Find flere penge…

Hvidovre kommune må jo desværre, ligesom størstedelen af landets andre kommuner, se en vanskelig økonomisk situation i øjnene. Regeringen har ikke ligefrem gjort det lettere for kommunerne at få budgettet til at hænge sammen, og også Hvidovre har måttet vedtage besparelser, der forringer niveauet, desværre også i vores folkeskoler…

Dette kan der skrives mangt og meget om, ligesom prioriteringerne i budgetforliget naturligvis kan diskuteres. Men det vigtigste i forhold til kommunens økonomi er efter min mening at tænke fremadrettet, og finde ud af hvordan vi kan undgå at skulle foretage flere besparelser, og istedet forbedre situationen i løbet af de kommende år.

Det er ikke en nem opgave, ingen tvivl om det, men vi i SF Hvidovre vil gerne være med til at arbejde seriøst med problemet og har forskellige forslag til hvordan vi kan forbedre kommunens økonomi. Det kan gøres på tre måder: ved at øge indtægterne, begrænse udgifterne eller arbejde med optimering/effektivisering, så vi får mere ud af den samme mængde penge. En del af løsningen er naturligvis at stemme VKO-regeringen ned ved det næste folketingsvalg, men vi bør se på hvad vi selv kan gøre her i Hvidovre for at forbedre vores økonomi.

Hvordan skal vi gribe det an? Skal vi udarbejde en forkromet strategi for de næste 5-10 år? Og hvilke områder bør vi tage fat i først?

Katrine Høybye Frederiksen

Jeg er 45 år gammel, gift med Morten Høybye Frederiksen og mor til Ester på 10 og Albert på 6 år. Vi flyttede til Hvidovre i 2005. Jeg er oprindeligt uddannet cand.ling.merc i fransk og arbejder i dag i et Jobcenter. Jeg har været aktiv i SF Hvidovres lokalpolitiske gruppe siden 2006 og var valgt ind i Hvidovres kommunalbestyrelse fra 2010-2013. Mine mærkesager er børn&unge, miljø&bæredygtighed samt integration.

Udgivet i Økonomi

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

SF Hvidovre i pressen
  • Ny kandidat hos SF
    Hvidovre Avis 10. februar 2021
    Kristine Amalie Rostgård har hen over efteråret og vinteren gjort sig bemærket som lokal tovholder for #HvorErDerEnVoksen. Her har hun kæmpet for, at der kommer fokus på normeringerne i Hvidovres daginstitutioner, og at et mere virkelighedstro billede kommer til syne.
  • I det kolde gys for en god sag
    Hvidovre Avis 10. februar 2021
    I lørdags hoppede SF’s lokale folketingskandidat Rasmus Henriksen og borgmesterkandidat Anders Wolf Andresen i det iskolde vand i Hvidovre Havn. Nogle dage i forvejen havde de oprettet en indsamling til Danmarks Indsamlingen, hvor de lovede at tage en svømmetur i det kolde vand, hvis beløbet blev nået. Da målet på 2.500 kr. allerede var nået i fredags, så blev løftet indfriet med højt humør i frostgrader og isfyldt farvand lørdag eftermiddag.