Stop dobbelt-mandaterne

Anders Wolf Andresen

Anders Wolf Andresen

Et sæde i Folketinget er et ansvarsfuldt hverv, der i sin natur kræver og fortjener en større indsats end de fleste fuldtidsjobs.

Folketingspolitikerne har et særligt ansvar, da borgerne har valgt lige netop dem til at træffe nogle af de allervigtigste beslutninger for vores land. Det kan ikke klares ordentligt på deltid.

Samtidig er det sådan at 23 af de nuværende folketingsmedlemmer også sidder i en kommunalbestyrelse eller et regionsråd. En kortlægning viser, at det klart giver sig udslag i afbud til de kommunale møder.

Nogle af disse dobbeltmandater er sågar udvalgsformænd og viceborgmestre i deres kommuner. Det er poster med et seriøst indhold, og ikke bare tomme titler. To af dobbeltmandaterne sidder sågar i kommunalbestyrelsen her i Hvidovre for Dansk Folkeparti.

Jeg er selv tidligere kommunalbestyrelsesmedlem i Hvidovre, og det har altid undret mig, om man seriøst og ansvarsfuldt har kunnet varetage både en plads i Folketinget og i Hvidovres kommunalbestyrelse.

Arbejdet i kommunalbestyrelsen er med tiden blevet mere og mere omfattende og sagerne ganske komplicerede. De fleste ansvarlige lokalpolitikere her i Hvidovre vil mene at det at sidde i kommunalbestyrelsen med alt det der følger af dagsordner, bilag, møder og andre bestyrelsesposter, er tæt på at svare til et deltidsjob. Og det er fair nok, for borgerne i Hvidovre har stemt og givet kommunalbestyrelsesmedlemmerne deres tillid, hvorfor de naturligvis også skal leve op til dette og investere den tid der skal til i forberedelse til møderne, at gå til møder og træffe vigtige beslutninger for vores by.

Som indehaver af et dobbeltmandat må man enten løbe urealistisk stærkt eller simpelthen misligholde sine poster, enten ved at være dårligt forberedt eller slet og ret ved at udeblive. Dobbeltmandater er ganske enkelt skyld i dårligere beslutninger og mangel på respekt for vælgerne og vores lokale demokrati. Eksempelvis vil faste læsere af Hvidovre Avis bemærke at DF sjældent svarer når borgere stiller spørgsmål i avisen, eksempelvis om hvorfor DF er i gang med at skære 25 % af skolelederne væk i Hvidovre.

Det er derfor vigtigt, at få dobbeltmandaterne frem i lyset, så vælgerne kan tage problemet i betragtning til det kommende folketingsvalg.

Anders Wolf Andresen

Medlem af SFU/SF Siden 2000. Valgt til kommunalbestyrelsen i 2009. Statskundskaber. Udviklingskonsulent i Kalundborg Kommune på Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedsområdet. Jeg brænder for SF’s folkesocialistiske værdier - og jeg arbejder benhårdt for at føre dem ud i livet som kommunalbestyrelsesmedlem. Jeg håber at kunne fortsætte arbejdet med at gøre Hvidovre til en mere grøn og progressiv velfærdskommune, der tager sig godt af både børn, ældre, socialt udsatte og miljøet.

Udgivet i Demokrati, Folketinget, Kommunalbestyrelsen, Læserbreve

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Seneste nyt
SF Hvidovre i pressen
  • Ulsing-prisen uddelt for første gang
    Hvidovre Avis 10. november 2021
    SF Hvidovre har indstiftet en ny pris, Ulsing-Prisen, for at hædre Niels Ulsings mangeårige indsats indenfor Kultur- og Fritidsområdet i Hvidovre Kommune. Prisen uddeles til en person som ligeledes har ydet en særlig indsats på området, og ledsages af en donation til en lokal forening, udvalgt af prismodtageren.
  • Tirsdagens valg – hvad står på spil?
    Hvidovre Avis 10. november 2021
    SF har været lidt mere ”ude i kulden”, men kan ved et forventet godt valgresultat, godt tænkes at blive en magtfaktor og stille krav omkring bl.a. børneinstitutionspolitikken og ældreplejen ved en kommende konstituering.