Stop dobbelt-mandaterne

Anders Wolf Andresen

Anders Wolf Andresen

Et sæde i Folketinget er et ansvarsfuldt hverv, der i sin natur kræver og fortjener en større indsats end de fleste fuldtidsjobs.

Folketingspolitikerne har et særligt ansvar, da borgerne har valgt lige netop dem til at træffe nogle af de allervigtigste beslutninger for vores land. Det kan ikke klares ordentligt på deltid.

Samtidig er det sådan at 23 af de nuværende folketingsmedlemmer også sidder i en kommunalbestyrelse eller et regionsråd. En kortlægning viser, at det klart giver sig udslag i afbud til de kommunale møder.

Nogle af disse dobbeltmandater er sågar udvalgsformænd og viceborgmestre i deres kommuner. Det er poster med et seriøst indhold, og ikke bare tomme titler. To af dobbeltmandaterne sidder sågar i kommunalbestyrelsen her i Hvidovre for Dansk Folkeparti.

Jeg er selv tidligere kommunalbestyrelsesmedlem i Hvidovre, og det har altid undret mig, om man seriøst og ansvarsfuldt har kunnet varetage både en plads i Folketinget og i Hvidovres kommunalbestyrelse.

Arbejdet i kommunalbestyrelsen er med tiden blevet mere og mere omfattende og sagerne ganske komplicerede. De fleste ansvarlige lokalpolitikere her i Hvidovre vil mene at det at sidde i kommunalbestyrelsen med alt det der følger af dagsordner, bilag, møder og andre bestyrelsesposter, er tæt på at svare til et deltidsjob. Og det er fair nok, for borgerne i Hvidovre har stemt og givet kommunalbestyrelsesmedlemmerne deres tillid, hvorfor de naturligvis også skal leve op til dette og investere den tid der skal til i forberedelse til møderne, at gå til møder og træffe vigtige beslutninger for vores by.

Som indehaver af et dobbeltmandat må man enten løbe urealistisk stærkt eller simpelthen misligholde sine poster, enten ved at være dårligt forberedt eller slet og ret ved at udeblive. Dobbeltmandater er ganske enkelt skyld i dårligere beslutninger og mangel på respekt for vælgerne og vores lokale demokrati. Eksempelvis vil faste læsere af Hvidovre Avis bemærke at DF sjældent svarer når borgere stiller spørgsmål i avisen, eksempelvis om hvorfor DF er i gang med at skære 25 % af skolelederne væk i Hvidovre.

Det er derfor vigtigt, at få dobbeltmandaterne frem i lyset, så vælgerne kan tage problemet i betragtning til det kommende folketingsvalg.

Anders Wolf Andresen

32 år. Medlem af SFU/SF Siden 2000. Valgt til kommunalbestyrelsen i 2009. Statskundskaber. Udviklingskonsulent i Kalundborg Kommune på Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedsområdet. Jeg brænder for SF’s folkesocialistiske værdier - og jeg arbejder benhårdt for at føre dem ud i livet som kommunalbestyrelsesmedlem. Jeg håber at kunne fortsætte arbejdet med at gøre Hvidovre til en mere grøn og progressiv velfærdskommune, der tager sig godt af både børn, ældre, socialt udsatte og miljøet.

Udgivet i Demokrati, Folketinget, Kommunalbestyrelsen, Læserbreve

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

SF Hvidovre i pressen
  • Er demokrati en syltekrukke?
    Hvidovre Avis 19. maj 2021
    I har helt ret. I stillede forslag om, at Hvidovre Kommune skulle tilmelde sig og betale kontingent med mulighed for tilkøb af yderligere konsulentydelser i ”Vild med Vilje”. Det skete kort efter et populært TV-program om vild natur og masser af engagerede borgere.
  • Hvorfor undlod hun at stemme?
    Hvidovre Avis 12. maj 2021
    SF havde et forslag på kommunalbestyrelsesmødet den 27. april. Forslaget handlede om, at Hvidovre Kommune sikrer, "at borgerne ikke modtager indgribende afgørelser fra kommunen med digital post i weekends og helligdage eller umiddelbart op til disse". Alt i alt et forslag der fortjener at blive vedtaget i en ny og mere tidssvarende version.