Glem ikke metroen!

Midt i de hektiske budgetforhandlinger frem mod næste års budget, er der en fremadrettet vigtig prioritering, vi i SF vil sikre, at resten af byrådet ikke glemmer: Metroen til Hvidovre!

Metroen er et af de vigtigste udviklingsprojekter, der er med til at bestemme fremtiden for Hvidovre Kommune. Hvidovre er en kommune i vækst, og her kommer mange nye borgere til hvert år. Hvidovre er ikke en lukket ø, men indgår trafikmæssigt i en større sammenhæng som en del af hovedstadsområdet. Vi skal sikre let og smidig fremkommelighed i trafikken og en grøn, klimavenlig og støjsvag transport. Her er metroen en ideel løsning.

Metroen kommer til at gå lige til kommunegrænsen ved Ny Ellebjerg station. Det er derfor helt oplagt at forlænge den til et sted i området omkring Hvidovre Hospital og den forhåbentligt kommende nye bymidte. Samtidig ved vi at trafikken af patienter og ansatte kommer til at vokse når hospitalet skal udbygges.

Vi skal tage beslutningen nu. En metro tager årtier at finansiere og bygge.

Derfor foreslår SF, at det i forbindelse med budgettet for 2016 besluttes, at kommunen skal afklare, hvor en metrostation i nærheden af hospitalet og bymidten kunne ligge og om Region Hovedstaden, Københavns kommune og Metroselskabet er interesseret i at indgå i et konstruktivt samarbejde om at beskrive en løsning både finansielt og teknisk.

Det er en vigtig beslutning, der har betydning for kommunens udvikling og økonomi i årtier fremadrettet og derfor hører den hjemme i et budget. Metroen er en beslutning, der er vældig afgørende for kommunens fremtid.

Anders Wolf Andresen

Medlem af SFU/SF Siden 2000. Valgt til kommunalbestyrelsen i 2009. Statskundskaber. Udviklingskonsulent i Kalundborg Kommune på Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedsområdet. Jeg brænder for SF’s folkesocialistiske værdier - og jeg arbejder benhårdt for at føre dem ud i livet som kommunalbestyrelsesmedlem. Jeg håber at kunne fortsætte arbejdet med at gøre Hvidovre til en mere grøn og progressiv velfærdskommune, der tager sig godt af både børn, ældre, socialt udsatte og miljøet.

Udgivet i Budget, Byudvikling, Kollektiv trafik, Læserbreve, Metro

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*