Leve Folkeskolen!

Det er altid med stor interesse at SF Hvidovre følger med i udviklingen inden for folkeskolen, og når der opstår følelsen af, at der er behov for at supplere med en privatskole i kommunen, følger vi selvfølgelig også interesserede med i det. Dog mener vi ikke, at det er en kommunal opgave at sørge for lokaler eller yderligere støtte til sådan en skole, da vi i forvejen har mange gode og velfungerende folkeskoler, som trænger gevaldigt til økonomiske saltvandsindsprøjtninger både inde og ude, og det er dér vi i SF mener ressourcerne skal lægges.

Når talen falder på privatskoler, ser og hører vi ofte ønsket om: Højere fagligt niveau, færre elever i hver klasse, mindre støj blandt eleverne, større forældreengagement osv. Alle disse meget relevante ønsker mener vi hører til i folkeskolen, og her vil vi helst give støtten.

For vi har faktisk gode folkeskoler i Hvidovre – og engagerede medarbejdere som kæmper hver dag for at give vores børn en god skolegang. Meget er sket omkring folkeskolen på det sidste, og vi bør give lidt tid så tingene kan falde på plads. Vi synes i SF, at vi skal værne og bakke op om folkeskolen. Folkeskolen skal ruste vores børn til at blive aktive medborgere, som kan og har lyst til at forvalte vores demokrati. Folkeskolen skal rumme mangfoldigheden og lære vores børn at lege og være sammen på tværs af alle mulige forskelligheder. Folkeskolen skal allerhelst gøre vores børn bedre til at fungere i mangfoldigheden end vi selv er… Derfor synes vi det er et problem, når skoler bliver meget “homogene”, så børnene ikke lærer dem at kende, der er anderledes end dem selv – det være sig folkeskoler eller privatskoler. Derfor synes vi at selve konceptet folkeskole er så vigtigt. Vi vil i SF gøre vores til at Hvidovres børn benytter folkeskolen og at Hvidovres folkeskoler fortsat udvikles og bliver bedre og bedre.

Hvis der kom en privatskole med en helt særlig pædagogisk tilgang eller specialiseret, f.eks. indenfor idræt, sprog, naturfag, musik, ernæring eller noget andet spændende, så kunne det måske være interessant. Vi vil i SF gerne arbejde hen imod kommunale profilskoler og i den henseende var Sønderkærskolen jo ellers godt på vej som den kreative musik- og billedkunst-skole. Vi kan i SF ikke helt forstå hvad det er den måske kommende privatskole kan og vil, som folkeskolen ikke kan og vil? Ønsker man blot en privatskole, for at få det hele en tand bedre end det eksisterende i kommunen, så mener SF at man i stedet bør bruge sine kræfter på at kæmpe for at forbedre folkeskolen – og hvis man ikke ønsker at deltage i den kamp, så må ressourcerne findes andetsteds.

Overvejelsen om at benytte den tidligere Sønderkærskole til privatskole er mest af alt sørgelig. Og det bliver ikke bedre af at bygningen blev vurderet for gammel og slidt og uegnet til tidssvarende undervisning med opdeling af klasserne, gruppearbejde, indeklima osv.

Skal Hvidovre have en ny skole, så bør vi måske tænke lidt større og ud af boksen. Måske vi endda kunne tiltrække børnefamilier med en ny moderne, klimakorrekt og helt igennem lækker skole placeret et godt sted, hvor børnene kan komme til den på cykler og gåben, hvor der er skolekøkken med mulighed for at bespise hele skolen, og med solceller og regnvandsopsamling til håndvask og toiletskyl. En skole med et højt fagligt niveau, med færre elever per klasse og med plads til at eksperimentere og afprøve nye metoder. En skole der placeres således, at vi kan få blandet Hvidovres forskellige børn på tværs af boligområder, sociale skel, osv. SF er bestemt interesseret i at være med i beslutningerne og arbejdet med at gøre skolebørnenes hverdag bedre både nu og i fremtiden – men vi vil gøre det indenfor folkeskolens rammer.

Katrine Høybye Frederiksen

Jeg er 45 år gammel, gift med Morten Høybye Frederiksen og mor til Ester på 10 og Albert på 6 år. Vi flyttede til Hvidovre i 2005. Jeg er oprindeligt uddannet cand.ling.merc i fransk og arbejder i dag i et Jobcenter. Jeg har været aktiv i SF Hvidovres lokalpolitiske gruppe siden 2006 og var valgt ind i Hvidovres kommunalbestyrelse fra 2010-2013. Mine mærkesager er børn&unge, miljø&bæredygtighed samt integration.

Udgivet i Børn & unge, Folkeskoler, Læserbreve, Velfærd

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

SF Hvidovre i pressen
  • Budget 2020 skydes i gang på markedsdagen
    Hvidovre Avis 25. juni 2019
    Skal der flere pædagoger i dine børns daginstitution? Skal der udliciteres mere, så vi kan sætte skatten ned? Få svar på disse spørgsmål og meget mere, når SF og Venstre på lørdag den 29. juni kl. 10.30 skyder debatten om kommunens budget for 2020 i gang på Kæmpernes Markedsdag foran Hvidovre Rådhus. Det foregår i SF’s telt og de to debattører er kommunalbestyrelsesmedlemmerne Torben Nowicki Rasmussen fra Venstre og Anders Wolf Andresen fra SF. Kom og stil dit spørgsmål eller fortæl hvad du synes skattekronerne skal bruges på næste år.
  • 21-årige Kira bliver yngste dansker i Bruxelles: ”Det er helt vildt”
    Lorry 27. maj 2019
    - Det bliver vildt, og jeg er lidt i chok. Sådan lyder de første ord, fra SF’eren Kira Peter-Hansen i telefonen mandag aften. For kort tid siden modtog hun nyheden om, at partifællen Karsten Hønge, der er politisk ordfører i Folketinget, har takket nej til plads i EU-Parlamentet - også selv om folketingsvalget først afgøres 5. juni. I stedet går pladsen altså til 21-årige Kira Peter-Hansen, der til daglig er studerende. Dermed bliver hun det yngste danske medlem nogensinde, og måske bliver hun endda det yngste medlem i hele Europa.