Flere indtægter

I forlængelse af mit tidligere indlæg om Hvidovre kommunes økonomiske situation kommer her et par betragtninger om hvordan vi kan øge indtægterne i kommunen. Hvis vi vil skaffe flere penge er en indlysende løsning at øge de indtægter der kommer via skatterne. Jeg tænker dog ikke på skatteforøgelser (som helst skal undgås, med mindre det er virkelig nødvendigt), men snarere på at få flere skattekroner ind ved at tiltrække flere borgere og virksomheder til kommunen.

Det kræver at vores kommune fremstår som et attraktivt sted at slå sig ned og helst også at vi har noget ekstra at tilbyde. Hvidovre er jo godt placeret meget tæt på København, vi har et fint afgrænset industriområde, vi har en god blanding af boligtyper, vi har kyststrækning, grønne områder og et godt serviceniveau, den økonomiske svære situation taget i betragtning.

En grøn profil er en måde at tiltrække nye borgere og virksomheder på. Jeg mener vi bør arbejde for at profilere Hvidovre som en grøn, bæredygtig og progressiv kommune med klima og miljøhensyn, som en mere gennemgribende del af vores institutioner, trafik, osv. Det kunne f.eks. være med økologisk mad i institutionerne, fordele for grønne virksomheder, bedre og grønnere offentlig transport, osv. Et blomstrende kulturliv (arbejde for at få et nyt musik/spillested måske) og spændende boligområder (skabe flere gode, økonomisk tilgængelige og bæredygtige boliger af forskellig type og størrelse) kan også gøre Hvidovre kommune endnu mere attraktiv.

En anden måde at øge indtægterne på er ved at arbejde målrettet med ”fundraising”. Dvs. at arbejde mere på at søge de puljer, som staten i højere og højere grad anvender i fordelingen af penge til kommunerne, samt på at søge EU-midler. Her kunne mere uddannelse af nogle af de ansatte i forvaltningen være det første skridt på vejen.

Hvordan kunne vi ellers skaffe flere indtægter til Hvidovre Kommune på en konstruktiv måde?

Katrine Høybye Frederiksen

Jeg er 45 år gammel, gift med Morten Høybye Frederiksen og mor til Ester på 10 og Albert på 6 år. Vi flyttede til Hvidovre i 2005. Jeg er oprindeligt uddannet cand.ling.merc i fransk og arbejder i dag i et Jobcenter. Jeg har været aktiv i SF Hvidovres lokalpolitiske gruppe siden 2006 og var valgt ind i Hvidovres kommunalbestyrelse fra 2010-2013. Mine mærkesager er børn&unge, miljø&bæredygtighed samt integration.

Udgivet i Økonomi, Klima, Miljø

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

SF Hvidovre i pressen
  • Ny kandidat hos SF
    Hvidovre Avis 10. februar 2021
    Kristine Amalie Rostgård har hen over efteråret og vinteren gjort sig bemærket som lokal tovholder for #HvorErDerEnVoksen. Her har hun kæmpet for, at der kommer fokus på normeringerne i Hvidovres daginstitutioner, og at et mere virkelighedstro billede kommer til syne.
  • I det kolde gys for en god sag
    Hvidovre Avis 10. februar 2021
    I lørdags hoppede SF’s lokale folketingskandidat Rasmus Henriksen og borgmesterkandidat Anders Wolf Andresen i det iskolde vand i Hvidovre Havn. Nogle dage i forvejen havde de oprettet en indsamling til Danmarks Indsamlingen, hvor de lovede at tage en svømmetur i det kolde vand, hvis beløbet blev nået. Da målet på 2.500 kr. allerede var nået i fredags, så blev løftet indfriet med højt humør i frostgrader og isfyldt farvand lørdag eftermiddag.