Nej til utryghed i Avedøre

I den seneste tid har der været nogle uacceptable episoder med en gruppe af unge på Avedøre Bibliotek, der har skabt stor utryghed. Det har desværre også bevirket en indskrænkning i åbningstiden for biblioteket. Vi skal ikke acceptere at den slags sker!

Overfor disse problemer vil en indsats udelukkende bestående af flere vagter og mere politi ikke være tilstrækkelig. Der er i ligeså høj grad brug for en præventiv og pædagogisk indsats, som en indsats fra politi og kommunens vagter, for at undgå at disse problemer gentager sig.

SF foreslog derfor på kommunalbestyrelsesmødet i tirsdags, at der ansættes to medarbejdere med pædagogiske kompetencer på Avedøre Bibliotek. De skal have erfaring med unge og arbejde for at skabe tryghed blandt personalet og bibliotekets øvrige brugere, og ikke mindst agere som rollemodeller for de unge.
Herudover foreslog SF, at de nuværende gadeplansmedarbejderes arbejdstid for en periode matches med Avedøre Biblioteks sene åbningstider, for at kunne være i kontakt med de unge.
I SF mener vi faktisk at der er tale om et akut problem, og at kommunalbestyrelsens flertal må vågne op og gøre den indsats, der er behov for i Avedøre Stationsby.
SF foreslog derfor at der afsættes 1 mio. kr. til den pædagogiske indsats, hvorefter det bør indarbejdes i budget 2016.

Kort efter, at SF indsendte vores forslag til kommunalbestyrelsen skete desværre episoden med manden, der på vej fra toget om natten blev stukket ned i Avedøre Stationsby. Ikke for at sige, at der nødvendigvis er en sammenhæng mellem dette meningsløse overfald og de unge, der skaber utryghed på biblioteket, men for at sige, at kommunalbestyrelsens flertal skal til at tage udviklingen i stationsbyen alvorligt og skride til handling. De kunne eksempelvis stemme for SF’s forslag.
Kommunalbestyrelsen sendte SF’s forslag til drøftelse i Økonomiudvalget i januar, hvilket forhåbentligt giver de andre partier tid til at træffe den rigtige beslutning og bakke op om forslaget.

Der bor rigtigt mange gode borgere i Avedøre Stationsby, og deres tryghed skal sikres. Det er vigtigt, at Avedøre Stationsby fortsat ikke er på regeringens ghettoliste, og vi skal som ansvarlige politikere gøre hvad vi kan for at forebygge en negativ udvikling og for at sikre trygheden for alle i Avedøre. Kommunen må på banen og kommunalbestyrelsen må til at vise ansvar. SF siger i hvert fald nej til utryghed i Avedøre.

Anders Wolf Andresen

Medlem af SFU/SF Siden 2000. Valgt til kommunalbestyrelsen i 2009. Statskundskaber. Udviklingskonsulent i Kalundborg Kommune på Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedsområdet. Jeg brænder for SF’s folkesocialistiske værdier - og jeg arbejder benhårdt for at føre dem ud i livet som kommunalbestyrelsesmedlem. Jeg håber at kunne fortsætte arbejdet med at gøre Hvidovre til en mere grøn og progressiv velfærdskommune, der tager sig godt af både børn, ældre, socialt udsatte og miljøet.

Udgivet i Børn og unge, Integration, Læserbreve

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*