El-biler er fremtiden i Hvidovre

Så har jeg været ude at prøvekøre en elbil, og det var en fed fornemmelse! Bilen er helt lydløs, hurtig acceleration og man sidder godt. Jeg arbejder nu på et forslag til hvordan Hvidovre Kommune kan lease el-biler.

Jeg prøvede den i forbindelse med SF’s sommertræf på Ryslinge Højskole, hvor jeg havde taget kontakt til en lokal forhandler af el-biler, der kom og viste dem frem.


El-bilen af mærket Reva som jeg prøvekørte synes at være en oplagt mulighed til eksempelvis Hvidovre kommunes hjemmepleje: Prisen virker rimelig, batteriets rækkevidde er stort nok og der er god plads på forsædet.


Her er jeg i el-bilen:

Anders Wolf i elbil

Anders Wolf i elbil

El-biler har store miljø- og klimafordele: En meget effektiv udnyttelse af energien, stort set ingen forurening og CO2, hvis energien kommer fra vedvarende energikilder og ingen støj eller forurening i byen. Samtidig er de meget billigere at køre i end almindelige benzin- eller dieselbiler.

SF-Hvidovre har tidligere stillet forslag i kommunalbestyrelsen om at kommunen skal lease nogle el-biler i stedet for nogle af de traditionelle forurenende biler. Men dengang blev det afvist.


Efter at have testkørt denne elbil er jeg nu ved at undersøge, hvordan vi kan sætte et nyt forslag sammen, for jeg er overbevist om at el-biler er en del af fremtiden i Hvidovre Kommune – det er godt for klimaet og dejligt for os, der færdes i bymiljøet med mindre støj og luftforurening, hvilket vil være en stor sundhedsgevinst.

Anders Wolf Andresen

32 år. Medlem af SFU/SF Siden 2000. Valgt til kommunalbestyrelsen i 2009. Statskundskaber. Udviklingskonsulent i Kalundborg Kommune på Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedsområdet. Jeg brænder for SF’s folkesocialistiske værdier - og jeg arbejder benhårdt for at føre dem ud i livet som kommunalbestyrelsesmedlem. Jeg håber at kunne fortsætte arbejdet med at gøre Hvidovre til en mere grøn og progressiv velfærdskommune, der tager sig godt af både børn, ældre, socialt udsatte og miljøet.

Udgivet i Økonomi, Billeder, El-biler, Klima, Miljø, SF

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

SF Hvidovre i pressen
  • Budget 2020 skydes i gang på markedsdagen
    Hvidovre Avis 25. juni 2019
    Skal der flere pædagoger i dine børns daginstitution? Skal der udliciteres mere, så vi kan sætte skatten ned? Få svar på disse spørgsmål og meget mere, når SF og Venstre på lørdag den 29. juni kl. 10.30 skyder debatten om kommunens budget for 2020 i gang på Kæmpernes Markedsdag foran Hvidovre Rådhus. Det foregår i SF’s telt og de to debattører er kommunalbestyrelsesmedlemmerne Torben Nowicki Rasmussen fra Venstre og Anders Wolf Andresen fra SF. Kom og stil dit spørgsmål eller fortæl hvad du synes skattekronerne skal bruges på næste år.
  • 21-årige Kira bliver yngste dansker i Bruxelles: ”Det er helt vildt”
    Lorry 27. maj 2019
    - Det bliver vildt, og jeg er lidt i chok. Sådan lyder de første ord, fra SF’eren Kira Peter-Hansen i telefonen mandag aften. For kort tid siden modtog hun nyheden om, at partifællen Karsten Hønge, der er politisk ordfører i Folketinget, har takket nej til plads i EU-Parlamentet - også selv om folketingsvalget først afgøres 5. juni. I stedet går pladsen altså til 21-årige Kira Peter-Hansen, der til daglig er studerende. Dermed bliver hun det yngste danske medlem nogensinde, og måske bliver hun endda det yngste medlem i hele Europa.