Max 24 elever i klasserne

Skal vi virkelig diskutere elev nummer 29 og 30 i klasserne i Hvidovre kommune? I SF vil vi meget hellere diskutere elev nr. 25 og 26 – og maksimalt have 24 elever i fremtidige 0. Klasser!

På grund af et forslag om dispensation til at have 29 og 30 elever i allerede eksisterende 0.klasser på to skoler i kommunen, blev der diskuteret heftigt i kommunalbestyrelsen sidste tirsdag. For de store klasser blev der brugt argumenter som; der er ikke lokaler nok, det kræver for mange ressourcer og oven i købet, at det er synd for børnene at skille dem ad! I SF mener vi, at det er meget mere synd, at de skal sidde så mange elever i klasserne de næste 10 år!

30 elever er urimeligt mange, når man også tager i betragtning, at antallet af elever med særlige behov stiger i de kommende år pga. inklusionen. Vi føler os forpligtede og skal tage ansvar for Hvidovres børns læring og trivsel og mener derfor også, at man skal arbejde hen imod, at der er to voksne i klasserne, så der bliver tid til, at varetage alle elevernes individuelle behov.

Derfor foreslår SF, at der i fremtiden, maksimalt må indskrives 24 elever i 0. klasserne. Vi er ikke i tvivl om, at det vil være en økonomisk fordel på langt sigt.

Udover klassekvotienten er vi bekymrede for arbejdsmiljøet både for lærerne og eleverne. Derfor vil SF også afsætte midler i budget 2015 til at undersøge det fysiske arbejdsmiljø på skolerne. Vores børn er vores vigtigste investering!

Anders Wolf Andresen

Medlem af SFU/SF Siden 2000. Valgt til kommunalbestyrelsen i 2009. Statskundskaber. Udviklingskonsulent i Kalundborg Kommune på Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedsområdet. Jeg brænder for SF’s folkesocialistiske værdier - og jeg arbejder benhårdt for at føre dem ud i livet som kommunalbestyrelsesmedlem. Jeg håber at kunne fortsætte arbejdet med at gøre Hvidovre til en mere grøn og progressiv velfærdskommune, der tager sig godt af både børn, ældre, socialt udsatte og miljøet.

Udgivet i Folkeskoler, Kommunalbestyrelsen

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*