SF-Hvidovre arbejder konstruktivt og løsningsorienteret.

Svar til Pernille Falcon.

I SF lægger vi stor vægt på, at sikre socialt og fagligt stærke folkeskoler, mere tid til den enkelte borger, der har behov for hjemmepleje, og en stærkere miljø- og klimaindsats i Hvidovre kommune. Det var derfor med stor undren, at vi i sidste uges Hvidovre Avis læste, at Pernille Falcon (PF) fra Enhedslisten/Liste T beskyldte SF Hvidovre for at bakke op om højrefløjen og regeringens stramme politik, der presser Hvidovre Kommunes økonomi. Intet kunne være mere forkert, og er udtryk for en total forfejlet analyse.

PF’s udfald mod SF Hvidovre er affødt af en artikel i forrige uges avis, hvor SF fremlagde en række bud på, hvordan vi sikrer en bedre økonomi i Hvidovre Kommune, og dermed skabe grundlag for bedre velfærd, og mere energirigtige/miljøvenlige løsninger i Hvidovre.

PF kritiserer med al mulig grund regeringens skattereform – en kritik, som SF Hvidovre naturligvis fuldt ud deler, og flere gange har fremført.


I artiklen giver Anders Wolf udtryk for, at kritikken, uanset hvor berettiget den er, ikke må stå alene, men skal følges op af konstruktive forslag, hvilket SF Hvidovre tydeliggøre i størstedelen af artiklen. Vi har samtidig en forventning om, at andre vil gøre det samme.


Hvidovres borgere har krav på, at have nogle kommunalpolitikere, som forholder sig til virkeligheden i Hvidovre, og derfor leverer konkrete løsningsforslag.


I Folketinget har SF vist vejen frem til en bedre økonomi for kommunerne ved at stille konkrete beslutningsforslag, og stille spørgsmål til regeringen om eksempelvis skatterestancerne, som kunne tilføre Hvidovre mere end 11 mio., hvis SF’s politik kom igennem.


SF Hvidovre er på samme måde parat til at samle og vise vejen her i kommunen med konkrete forslag til forbedring af økonomien, så vi kan få en solid og stærk økonomi, der er grundlaget for, at vi i Hvidovre kan få en endnu mere social, tryg og miljø- og klimavenlig kommune.


Jo mere vi bliver presset af regeringen, jo mere er der brug for, at vi selv kan finde løsninger. Ellers er konsekvenserne besparelser og nedskæringer, som går ud over børnene, de ældre og de svageste.


Det kan SF Hvidovre ikke acceptere, og det er præcis, hvad Anders Wolf skrev i artiklen. Det kan vist ikke kaldes en ændring af SF Hvidovres politik, eller en opbakning til højrefløjen.

Niels Ulsing og Anders Wolf


SF Hvidovre

Bragt den 21. april 09 i Hvidovre Avis her

Anders Wolf Andresen

Medlem af SFU/SF Siden 2000. Valgt til kommunalbestyrelsen i 2009. Statskundskaber. Udviklingskonsulent i Kalundborg Kommune på Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedsområdet. Jeg brænder for SF’s folkesocialistiske værdier - og jeg arbejder benhårdt for at føre dem ud i livet som kommunalbestyrelsesmedlem. Jeg håber at kunne fortsætte arbejdet med at gøre Hvidovre til en mere grøn og progressiv velfærdskommune, der tager sig godt af både børn, ældre, socialt udsatte og miljøet.

Udgivet i Økonomi, Skat, Venstrefløjen

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*