Hvidovre bør have ligestillingspolitik

Et af de helt grundlæggende principper i det danske samfund er ligestillingen mellem kønnene. Men desværre når de fine principper og lovgivningen ikke altid helt ud til virkeligheden. Det vil vi i SF gerne gøre noget ved.

Se min videokommentar om ligestilling på Youtube her.

For nyligt viste en opgørelse fra Danmarks statistik, at de kommunalt ansatte kvinder kun tjener 85 % af hvad deres mandlige kolleger gør. Den største forskel er faktisk på toplederniveau, hvor kvinderne tjener 21 % mindre end deres mandlige kolleger.


Ligestilling er et meget vigtigt område og det bør vi tage seriøst i Hvidovre. Derfor bør Hvidovre Kommune kortlægge uligheden blandt egne ansatte og løbende følge op på den.

Desværre har Hvidovre Kommune ingen ligestillingspolitik eller ligestillingspolitiske målsætninger, og kommunens seneste ligestillingsredegørelse til velfærdsministeren er ikke tilfredsstillende. Tværtimod er det tydeligt, at der er behov for at vi tager politisk fat på problemet.

Det første skridt på vejen til at arbejde bevidst med ligestilling er, at få en ligestillingspolitik for Hvidovre Kommune.


Kommunen bør aktivt gå forrest på et så vigtigt område som ligestilling. Efter kommunalvalget i november 2009 bør en ny kommunalbestyrelse derfor have det på sin dagsorden at vedtage en ligestillingspolitik for Hvidovre Kommune.

Bragt i Hvidovre Avis 6. januar 2009 her

Anders Wolf Andresen

Medlem af SFU/SF Siden 2000. Valgt til kommunalbestyrelsen i 2009. Statskundskaber. Udviklingskonsulent i Kalundborg Kommune på Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedsområdet. Jeg brænder for SF’s folkesocialistiske værdier - og jeg arbejder benhårdt for at føre dem ud i livet som kommunalbestyrelsesmedlem. Jeg håber at kunne fortsætte arbejdet med at gøre Hvidovre til en mere grøn og progressiv velfærdskommune, der tager sig godt af både børn, ældre, socialt udsatte og miljøet.

Udgivet i Ligestilling, SF

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Seneste nyt
SF Hvidovre i pressen
  • Ulsing-prisen uddelt for første gang
    Hvidovre Avis 10. november 2021
    SF Hvidovre har indstiftet en ny pris, Ulsing-Prisen, for at hædre Niels Ulsings mangeårige indsats indenfor Kultur- og Fritidsområdet i Hvidovre Kommune. Prisen uddeles til en person som ligeledes har ydet en særlig indsats på området, og ledsages af en donation til en lokal forening, udvalgt af prismodtageren.
  • Tirsdagens valg – hvad står på spil?
    Hvidovre Avis 10. november 2021
    SF har været lidt mere ”ude i kulden”, men kan ved et forventet godt valgresultat, godt tænkes at blive en magtfaktor og stille krav omkring bl.a. børneinstitutionspolitikken og ældreplejen ved en kommende konstituering.