Ingen fattige børn i Hvidovre!

I denne uge kom Det Konservative Folkeparti med et nyt udspil om kontanthjælpsloft. Ifølge konservative skal der mindst være en forskel på 3000 kr. i mellem passiv forsørgelse og lavtlønsarbejde. Dette bekymrer os meget i SF!

Kontanthjælpsloftet kommer nemlig, ifølge socialrådgivernes formand, til at ramme børnene hårdest. En enlig forsørger på kontanthjælp bliver skåret med ca. 3000 kr. om måneden, hvilket på længere sigt er en rigtig dårlig investering, fordi børn, der vokser op i fattigdom, får en ringere uddannelse og en dårligere sundhed.

Derfor er det så vigtigt for SF, at få lavet en ordentlig aftale på hele dagpengeområdet. Vi vil forlænge dagpengeperioden fra to til tre år og have halveret genoptjeningsperioden til seks måneder, så færre falder ud af systemet og står uden forsørgelse. Det er godt for børnene og det er godt for vores samfund!

Derudover peger arbejdsmarkedsforskere på, at en reduktion af kontanthjælpen vil sætte gang i en negativ spiral, hvor de laveste lønninger følger med ned, og når de laveste lønninger falder, må kontanthjælpen endnu engang også sænkes. Nogle peger endda på, at vi kan ende med amerikanske tilstande, hvor det reelt ikke er muligt at forsørge en familie, selv med et fuldtidsjob. Det vil vi ikke tillade i SF!

I SF ved vi, at langt de fleste ledige rigtig gerne vil have et arbejde. De vil gerne have noget at stå op til, de vil gerne bidrage til samfundet og de vil mere end noget andet gerne skabe de bedste vilkår for deres børn. Men der er ikke arbejde at få. Og man kan ikke straffes til at tage et arbejde, der ikke findes. Derfor skal vi skabe flere jobs i Danmark! Indtil da skal vi forbedre vores dagpengesystem, så der er tryghed for alle!

Anders Wolf Andresen

32 år. Medlem af SFU/SF Siden 2000. Valgt til kommunalbestyrelsen i 2009. Statskundskaber. Udviklingskonsulent i Kalundborg Kommune på Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedsområdet. Jeg brænder for SF’s folkesocialistiske værdier - og jeg arbejder benhårdt for at føre dem ud i livet som kommunalbestyrelsesmedlem. Jeg håber at kunne fortsætte arbejdet med at gøre Hvidovre til en mere grøn og progressiv velfærdskommune, der tager sig godt af både børn, ældre, socialt udsatte og miljøet.

Udgivet i Arbejdsmarked, Dagpenge, FV15, Læserbreve, Løn, Velfærd

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

SF Hvidovre i pressen
  • Budget 2020 skydes i gang på markedsdagen
    Hvidovre Avis 25. juni 2019
    Skal der flere pædagoger i dine børns daginstitution? Skal der udliciteres mere, så vi kan sætte skatten ned? Få svar på disse spørgsmål og meget mere, når SF og Venstre på lørdag den 29. juni kl. 10.30 skyder debatten om kommunens budget for 2020 i gang på Kæmpernes Markedsdag foran Hvidovre Rådhus. Det foregår i SF’s telt og de to debattører er kommunalbestyrelsesmedlemmerne Torben Nowicki Rasmussen fra Venstre og Anders Wolf Andresen fra SF. Kom og stil dit spørgsmål eller fortæl hvad du synes skattekronerne skal bruges på næste år.
  • 21-årige Kira bliver yngste dansker i Bruxelles: ”Det er helt vildt”
    Lorry 27. maj 2019
    - Det bliver vildt, og jeg er lidt i chok. Sådan lyder de første ord, fra SF’eren Kira Peter-Hansen i telefonen mandag aften. For kort tid siden modtog hun nyheden om, at partifællen Karsten Hønge, der er politisk ordfører i Folketinget, har takket nej til plads i EU-Parlamentet - også selv om folketingsvalget først afgøres 5. juni. I stedet går pladsen altså til 21-årige Kira Peter-Hansen, der til daglig er studerende. Dermed bliver hun det yngste danske medlem nogensinde, og måske bliver hun endda det yngste medlem i hele Europa.