Træd tilbage Kashif!

I sidste uges Hvidovre Avis kunne de undrende Hvidovreborgere læse, at Kashif Ahmad efter blot at have repræsenteret Hvidovrelisten i 9 måneder i kommunalbestyrelsen, har valgt at melde sig ud af Hvidovrelisten og blive løsgænger.

Det kan godt være at mandatet i kommunalbestyrelsen rent teknisk stadig er Kashifs, så han kan blive siddende som løsgænger, men moralsk, etisk og i en demokratisk forståelse er det ikke længere Kashifs mandat.

Derfor bør han træde tilbage fra kommunalbestyrelsen og give mandatet tilbage til Hvidovrelisten. For mig er det ikke en personsag, men en principsag.

Ved kommunalvalget fik Kashif ikke stemmer nok til sit eget mandat, så han sidder på listestemmer fra Hvidovrelisten og andre Hvidovreliste-kandidaters personlige stemmer.

Jeg har vanskeligt ved at forstå, hvordan man kort før et kommunalvalg kan søge om at blive opstillet på en liste, hvorefter man så mindre end et år inde i valgperioden melder sig ud af den samme liste og tager sædet i kommunalbestyrelsen med sig. Der er noget grundlæggende galt og principielt forkert ved det.

Kashif har ikke givet nogen politisk melding om hvorfor han har meldt sig ud af Hvidovrelisten og hvilken politik han vil føre fremover. Derfor må de borgere i Hvidovre, der har stemt på Hvidovrelisten nu konstatere at Kashif først tager deres stemmer med sig ud af Hvidovrelisten, men værre endnu, ikke fortæller dem hvad han har tænkt sig at bruge dem til.

På denne måde bliver personen sat over politikken og vores kommunale demokrati i Hvidovre, hvilket jeg frygter er med til at skabe politikerlede. Borgerne skal kunne stole på deres politikere og de holdninger de er valgt på – også længere end 9 måneder inde i valgperioden.

Hvis Kashif virkelig efter blot 9 måneder i kommunalpolitik er blevet så uenig med den liste, hvis stemmer har givet ham hans sæde i kommunalbestyrelsen, så er det eneste moralsk rigtige og respektfulde overfor Hvidovres kommunale demokrati, at give Hvidovrelisten og Hvidovrelistens vælgere deres mandat tilbage. Derfor vil jeg opfordre Kashif til at træde ud af kommunalbestyrelsen og overlade stolen til en fra Hvidovrelisten, der vitterligt vil repræsentere Hvidovrelistens holdninger og vælgere.

Anders Wolf Andresen

Medlem af SFU/SF Siden 2000. Valgt til kommunalbestyrelsen i 2009. Statskundskaber. Udviklingskonsulent i Kalundborg Kommune på Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedsområdet. Jeg brænder for SF’s folkesocialistiske værdier - og jeg arbejder benhårdt for at føre dem ud i livet som kommunalbestyrelsesmedlem. Jeg håber at kunne fortsætte arbejdet med at gøre Hvidovre til en mere grøn og progressiv velfærdskommune, der tager sig godt af både børn, ældre, socialt udsatte og miljøet.

Udgivet i Demokrati, Kommunalbestyrelsen, Læserbreve

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*