Ved det sidste møde i Børne- og UndervisningsUdvalget (BUU) d. 11/3, orienterede forvaltningen om resultatet af dette års indskrivning til start i 0.-klasse i august 2014, og der må være nogle embedsmænd og politikere, der sidder med meget røde ører.
Under skolestrukturdebatten (2010/11) blev det fremført, at Hvidovres elevtal var stærkt dalende og prognoserne forudsagde, at der i år ville starte 538 elever i 0.-klasse. I dagsorden til mødet kom det frem, at der p.t. er indskrevet 631 børn, fordelt på 25 klasser.
Femogtyve klasser er en klasse mere end forvaltningen havde regnet med (3 2-sporede skoler og 6 3-sporede skoler) og alligevel ser det ud til at vi i Hvidovre ender med at have 25 0.-klasser med omkring 25 elever i hver!
Det er dejligt, at der er mange børn i Hvidovre, men antallet bør ikke medføre, at børnene har dårligt arbejdsmiljø, specielt ikke nu, hvor det ser ud til at børnene skal opholde sig længere tid på skolen.
Størstedelen af kommunens skoler er bygget for mere end 40 år siden, og langt de fleste klasselokaler er omkring 50 m2, hvilket ikke er meget til 25 elever og en eller to lærere (Kommunalbestyrelsen har tidligere givet udtryk for at den ønsker 22 elever/klasse). Ydermere er flere af skolerne så fyldte, at der ikke er nogle ledige lokaler til differentieret undervisning eller holddeling.
Derfor bør Hvidovre Kommune få foretaget en klassifikation af indeklimaet på de tilbageværende 9 skoler, således at kommunen kan anvende sine sparsomme midler, på den bedst mulige måde og få “plukket de lavest hængende indeklima-frugter” først.
Således at lærere og elever ikke skal udsættes for et indeklima med dårlig luft og højt CO2-indhold og deraf følgende dårlige præstationer på grund af hovedpine, træthed og koncentrationsbesvær.
Dansk standard (DS) har udviklet et klassifikationssystem for indeklimaet (DS 3033), som SF-Hvidovre, vil arbejde for at få gennemført på kommunens skoler. Således at det kan afklares hvordan elever og læreres fysiske arbejdsmiljøforhold rent faktisk er og at kommunen kan anvende sine midler, der hvor der trænger mest!
Skriv et svar