Hvidovre skal investere i energibesparelser

I Hvidovre går vi foran i bestræbelserne på at sænke CO2-udslippet og energiforbruget. Investeringer i energibesparelser er ikke bare godt for klimaet og miljøet, men det er også en rigtig god forretning for kommunekassen.

I 2009 skar Hvidovre Kommune 3,1 % af sit CO2-udslip, vi sparede 1,9 % på elforbruget og 4,1 % på varmeforbruget. Vi investerede 10 millioner kr. i kommunens miljø-og energipulje til dette formål. De investeringer vi foretager i tekniske tiltag har en tilbagebetalingstid på 6-8 år. Hver en krone vi investerer giver et afkast på ca. 15 %.

Det er altså en rigtig god forretning for Hvidovre Kommune. Særligt i en tid hvor vi forsøger at spare penge, så er investeringer i energibesparelser helt oplagte. Investeringerne belaster nemlig ikke kommunekassen voldsomt, da en god del af dem kan lånefinansieres ganske fornuftigt, således at det stadig er en god forretning for kommunen.

Derfor skal vi også i 2011 investere i energibesparelser i Hvidovre Kommune og vi bør overveje om vi skal hæve investeringerne til mere end de 10 mio. kr. om året som vi tidligere har investeret. Det vil styrke indsatsen for klima og miljø, og det vil samtidig give gode kontante energibesparelser lige ned i kommunekassen.

Bragt i Hvidovre Avis den 27. juli 2010.

Anders Wolf Andresen

32 år. Medlem af SFU/SF Siden 2000. Valgt til kommunalbestyrelsen i 2009. Statskundskaber. Udviklingskonsulent i Kalundborg Kommune på Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedsområdet. Jeg brænder for SF’s folkesocialistiske værdier - og jeg arbejder benhårdt for at føre dem ud i livet som kommunalbestyrelsesmedlem. Jeg håber at kunne fortsætte arbejdet med at gøre Hvidovre til en mere grøn og progressiv velfærdskommune, der tager sig godt af både børn, ældre, socialt udsatte og miljøet.

Udgivet i Økonomi, Energi, Klima

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Seneste nyt
SF Hvidovre i pressen
  • Genkender ikke dit billede af virkelighedens institutioner
    Hvidovre Avis 11. november 2020
    Kære Anders Wolf Hvis du var Borgmester... Som du skriver flere gange i dit læserbrev, i forrige uges avis, så ville du tale om virkeligheden i børnehøjde.
  • Vi vil gerne med på tur!
    Hvidovre Avis 28. oktober 2020
    Til Marie-Louise Jørgensen, SF, tak for et dejligt positivt indlæg om Hvidovre Havn. Visionært og fuld af farver. Du får rigtig mange gode tanker med og vi kan kun håbe, at andre partier hopper med i båden og også er med på det visionære.