Mindeord om Jakob Nørhøj

Chokeret og med stor sorg fik jeg meddelelsen om at SF`s næstformand og Hvidovrekredsens Folketingskandidat Jakob Nørhøj er død, kun 33 år gammel.


Jakob Nørhøj


Jakob Nørhøj blev valgt til Folketingskandidat i Hvidovrekredsen for SF i 2006 og var en særdeles aktiv ung mand, der var villig til verbalt, at slås, for sine meninger om et socialt retfærdigt Danmark.


Jakob var også en stor organisator, som SF har nydt godt af fra 2005, hvor Jakob blev valgt som SF´s næstformand.


Jakob fulgte, som Hvidovres folketingskandidat, med i Hvidovre Avis og kommenterede de lokale debatindlæg. Han viste stor interesse for hvad Hvidovres borgere havde af udfordringer og hvad der skete af aktiviteter i kommunen.


Han var promotor på Villy Søvndal tur til Hvidovre i 2007, hvor Villy og daværende borgmester Britta Christensen fik en snak over en kop kaffe.


Jakob havde også en stor interesse for udenrigspolitik og havde bl.a. en rundrejse til Palæstina og Israel for at danne sig indtryk af, hvad ”Muren” betød for befolkningen dernede. Det fik os i SF Hvidovre til at afholde en debataften i Bibliotekscaféen om dette emne og Jakob sagde straks ja til at komme og fortælle og debattere om sin rejse og vise os fotos derfra..

Jakob deltog også i vores aktiviteter i SF Hvidovre, bl.a. har han de år, hvor han har været vores folketingskandidat deltaget i Tour de Hvidovre med vores hold og var rigtig glad for at komme rundt i Hvidovre og synes at det var et dejligt sted komme til.

Vi vil savne Jakob usandsynlig meget, Jakob har gjort et stort indtryk på os alle i partiforeningen med sit følsomme og rolige gemyt og meget aktive liv, der desværre ikke


kunne holde til det.

Vores dybeste medfølelse går til Jakob søn, Daniel og Jakobs forældre der har mistet det kæreste, de har.


Jakob sendte altid hurtigt svar tilbage, når jeg sendte ham en mail og hans replik var:


“Husk at jeg altid kun er en email væk” Kære Jakob, nu er du væk for altid.

Jakob begraves torsdag d 14. Januar kl. 13.00 i Haslev Kirke.


Nina Thøgersen

Alder: 56 år. Medlem af SF siden 1996. Stilling: Social- og Sundhedsassistent på Søvangsgården, Faglige tillidsposter: FOA Tillidsrepræsentant siden 1989, Bestyrelsesmedlem i SF Faglige Gruppe Storkøbenhavn, (FGS) Bestyrelses og udvalgsposter: Kommunalbestyrelsesmedlem Medl. Socialudvalget, Kultur&Fritidsudvalget, Folkeoplysningsudvalget, Handicaprådet. Hvidovre Kulturråd ( Presseansvarlig), Kommunal udpeget til: Børneinst. Willers bestyrelse (12 år)indtil 31.3.10 Hvad vil jeg i KB: Jeg vil arbejde aktivt for at få SF politik taget med i de beslutninger, der skal til for at Hvidovre bliver en endnu bedre kommune at bo i. Det er en stor udfordring, der ligger foran os med den nye kommunalreform. Især indenfor det sociale område og arbejdsmarkedsområdet, vil der ske store forandringer og det skal vi sørge for bliver tacklet på en forsvarlig, menneskelig og konstruktiv måde! Jeg vil gøre mit til at borgerne, brugerne, ansatte bliver hørt og får den indflydelse, de har behov for i de konkrete sager. Vi skulle gerne bevare og udbygge den dialog og åbenhed, vi har fået ved konstitueringsaftalen med A og T og C. Jeg vil også i fremtiden arbejde for at SF´s medmenneskelige og retfærdige politik bliver taget med i beslutningsprocesserne bredt i Hvidovre Kommune Det nytter at gøre en indsats for at påvirke beslutninger i en tid, hvor den nuværende regering gerne vil styre alt i kommunerne.

Udgivet i Folketinget, Opslag, Organisation, Pressemeddelelser, SF, Taler, Venstrefløjen

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

SF Hvidovre i pressen
  • Budget 2020 skydes i gang på markedsdagen
    Hvidovre Avis 25. juni 2019
    Skal der flere pædagoger i dine børns daginstitution? Skal der udliciteres mere, så vi kan sætte skatten ned? Få svar på disse spørgsmål og meget mere, når SF og Venstre på lørdag den 29. juni kl. 10.30 skyder debatten om kommunens budget for 2020 i gang på Kæmpernes Markedsdag foran Hvidovre Rådhus. Det foregår i SF’s telt og de to debattører er kommunalbestyrelsesmedlemmerne Torben Nowicki Rasmussen fra Venstre og Anders Wolf Andresen fra SF. Kom og stil dit spørgsmål eller fortæl hvad du synes skattekronerne skal bruges på næste år.
  • 21-årige Kira bliver yngste dansker i Bruxelles: ”Det er helt vildt”
    Lorry 27. maj 2019
    - Det bliver vildt, og jeg er lidt i chok. Sådan lyder de første ord, fra SF’eren Kira Peter-Hansen i telefonen mandag aften. For kort tid siden modtog hun nyheden om, at partifællen Karsten Hønge, der er politisk ordfører i Folketinget, har takket nej til plads i EU-Parlamentet - også selv om folketingsvalget først afgøres 5. juni. I stedet går pladsen altså til 21-årige Kira Peter-Hansen, der til daglig er studerende. Dermed bliver hun det yngste danske medlem nogensinde, og måske bliver hun endda det yngste medlem i hele Europa.