De unge til stemmeurnerne

Tirsdag den 5. november var jeg så heldig at blive inviteret af P4 til at deltage i en direkte radioudsendelse. Der skulle handle om, hvorfor det er vigtigt, at de unge også stemmer til kommunalvalget. Udsendelsen blev sendt fra TEC i Hvidovre, og udover mig deltog Helle Adelborg og Anette Sjøbeck. Selvom vi ikke altid er politisk enige, var vi enige om, at de unge skal til stemmeurnerne den 19. november.

I Hvidovre havde vi en lav stemmeprocent ved sidste kommunalvalg, en tendens som desværre ses i hele landet.

Mit opråb til de unge lød:
Man skal huske at stemme, det er vigtig for dig og for din by. Kommunalvalget handler om at få indflydelse og være med til at bestemme. Alle betaler skat, også de unge, og det er her DU kan være med til at bestemme, hvad dine skattekroner skal gå til.
Mange tænker sikkert, gør det virkelig en forskel om jeg stemmer? Og ja det gør det, for hvis du ikke kommer op at stemme og dine venner heller ikke gør det, viser det bare, at I er ligeglade og lader andre bestemme over jer.

Marie-Louise Jørgensen

Jeg arbejder til dagligt i et jobcenter, hvor jeg møder alle slags mennesker, der på et tidspunkt i deres liv har haft udfordringer og derfor for hjælp i forhold til beskæftigelse. Derudover underviser jeg kvinder med anden etnisk baggrund i det danske arbejdsmarked. Mit hjerte banker primært for integration. For mig er det vigtig, at alle føler sig velkomne og at vi gør en fælles indsats for at lære hinanden at kende på tværs af forskellige kulturer. Dette tror jeg kan forstærke Hvidovre som by og skabe et samfund, hvor vi i fællesskab kan drage nytte af vores forskelligheder. Jeg mener at vi skaber den bedste integration ved at sørge for, at så mange som muligt kommer ud på arbejdsmarkedet eller i uddannelse, at vi undgår ghettoer, og derved heller ikke får skoler, hvor tosprogsprocenten er for høj. Jeg ønsker, at vi sammen skal sætte en grøn dagsorden her i Hvidovre, med satsning inden for økologi, energirenovering samt genanvendelse, det er vigtigt for vores fremtid og ikke mindst de næste generationer. Derfor jeg gerne arbejde for et grønnere Hvidovre, med en stærk miljø-profil. Jeg ønsker forsat, at vi skal have folkeskoler, hvor der er plads til alle elever og hvor der er ressourcer til både de elever, som har svært ved skolen, men også de elever, som skal udfordres lidt mere.

Udgivet i Børn og unge, KV13, Læserbreve, Valg

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*