El-biler er fremtiden i Hvidovre

Så har jeg været ude at prøvekøre en elbil, og det var en fed fornemmelse! Bilen er helt lydløs, hurtig acceleration og man sidder godt. Jeg arbejder nu på et forslag til hvordan Hvidovre Kommune kan lease el-biler.

Jeg prøvede den i forbindelse med SF’s sommertræf på Ryslinge Højskole, hvor jeg havde taget kontakt til en lokal forhandler af el-biler, der kom og viste dem frem.


El-bilen af mærket Reva som jeg prøvekørte synes at være en oplagt mulighed til eksempelvis Hvidovre kommunes hjemmepleje: Prisen virker rimelig, batteriets rækkevidde er stort nok og der er god plads på forsædet.


Her er jeg i el-bilen:

Anders Wolf i elbil

Anders Wolf i elbil

El-biler har store miljø- og klimafordele: En meget effektiv udnyttelse af energien, stort set ingen forurening og CO2, hvis energien kommer fra vedvarende energikilder og ingen støj eller forurening i byen. Samtidig er de meget billigere at køre i end almindelige benzin- eller dieselbiler.

SF-Hvidovre har tidligere stillet forslag i kommunalbestyrelsen om at kommunen skal lease nogle el-biler i stedet for nogle af de traditionelle forurenende biler. Men dengang blev det afvist.


Efter at have testkørt denne elbil er jeg nu ved at undersøge, hvordan vi kan sætte et nyt forslag sammen, for jeg er overbevist om at el-biler er en del af fremtiden i Hvidovre Kommune – det er godt for klimaet og dejligt for os, der færdes i bymiljøet med mindre støj og luftforurening, hvilket vil være en stor sundhedsgevinst.

Anders Wolf Andresen

Medlem af SFU/SF Siden 2000. Valgt til kommunalbestyrelsen i 2009. Statskundskaber. Udviklingskonsulent i Kalundborg Kommune på Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedsområdet. Jeg brænder for SF’s folkesocialistiske værdier - og jeg arbejder benhårdt for at føre dem ud i livet som kommunalbestyrelsesmedlem. Jeg håber at kunne fortsætte arbejdet med at gøre Hvidovre til en mere grøn og progressiv velfærdskommune, der tager sig godt af både børn, ældre, socialt udsatte og miljøet.

Udgivet i Økonomi, Billeder, El-biler, Klima, Miljø, SF

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*