Et velfærds-budget: SF Hvidovres budgetforslag 2015

SF Hvidovre ønsker et budget for kommunen, der sikrer den bedst mulige velfærd til borgerne bl.a. i form af gode folkeskoler, et trygt ældreliv og et godt kultur- og fritidsliv. I SF ønsker vi at bruge skattekronerne bedst muligt med fokus på kerneopgaven: At levere god velfærd til borgerne i Hvidovre. Vi er modstandere af ideologiske korstog mod velfærden i form af ufinansierede skattelettelser, nedskæringer og fyringer på folkeskolerne og andre velfærdsområder.

 

Der er mange punkter i SF’s budgetforslag. Her følger 10 af de vigtigste:

 

  • Vi skal hjælpe de mange, der er faldet ud af dagpenge-systemet. Desværre styres dette af regeringen, der bare venter på en kommission. Derfor vil SF Hvidovre have forvaltningen til at undersøge og beskrive udviklingen i antal borgere, der falder ud af dagpenge-systemet og står helt uden forsørgelse og hvilke muligheder kommunen har for at hjælpe disse mennesker.

 

  • SF er i mod centralisering af administration på skolerne. Besparelsen udgår derfor. [1 mio. i 2015]

 

  • Miljø- og Energipuljen tilbage på 8 mio. kr. for at målrette indsatsen mod en sænkning af det stigende kommunale vandforbrug. [2 mio. kr. i 2015]

 

  • Sponsorpulje op på 1 mio. kr. Der afsættes yderligere 600.000 kr. i forhold til 2014. [0.6 mio. kr. i 2015]

 

  • Inklusionskonsulent til folkeskolerne – Rådgivning til forældre, lærere mm. [0.5 mio kr. i 2015]

 

  • Undersøgelse af fysisk arbejdsmiljø for både ansatte og elever på folkeskolerne. [0.6 mio. kr. i 2015]

 

  • Midlertidig løsning til omklædning på Avedøre Stadion. [0.1 mio. kr. i 2015]

 

  • Kontaktsted/center for unge (sociale tiltag, job/uddannelse) – beliggende i Avedøre Stationsby. [0.7 mio. kr. i 2015]

 

  • Forbedring af Hvidovre Havn: Der er allerede afsat 3 mio. kr. til en bygning på havnen med eksempelvis bad- og toiletfaciliteter i 2014. Der arbejdes videre med forbedring af Hvidovre Havn, herunder forslag fra foreningen “Hvidovre Vinterbadere” om flydende, maritimt center. Således er der samlet set 7 mio. kr. til Hvidovre Havn. [4 mio. kr. i 2015]

 

  • Ældrerådets Hus anvendelse uændret. Besparelsen udgår. [0.3 mio. kr. i 2015]

Hvis du overvejer hvor pengene kommer fra, så er det sådan at Hvidovre Kommune har en sund økonomi og en solid kassebeholdning. Derfor afdrager Hvidovre Kommune på sin gæld. Men i SF ønsker vi at afdrage lidt langsommere på gælden – så det ikke går udover vores velfærd. Vi ønsker stadig at vi skal afdrage 10 mio. kr. mere om året end vi optager i ny gæld, så gælden nedbringes. Sætter vi det som mål, så bliver der faktisk luft i budgettet på 15 mio. kr. som SF vil bruge til at investere i vores forslag om velfærd og miljø til borgerne i Hvidovre.

Du kan se SF Hvidovres samlede ændringsforslag til budget 2015 her: Ændringsforslag – Socialistisk Folkeparti

Udgivet i Økonomi, Budget, Kommunalbestyrelsen, Velfærd

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*