Idé-workshop om Hvidovres bymidte

I går var jeg inviteret til idé-workshop om bymidten sammen med nogle af de andre lokale politikere. Vi var inviteret med for at lytte til hvad de borgere der mødte op havde af  idéer til og tanker om hvordan vores bymidte skal tage sig ud.

Det blev en interessant dag, hvor mange engagerede borgere bidrog med masser af gode idéer. Som opsummering var der så vidt jeg husker stort set enighed i de forskellige arbejdsgrupper om følgende overordnede punkter:

  • der skal være kulturelle aktiviteter: kulturhus med forsamlingshusfunktion, biograf, teatersal osv.
  • der skal være café(er) / spisested(er)
  • der skal være mulighed for fysiske udendørsaktiviteter (boldspil, klatring, skøjtebane, legeplads, …)
  • posthuset skal inddrages i bymidte-området og evt benyttes til lægehus eller lign.
  • der skal være grønt (græs, træer, små grønne nicher,…)
  • Hvidovrevej skal have sænket hastighedsbegrænsningen og gøres til noget der minder om en stillevej på stykket mellem posthuset og medborgerhuset
  • der skal ikke være noget supermarked, men evt. butikker

Til gengæld var der ikke helt enighed om Risbjerggårds skæbne, idet nogle mente at den bør fjernes for at gøre plads til noget nyt, mens andre mente den bør bevares (i hvert fald den forreste del ud mod vejen). I den forbindelse bør det nævnes at kommunen har sat gang i en undersøgelse af hvor meget det vil koste at renovere Risbjerggård og resultatet af denne undersøgelse vil nok få ret stor indflydelse på en endelig beslutning om hvad der skal ske med gården…

Forvaltningen vil nu arbejde videre med de idéer der blev indsamlet og forsøge at indarbejde dem i  kommuneplanen, som senere skal sendes i høring. Der vil dog stadig være mulighed for at påvirke kommuneplanen helt indtil slutningen af høringsfasen! Se evt. mere om processen på kommunens hjemmeside.

Det bør nok præciseres at der i dette arbejde med kommuneplanen er tale om langsigtede planer og at der foreløbig ikke er afsat nogen penge til et bymidteprojekt. Kommunen vil på ingen måde kunne finde penge til det hele indenfor eget budget, så der vil skulle findes fondsmidler og/eller private investorer der kan bidrage, hvis projektet skal have en chance for at se dagens lys.

For SF er det ikke bare vigtigt at vi finder en økonomisk bæredygtig løsning for den kommende bymidte, men også at bymidten bliver så miljømæssigt bæredygtigt som overhovedet muligt. Derfor håber jeg også at der kommer mange gode og kreative forslag til hvordan vi kan gøre bymidten til Hvidovres “grønne midtpunkt”.

Jeg synes dette initiativ til borgerinddragelse er rigtig positivt og  at det er rigtig spændende at få så mange som muligt inddraget i idé-udviklingen. Jeg håber at endnu flere vil komme med idéer og du skal være meget velkommen til at skrive dine idéer her på hjemmesiden også, – så skal jeg gerne give dem videre. Hvordan synes du Hvidovres bymidte skal se ud? Er du enig i de punkter som nævnes herover fra arbejdsgrupperne eller har du helt andre idéer?

Katrine Høybye Frederiksen

Jeg er 45 år gammel, gift med Morten Høybye Frederiksen og mor til Ester på 10 og Albert på 6 år. Vi flyttede til Hvidovre i 2005. Jeg er oprindeligt uddannet cand.ling.merc i fransk og arbejder i dag i et Jobcenter. Jeg har været aktiv i SF Hvidovres lokalpolitiske gruppe siden 2006 og var valgt ind i Hvidovres kommunalbestyrelse fra 2010-2013. Mine mærkesager er børn&unge, miljø&bæredygtighed samt integration.

Udgivet i Bymidte, Demokrati

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*