Lokale svar på globale udfordringer

Der er snart klima-topmøde i København, men desværre tyder meget på at det ikke bliver til den aftale, som vores klode har brug for. Af forskellige årsager synes lederne rundt omkring i verden ikke at være klar til at tage de nødvendige beslutninger. Dette er naturligvis meget beklageligt, for ikke at sige himmelråbende vanvittigt, og det efterlader mange af os helt almindelige mennesker, som ikke har anden indflydelse end vores stemmeret, med en følelse af uforståenhed, afmagt, ja endda vrede.

Men vi kan gøre noget – omend i det små. Den enkelte kan vælge at gøre sin egen levevis så miljørigtig som muligt, – f.eks. i forhold til transport, indkøb, affald, forbrug af varme og elektricitet, osv. Vi kan engagere os i foreninger eller organisationer som arbejder for miljø og klima. Kommunalvalget d. 17. november giver endnu en mulighed for at handle klimabevidst, nemlig ved at stemme på en kandidat med en grøn vision for Hvidovre Kommune.

Vi kan faktisk gøre meget for at få Hvidovre kommune til at belaste klimaet mindre i fremtiden. Her er nogle af de ting jeg vil arbejde for at få indført:

  • Præcise miljøkrav til kommunens indkøb (f.eks. at produkter skal være svanemærket eller blomstmærket, at producenter er miljø-certificerede, osv.)
  • Miljøforbedringer i forhold til kommunens forbrug (lave en mere ambitiøs plan for at nedsætte el-forbrug og varmeforbrug i de kommunale bygninger, bl.a. gennem energirenoveringer finansieret via ESCO samarbejde , undersøge muligheder for at anvende miljøvenlig energi, udarbejde præcis plan for at få erstattet kommunens bilpark med el-biler, osv.)
  • Mere oplysning og rådgivning til både borgere og erhvervsliv, f.eks. et agenda-center
  • Krav om bæredygtighed i forbindelse med renovering af kommunens bygninger og eventuelt nybyggeri
  • Strategi for cykelfremme og forbedring af den offentlige transport
  • Oprettelse af et klima-udvalg i kommunalbestyrelsen, – som sørger for at klimaudfordringen tages alvorligt i alle henseender
  • Anvendelse af grønne taxaer (kommunen kan forpligte sig til gradvist kun at benytte energieffektive taxaer)
  • Lancering af grønne pilotprojekter (f.eks. et stort solcelleanlæg, hvor Hvidovres borgere kan købe anparter og et evt. overskud bruges til at bygge et nyt anlæg)

Har du nogle gode idéer til hvad vi skal gøre i Hvidovre for at mindske belastningen af klimaet, så er du velkommen til at skrive her.

Katrine Høybye Frederiksen

Jeg er 45 år gammel, gift med Morten Høybye Frederiksen og mor til Ester på 10 og Albert på 6 år. Vi flyttede til Hvidovre i 2005. Jeg er oprindeligt uddannet cand.ling.merc i fransk og arbejder i dag i et Jobcenter. Jeg har været aktiv i SF Hvidovres lokalpolitiske gruppe siden 2006 og var valgt ind i Hvidovres kommunalbestyrelse fra 2010-2013. Mine mærkesager er børn&unge, miljø&bæredygtighed samt integration.

Udgivet i Klima, Miljø, Trafik, Valg

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*