Frikadellekrigen fortsætter

Med beslutningen på seneste møde i kommunalbestyrelsen om, at hensynet til fremmede madkulturer ikke må hindre at børnene får traditionel dansk mad i institutionerne i Hvidovre Kommune, fratager man forældrebestyrelsernes ret til selv at tilrettelægge, hvad der bliver serveret for deres børn…

Således lyder det fra de to tidligere medlemmer af kommunalbestyrelsen, Anders Wolf Andresen og Katrine Høybye Frederiksen samt fra Marie-Louise Jørgensen…

– Dermed underkender Socialdemokraterne, Dansk folkeparti og Konservative – som er flertallet bag beslutningen – det decentrale demokrati i institutionerne, fortsætter de:

– Fungerer forældrebestyrelserne virkeligt så dårligt, at kommunalbestyrelsen er nødt til at bestemme hvilken mad der serveres, og har vi i Hvidovre haft tilfælde, hvor forældrebestyrelser ikke kan håndtere at lave retningslinjer for hvad deres børn skal spise?

Det mener vi ikke…

Populisme går ud over børnene

– På baggrund af en problematik, som ikke eksisterer i Hvidovre vælger nogle politikere at lade værdipolitiske fremstød overskygge almindelig fornuft og anerkender ikke forældrebestyrelsernes og institutionernes beslutningskompetencer, harcelerer de:

– Beslutningen omhandler traditionel dansk og fremmed madkultur, men hvad er dansk mad og hvor ligger mangfoldigheden i vores madkultur?

Man tager børn og deres forældre med i en kulturkamp, de ikke selv har valgt.

Religion og kultur er en abstrakt størrelse, som børn ikke er i stand til at begribe. Er det ikke vigtigst, at der først og fremmest serveres en sund og varieret mad – gerne økologisk – som er passende for den enkelte institution og som er passende for de børn som går der?

Det her er populisme på børnenes og forældres bekostning, slutter Anders Wolf Andresen, Katrine Høybye Frederiksen og Marie-Louise Jørgensen fra SF i Hvidovre…

Katrine Høybye Frederiksen

Jeg er 45 år gammel, gift med Morten Høybye Frederiksen og mor til Ester på 10 og Albert på 6 år. Vi flyttede til Hvidovre i 2005. Jeg er oprindeligt uddannet cand.ling.merc i fransk og arbejder i dag i et Jobcenter. Jeg har været aktiv i SF Hvidovres lokalpolitiske gruppe siden 2006 og var valgt ind i Hvidovres kommunalbestyrelse fra 2010-2013. Mine mærkesager er børn&unge, miljø&bæredygtighed samt integration.

Udgivet i Børn og unge, Diskrimination, Folkeskoler, Fremmedhad, Mad, Udlændingepolitik

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*