Forlanger svar om jernbanen

SF arbejder til det sidste med at sikre Hvidovres krav til den kommende jernbane gennem kommunen, og stiller nu nyt spørgsmål til trafikministeren.

“Vi må erkende, at det ser du til at der bliver bygget en ny jernbane igennem Hvidovre, men Hvidovres borgere kan være helt sikre på at SF følger beslutningen helt til dørs,” siger Anders Wolf fra SF-Hvidovre.

“SF går ind for mere kollektiv trafik, men den jernbane som trafikministeren lægger op til kommer til at gennemskære Hvidovre med væsentlige gener for borgerne og uden at Hvidovre får noget som helst ud af det. Det er vi imod.”

“Vores mål har hele tiden været at få den nye jernbane ført ned på det ubenyttede spor af motorvejen og så få jernbanen og motorvejen overdækket, så vi slipper for støj og forurening i Hvidovre.”

“Vi var noget skuffede, da vi læste at der ikke vil blive arbejdet videre med den løsning, der er bedst for Hvidovre inden Folketingets Trafikudvalg skal tage stilling til jernbanen i september. Derfor har vi i samarbejde med SF’s trafikordfører, Pia Olsen Dyhr, stillet følgende spørgsmål til trafikministeren:

“Vil ministeren redegøre for, hvori de større omkostninger og fysiske indgreb består ved tilvalgsmuligheden “smallere motorvej i Hvidovre” på side 77 i Trafikstyrelsens høringsnotatet for København-Ringsted projektet, og kan ministeren bekræfte at denne tilvalgsmulighed medfører færre gener for de lokale borgere i anlægsperioden og drift end grundløsningen?”

Bragt i Hvidovre Avis tirsdag den 1. september 2009.

Anders Wolf Andresen

Medlem af SFU/SF Siden 2000. Valgt til kommunalbestyrelsen i 2009. Statskundskaber. Udviklingskonsulent i Kalundborg Kommune på Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedsområdet. Jeg brænder for SF’s folkesocialistiske værdier - og jeg arbejder benhårdt for at føre dem ud i livet som kommunalbestyrelsesmedlem. Jeg håber at kunne fortsætte arbejdet med at gøre Hvidovre til en mere grøn og progressiv velfærdskommune, der tager sig godt af både børn, ældre, socialt udsatte og miljøet.

Udgivet i Kollektiv trafik, Miljø

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Seneste nyt
SF Hvidovre i pressen
  • Ulsing-prisen uddelt for første gang
    Hvidovre Avis 10. november 2021
    SF Hvidovre har indstiftet en ny pris, Ulsing-Prisen, for at hædre Niels Ulsings mangeårige indsats indenfor Kultur- og Fritidsområdet i Hvidovre Kommune. Prisen uddeles til en person som ligeledes har ydet en særlig indsats på området, og ledsages af en donation til en lokal forening, udvalgt af prismodtageren.
  • Tirsdagens valg – hvad står på spil?
    Hvidovre Avis 10. november 2021
    SF har været lidt mere ”ude i kulden”, men kan ved et forventet godt valgresultat, godt tænkes at blive en magtfaktor og stille krav omkring bl.a. børneinstitutionspolitikken og ældreplejen ved en kommende konstituering.