelighedens institutioner
    Hvidovre Avis 11. november 2020
    Kære Anders Wolf Hvis du var Borgmester... Som du skriver flere gange i dit læserbrev, i forrige uges avis, så ville du tale om virkeligheden i børnehøjde.
  • Vi vil gerne med på tur!
    Hvidovre Avis 28. oktober 2020
    Til Marie-Louise Jørgensen, SF, tak for et dejligt positivt indlæg om Hvidovre Havn. Visionært og fuld af farver. Du får rigtig mange gode tanker med og vi kan kun håbe, at andre partier hopper med i båden og også er med på det visionære.