Sejr uden vinder

Det bliver flere steder udlagt som en sejr, at kommunalbestyrelsen nu har givet grønt lys for, at Hvidovre Privatskole, kan leje Sønderkærskolen. Men hvem er det egentlig der har vundet noget?

Den seneste uge er udlejningen af Sønderkær til Hvidovre Privatskole blevet heftigt debatteret både i avisen og på de sociale medier. Nogen mener, at det er helt naturligt at leje den tomme skolebygning ud og at man endelig har gjort noget for at imødekomme privatskolens ønske om lokaler til etablering af den nye skole – en sejr for privatskolen!

Men, at privatskolen skulle have vundet noget, har vi svært ved at se i SF. Godt nok har de fået lov til at leje Sønderkærskolen, men kun i et år eller to. Det betyder, at de børn, der starter til sommer, måske allerede året efter skal gå i skole et andet sted. Det er en skole fra 1956, hvor lokalerne er små og utidsvarende og derudover indgår der i aftalen kun selve hovedbygningen. Der er altså blandt andet ingen idrætsfaciliteter til privatskolen. Er det en sejr for børnene?

Hvidovre Privatskoles formål ligner jo nærmest SF’s skolepolitik. En skole med lavere klassekvotienter, mere tid til det enkelte barn, social og faglig trivsel for alle børn og vi håber derfor, at Privatskolen kan være med til at løse udfordringerne omkring børn med særlige behov, der ikke trives i folkeskolen.

Man skal ikke kende meget til SF’s politik for at vide, at vi i vid udstrækning ikke er for privatskoler. Vi vil til gengæld gerne skabe gode folkeskoler, til glæde og gavn for alle børn. Alligevel kan vi godt forstå, at tanken om en privatskole er opstået i Hvidovre. Der er gennem de sidste år, under den socialdemokratiske ledelse, blevet lukket to skoler, forhøjet antal elever i klasserne og der er nedskæring af ledere på vej.

I SF arbejder vi fortsat på at skabe trivsel for alle børn i Hvidovre Kommune og en vigtig del af dette mål er gode folkeskoler.

Udgivet i Børn & unge, Folkeskole, Folkeskoler, Læserbreve

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

SF Hvidovre i pressen
  • Budget 2020 skydes i gang på markedsdagen
    Hvidovre Avis 25. juni 2019
    Skal der flere pædagoger i dine børns daginstitution? Skal der udliciteres mere, så vi kan sætte skatten ned? Få svar på disse spørgsmål og meget mere, når SF og Venstre på lørdag den 29. juni kl. 10.30 skyder debatten om kommunens budget for 2020 i gang på Kæmpernes Markedsdag foran Hvidovre Rådhus. Det foregår i SF’s telt og de to debattører er kommunalbestyrelsesmedlemmerne Torben Nowicki Rasmussen fra Venstre og Anders Wolf Andresen fra SF. Kom og stil dit spørgsmål eller fortæl hvad du synes skattekronerne skal bruges på næste år.
  • 21-årige Kira bliver yngste dansker i Bruxelles: ”Det er helt vildt”
    Lorry 27. maj 2019
    - Det bliver vildt, og jeg er lidt i chok. Sådan lyder de første ord, fra SF’eren Kira Peter-Hansen i telefonen mandag aften. For kort tid siden modtog hun nyheden om, at partifællen Karsten Hønge, der er politisk ordfører i Folketinget, har takket nej til plads i EU-Parlamentet - også selv om folketingsvalget først afgøres 5. juni. I stedet går pladsen altså til 21-årige Kira Peter-Hansen, der til daglig er studerende. Dermed bliver hun det yngste danske medlem nogensinde, og måske bliver hun endda det yngste medlem i hele Europa.