Træd tilbage Kashif!

I sidste uges Hvidovre Avis kunne de undrende Hvidovreborgere læse, at Kashif Ahmad efter blot at have repræsenteret Hvidovrelisten i 9 måneder i kommunalbestyrelsen, har valgt at melde sig ud af Hvidovrelisten og blive løsgænger.

Det kan godt være at mandatet i kommunalbestyrelsen rent teknisk stadig er Kashifs, så han kan blive siddende som løsgænger, men moralsk, etisk og i en demokratisk forståelse er det ikke længere Kashifs mandat.

Derfor bør han træde tilbage fra kommunalbestyrelsen og give mandatet tilbage til Hvidovrelisten. For mig er det ikke en personsag, men en principsag.

Ved kommunalvalget fik Kashif ikke stemmer nok til sit eget mandat, så han sidder på listestemmer fra Hvidovrelisten og andre Hvidovreliste-kandidaters personlige stemmer.

Jeg har vanskeligt ved at forstå, hvordan man kort før et kommunalvalg kan søge om at blive opstillet på en liste, hvorefter man så mindre end et år inde i valgperioden melder sig ud af den samme liste og tager sædet i kommunalbestyrelsen med sig. Der er noget grundlæggende galt og principielt forkert ved det.

Kashif har ikke givet nogen politisk melding om hvorfor han har meldt sig ud af Hvidovrelisten og hvilken politik han vil føre fremover. Derfor må de borgere i Hvidovre, der har stemt på Hvidovrelisten nu konstatere at Kashif først tager deres stemmer med sig ud af Hvidovrelisten, men værre endnu, ikke fortæller dem hvad han har tænkt sig at bruge dem til.

På denne måde bliver personen sat over politikken og vores kommunale demokrati i Hvidovre, hvilket jeg frygter er med til at skabe politikerlede. Borgerne skal kunne stole på deres politikere og de holdninger de er valgt på – også længere end 9 måneder inde i valgperioden.

Hvis Kashif virkelig efter blot 9 måneder i kommunalpolitik er blevet så uenig med den liste, hvis stemmer har givet ham hans sæde i kommunalbestyrelsen, så er det eneste moralsk rigtige og respektfulde overfor Hvidovres kommunale demokrati, at give Hvidovrelisten og Hvidovrelistens vælgere deres mandat tilbage. Derfor vil jeg opfordre Kashif til at træde ud af kommunalbestyrelsen og overlade stolen til en fra Hvidovrelisten, der vitterligt vil repræsentere Hvidovrelistens holdninger og vælgere.

Anders Wolf Andresen

32 år. Medlem af SFU/SF Siden 2000. Valgt til kommunalbestyrelsen i 2009. Statskundskaber. Udviklingskonsulent i Kalundborg Kommune på Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedsområdet. Jeg brænder for SF’s folkesocialistiske værdier - og jeg arbejder benhårdt for at føre dem ud i livet som kommunalbestyrelsesmedlem. Jeg håber at kunne fortsætte arbejdet med at gøre Hvidovre til en mere grøn og progressiv velfærdskommune, der tager sig godt af både børn, ældre, socialt udsatte og miljøet.

Udgivet i Demokrati, Kommunalbestyrelsen, Læserbreve

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

SF Hvidovre i pressen
  • Budget 2020 skydes i gang på markedsdagen
    Hvidovre Avis 25. juni 2019
    Skal der flere pædagoger i dine børns daginstitution? Skal der udliciteres mere, så vi kan sætte skatten ned? Få svar på disse spørgsmål og meget mere, når SF og Venstre på lørdag den 29. juni kl. 10.30 skyder debatten om kommunens budget for 2020 i gang på Kæmpernes Markedsdag foran Hvidovre Rådhus. Det foregår i SF’s telt og de to debattører er kommunalbestyrelsesmedlemmerne Torben Nowicki Rasmussen fra Venstre og Anders Wolf Andresen fra SF. Kom og stil dit spørgsmål eller fortæl hvad du synes skattekronerne skal bruges på næste år.
  • 21-årige Kira bliver yngste dansker i Bruxelles: ”Det er helt vildt”
    Lorry 27. maj 2019
    - Det bliver vildt, og jeg er lidt i chok. Sådan lyder de første ord, fra SF’eren Kira Peter-Hansen i telefonen mandag aften. For kort tid siden modtog hun nyheden om, at partifællen Karsten Hønge, der er politisk ordfører i Folketinget, har takket nej til plads i EU-Parlamentet - også selv om folketingsvalget først afgøres 5. juni. I stedet går pladsen altså til 21-årige Kira Peter-Hansen, der til daglig er studerende. Dermed bliver hun det yngste danske medlem nogensinde, og måske bliver hun endda det yngste medlem i hele Europa.