Dencker og DF taler Danmark ned

Anders Wolf Andresen

Anders Wolf Andresen


Det er med særdeles stor undren, at jeg læste de besynderlige udtalelser fra Hvidovres viceborgmester og lokale folketingsmedlem, Mikkel Dencker, om at Apple handler usagligt og irrationelt, når de lægger en milliardinvestering med 300 arbejdspladser i et nyt datacenter i Danmark. Som om at Dencker fra DF er bedre end Verdens mest værdifulde selskab til at vurdere, hvilke lande de bør investere i. Hvis vi skal ærgre os over noget, så er det da at Apples nye datacenter skal bygges i Viborg og ikke på Avedøre Holme.

Måske Mikkel Denckers udtalelser bunder i at han har svært ved at kapere, at Apple i høj grad har valgt Danmark pga. muligheden for en innovativ energiløsning. Datacentret vil blive drevet af vedvarende energi og overskudsvarmen anvendes i fjernvarmenettet.

Det er en god og fornuftig løsning energimæssigt, miljømæssigt og erhvervspolitisk. Det er det vi har brug for mere af, og det er den samme smarte, miljøvenlige og økonomiske tankegang vi har så stor glæde af i Hvidovre med vores fjernvarme.

Dencker udviser en eklatant mangel på viden og forståelse for hvordan den danske energisektor og erhvervsliv hænger sammen. I stedet for at glæde sig over at den grønne indsats nu kaster milliardinvesteringer og arbejdspladser af sig, så begiver Dencker og Dansk Folkeparti sig ud i at tale det hele ned.

Mikkel Dencker er viceborgmester og formand for Teknik- og Miljøudvalget i Hvidovre Kommune, og det er her min store bekymring kommer ind for Hvidovre: Hvilket signal er det at sende til nye grønne virksomheder, der kunne tænke sig at etablere sig i Hvidovre? På Avedøre Holme ligger flere grønne virksomheder som kommunen ynder at hylde ved den årlige uddeling af miljøprisen. Det er problematisk når en viceborgmester og udvalgsformand for Teknik- og Miljøudvalget på den måde undsiger de grønne virksomheder.

I stedet burde Dencker have benyttet sine forskellige politiske taburetter i Folketinget og i Hvidovre Kommune til at glæde sig over de danske styrker inden for den grønne energi, som nu kaster flere arbejdspladser af sig, og han burde samtidig have fremhævet Hvidovre og Avedøre Holme som en mulighed for lignende investeringer.

Anders Wolf Andresen

Medlem af SFU/SF Siden 2000. Valgt til kommunalbestyrelsen i 2009. Statskundskaber. Udviklingskonsulent i Kalundborg Kommune på Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedsområdet. Jeg brænder for SF’s folkesocialistiske værdier - og jeg arbejder benhårdt for at føre dem ud i livet som kommunalbestyrelsesmedlem. Jeg håber at kunne fortsætte arbejdet med at gøre Hvidovre til en mere grøn og progressiv velfærdskommune, der tager sig godt af både børn, ældre, socialt udsatte og miljøet.

Udgivet i Energi, Klima, Læserbreve, Miljø, Teknologi

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*