Engageret budgetdebat

I går, den 28. oktober 2010, repræsenterede jeg SF ved en debat om kommunens budget for 2011 på Risbjerggård arrangeret af AOF.

Det var en god debat med nogle engagerede borgere, der deltog i debatten. Særligt Holmegårds bibliotek og Engstrandskolen lå de fremmødte på sinde.

Nedenfor kan du læse mig indledende indlæg til debatten:

SF er med i budgetaftalen for Hvidovre Kommunes budget 2011. Det er ikke et ønskebudget for SF, men et nødvendigt budget for at skabe balance i kommunens økonomi.

Det er vigtigt at understrege, at et grundvilkår for budgettet for 2011 er de nedskæringer som kommunerne er pålagt af regeringen og Dansk Folkeparti.


Derfor kan budgettet for 2011 i Hvidovre Kommune aldrig blive et spørgsmål om at dele gaver ud, men kun et spørgsmål om, hvordan vi bedst tilpasser os de nedskæringer som vi er blevet pålagt at gennemføre.

Det er dog også vigtigt at understrege at der findes et alternativ til at fortsætte nedskæringerne i de kommende år under den sidden regering. Under en kommende S og SF-regering vil Hvidovre Kommune på baggrund af “Fair Løsning” årligt få tilført yderligere 72 mio. kr. til velfærd.

Men vi kan i Hvidovre Kommune naturligvis ikke budgettere med et regeringsskifte i 2011, og da vi samtidig heller ikke har en seddelpresse stående i Rådhusets kælder, ja så er vi altså nød til at finde besparelser for 42 mio. kr. i budgettet.

Økonomisk ansvarlighed er helt afgørende, budgettet skal hænge sammen – ellers risikerer man at blive sat under administration af indenrigsministeren – og så kommer der ubehagelige nedskæringer gennemført af Bertel Haarder.

Når SF deltager i et budgetforlig, der skærer 42 mio. kr. i vores budget for at skabe balance, så er det i høj grad også fordi vi ønsker at sikre at nedskæringer bliver foretaget på en socialt ansvarlig måde og ikke bliver større end strengt nødvendigt.

Der skal ikke være nogen tvivl om at det sociale område, folkeskolen, miljø og energibesparelser står højt på SF’s prioriteringsliste – og det er her vi vil sætte ind med investeringer når der igen er luft i kommunens økonomi.

Der er dog også nogle gode ting i dette års budget som SF har været med til at sikre, og lad mig derfor afslutte mit indledende indlæg med at nævne nogle af dem:


– Der oprettes en skolestrukturgruppe, der arbejder lige nu, fremfor blot at lukke én skole med det samme. I SF lukker vi ikke en skole med mindre vi er helt sikre på at det er det rigtige at gøre.


– Der bliver sat gang i en borgerinddragende proces omkring udvikling af bymidten og Risbjerggård-området


– Vi øger investeringerne i energirenoveringer af kommunens bygninger med 50% i forhold til sidste år.


– Vi genemfører et forsøg med to-lærerordninger i 1.-3. klasse


– Vi har sikret en pulje, der skal skabe sikre og bedre forhold for cyklister

Anders Wolf Andresen

Medlem af SFU/SF Siden 2000. Valgt til kommunalbestyrelsen i 2009. Statskundskaber. Udviklingskonsulent i Kalundborg Kommune på Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedsområdet. Jeg brænder for SF’s folkesocialistiske værdier - og jeg arbejder benhårdt for at føre dem ud i livet som kommunalbestyrelsesmedlem. Jeg håber at kunne fortsætte arbejdet med at gøre Hvidovre til en mere grøn og progressiv velfærdskommune, der tager sig godt af både børn, ældre, socialt udsatte og miljøet.

Udgivet i Økonomi, Borgerinddragelse, Debatter, Folkeskoler, Kommuner, Møder, Taler

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*