Hvidovre ramt af regeringens syltekrukke

I Hvidovre Kommune har 364 borgere siden januar 2013 mistet retten til dagpenge.

SF har en løsning på dagpenge-problemet, som vi har med i forhandlingerne om finansloven: Halver genoptjeningsperioden til et halvt år og gør den midlertidige ordning med de tre års forsørgelse permanent.

Der er allerede 41.000 mennesker, der har mistet deres dagpenge – og særligt her i Hvidovre og på Vestegnen er vi hårdt ramt. Prognoserne viser, at vi ved udgangen af 2015 har 60.000 mennesker uden dagpenge – og mange af dem har børn og familier, der også lider under forringelsen af dagpengene.

I Hvidovre arbejde de fleste hårdt. Men mange er desværre uforskyldt blevet ramt af arbejdsløshed. De lever nu i utryghed og med truende social usikkerhed, fordi der ikke er fast arbejde at få og fordi genoptjeningsperioden på et år er urealistisk lang.

Har Hvidovre Kommune undersøgt hvor mange mennesker i Hvidovre, der er faldet ud af dagpengesystemet og står uden forsørgelse? Det er helt oplagt at gøre, ligesom det er helt oplagt at at afsøge alle muligheder for at gøre noget for at hjælpe disse mennesker og deres familier.

Optjeningsperiodens fordobling er uretfærdig i en arbejdsløshedstid. Selv om man arbejder, så er det nærmest umuligt at optjene retten til dagpenge. Hvis du får job som vikar, eksempelvis som pædagog, håndværker eller sosu, og ikke er på fuld tid, er det stort set umuligt at leve op til kravene.

Det er ikke fair at almindelige mennesker i Hvidovre er pressede og utrygge pga. en økonomiske krise og en forringelse af dagpengesystemet de ingen skyld har i.

Et ordentligt sikkerhedsnet i form af en dagpengeløsning vil skabe den tryghed som der er brug for. Dagpengekommissionen er derimod en asocial syltekrukke, der først er færdig i 2016 – efter at over 60.000 mennesker vil have mistet deres dagpenge og uden garanti for at der på magisk vis kommer en løsning ud af syltekrukken.

Det er uforståeligt at regeringen vil blive ved med aktivt at holde så mange mennesker i utryghed og social usikkerhed.

SF’s løsning er klar, mens vi venter på regeringens asociale syltrekrukke i dagpengenkommissionen: Halver genoptjeningsperioden til et halvt år og gør ordningen med de tre års forsørgelse permanent.

Udgivet i Arbejdsmarked, Økonomi, Folketinget, Læserbreve

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*