Grønne tage, byudvikling og bæredygtighed

Jeg er netop hjemvendt fra en studietur til Malmø og Helsingborg med Hvidovre Kommunes Ejendoms- og Arealudvalg – som jeg er formand for.

Særligt Malmø er i fuld gang med mange spændende initiativer omkring ejendomme, miljø og bæredygtighed som vi kan tage med til Hvidovre – nogle i lidt mindre skala.

Her er det billeder af forskellige typer af grønne tage i Malmø. Grønne tage har fordele både i form af isolering og det holder på regnvandet, så vores kloaksystem ikke overbelastes og oversvømmer kældrene. Ligeledes har det rekreative og sundhedsfremmende værdi med mere grønt i byen og særligt hvis det også er muligt at opholde sig på det grønne tag.

Grønt tag i Malmø

Grønt tag i Malmø


Grønt tag i Malmø

Grønt tag i Malmø


Grønt tag i Malmø

Grønt tag i Malmø

Sverige satser på solceller. Nedenfor er det et billede fra Malmø hvor solcellerne er placeret over vinduerne, hvor de dels får meget sol og hvor de samtidig skygger og dermed bidrager til at mindske behøvet for energiforbrug til køling.

Solceller i Malmø

Solceller i Malmø

Det næste billede her nedenfor er en kæmpe solcelle placeret oven på en bygning i Helsingborg. Den svenske stat har er et fordelagtigt støtteprogram til solceller, så de bliver rentable at opsætte på trods af lave svenske energipriser.

Solceller i Helsingborg

Solceller i Helsingborg

I Malmø arbejder de med at lede regnvandet i åbne bassiner i boligområderne. Det sker i stedet for at lede det væk til et mere teknisk præget bassin som vi typisk gør herhjemme. På denne måde har man i Malmø opnået at forskønne boligområderne og gøre dem mere hyggelige at opholde sig i.

Regnvand i Malmø

Regnvand i Malmø

I Malmø og Helsingborg kører busserne på biogas. Biogassen fremstilles bl.a. af køkkenaffald. Her er det et billede af et centralt afleveringssytem til affaldet.

Affald til biogas i Malmø

Affald til biogas i Malmø

Endelig foregår der en voldsomt spændende byudvikling i Malmø, hvor der så vidt muligt bygges efter bæredygtige principper.

Malmø

Malmø

Anders Wolf Andresen

32 år. Medlem af SFU/SF Siden 2000. Valgt til kommunalbestyrelsen i 2009. Statskundskaber. Udviklingskonsulent i Kalundborg Kommune på Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedsområdet. Jeg brænder for SF’s folkesocialistiske værdier - og jeg arbejder benhårdt for at føre dem ud i livet som kommunalbestyrelsesmedlem. Jeg håber at kunne fortsætte arbejdet med at gøre Hvidovre til en mere grøn og progressiv velfærdskommune, der tager sig godt af både børn, ældre, socialt udsatte og miljøet.

Udgivet i Genbrug, Klima, Kollektiv trafik, Miljø, Studieture, Teknik/Miljø, Uncategorized, vand

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

SF Hvidovre i pressen
  • Budget 2020 skydes i gang på markedsdagen
    Hvidovre Avis 25. juni 2019
    Skal der flere pædagoger i dine børns daginstitution? Skal der udliciteres mere, så vi kan sætte skatten ned? Få svar på disse spørgsmål og meget mere, når SF og Venstre på lørdag den 29. juni kl. 10.30 skyder debatten om kommunens budget for 2020 i gang på Kæmpernes Markedsdag foran Hvidovre Rådhus. Det foregår i SF’s telt og de to debattører er kommunalbestyrelsesmedlemmerne Torben Nowicki Rasmussen fra Venstre og Anders Wolf Andresen fra SF. Kom og stil dit spørgsmål eller fortæl hvad du synes skattekronerne skal bruges på næste år.
  • 21-årige Kira bliver yngste dansker i Bruxelles: ”Det er helt vildt”
    Lorry 27. maj 2019
    - Det bliver vildt, og jeg er lidt i chok. Sådan lyder de første ord, fra SF’eren Kira Peter-Hansen i telefonen mandag aften. For kort tid siden modtog hun nyheden om, at partifællen Karsten Hønge, der er politisk ordfører i Folketinget, har takket nej til plads i EU-Parlamentet - også selv om folketingsvalget først afgøres 5. juni. I stedet går pladsen altså til 21-årige Kira Peter-Hansen, der til daglig er studerende. Dermed bliver hun det yngste danske medlem nogensinde, og måske bliver hun endda det yngste medlem i hele Europa.