Se dig for!

I sidste uge mistede en af mine bekendte sin søn i en trafikulykke. Det var en højresvingsulykke og drengen blev kun 6 år gammel. Jeg skal ikke komme ind på de nærmere omstændigheder, men i mine tanker har denne frygtelige hændelse fyldt rigtig meget. Jeg kan forestille mig, at det må være ubeskriveligt rædselsfuldt at miste sit barn, og jeg tror heller ikke, at man som chauffør nogensinde får det helt godt med at svinge sit motoriserede køretøj til højre igen.
Alligevel oplever jeg, at der i trafikken her i kommunen daglig udspiller sig små uhyggelige dramaer på min vej fra Friheden mod Hvidovre hospital og retur. Hårde opbremsninger, manglende respekt for det røde trafiklys, hovedløse overhalinger, cyklister der stopper op uden at kigge sig tilbage eller vise tegn og meget mere. Vi er åbenbart ikke dødsangste i trafikken, og mange opfører sig fortravlet, egoistisk og tankeløst. Hvor ofte stopper du selv for én, der står og skal over en fodgængerovergang et sted hvor der ikke er trafiklys? Efter at have krydset sådan ét nærmest daglig de sidste 6 år, kan jeg godt fortælle, at der ikke er mange Hvidovre bilister, der holder tilbage, selvom man står og tydeligt viser, at man har i sinde at krydse vejen, så snart det er muligt. Det er nærmere reglen end undtagelsen at gennemsnitsbilisten lige blæser på de almindelige færdselsregler og fræser igennem uden at ænse de bløde trafikanter, der venter inde på fortovet. Jeg skal ikke holde hånden over fodgængere og cyklister, de kan også opføre sig hensynsløst i trafikken, men det går sjældent alvorligt ud over andre end dem selv, når der sker uheld forårsaget af de bløde trafikanter. Det modsatte er desværre ikke tilfældet. Så kære medborgere, livet er dyrebart, pas rigtig godt på hinanden i trafikken. Tak!

Stine Roldgaard

Som aktiv SF'er vil jeg særligt arbejde for et rart og fremtidssikret Hvidovre for børnefamilierne. Større forståelse for forskelligheder på tværs af etnicitet og religion, vi skal starte et sted, gerne med børnene. Cykelstier og gode parkeringsmuligheder for Hvidovres cyklister. Skolemad for alle – gerne vegetarisk, da det er nemmere, billigere og mest bæredygtigt for kommunen, naturlegeplads ved stranden – også for voksne motionister. Oprettelse af solceller, regnvandsanlæg og andre miljøvenlige tiltag på kommunens bygninger og gerne støtte til de boligejere, der vil være miljøvenlige Der er plads til flere SF medlemmer i Hvidovre. Jeg har stor respekt for jordens og menneskers ressourcer, og husker daglig, at ressourcer ikke behøver at være lig med materielle goder. Mærkesager: Børns vilkår, sikre hjemmefødsler og gode forhold for barslende, miljø på alle plan, dyrevelfærd, sund mad for alle der vil, skolemad så alle børn får mindst ét sundt og nærende måltid i samvær med andre, bybier, gode forhold for cyklister i Dk, ligestilling (men ikke på bekostning af de små børns trivsel), hjælp til de familier, der vil sløjfe brændeovne – de forurener for meget og vi har andre muligheder, der er mere miljøvenlige. Genbrug og bytte i stedet for udsmid og køb nyt i en uendelighed. Urban farming – også gerne i det små. Stop madspild – hold feks. høns ! CV: Stine Roldgaard født i 1972 Gift med Bent, mor til 5 fra 0-16 år Uddannet sygeplejerske i 1999 Har arbejdet på Rigshospitalet og Frederiksberg hospital inden for svangre og barselsspecialet Ansat på HVH som sygeplejerske og ammekonsulent Forældre og fødsel ammerådgiver Forfatter og medforfatter til ”Bogen om Hjemmefødsel” ”Alt om amning”, ”Kvinde kend din krop 2013”. Mor til fem aktive unger og direktør for en halv zoo i baghaven, som også fungerer som forsøgsstation for urban farming med højbede, drivhus, kompost og hønsehold.

Udgivet i Læserbreve, Trafik

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

SF Hvidovre i pressen
  • Er demokrati en syltekrukke?
    Hvidovre Avis 19. maj 2021
    I har helt ret. I stillede forslag om, at Hvidovre Kommune skulle tilmelde sig og betale kontingent med mulighed for tilkøb af yderligere konsulentydelser i ”Vild med Vilje”. Det skete kort efter et populært TV-program om vild natur og masser af engagerede borgere.
  • Hvorfor undlod hun at stemme?
    Hvidovre Avis 12. maj 2021
    SF havde et forslag på kommunalbestyrelsesmødet den 27. april. Forslaget handlede om, at Hvidovre Kommune sikrer, "at borgerne ikke modtager indgribende afgørelser fra kommunen med digital post i weekends og helligdage eller umiddelbart op til disse". Alt i alt et forslag der fortjener at blive vedtaget i en ny og mere tidssvarende version.