Glem ikke metroen!

Midt i de hektiske budgetforhandlinger frem mod næste års budget, er der en fremadrettet vigtig prioritering, vi i SF vil sikre, at resten af byrådet ikke glemmer: Metroen til Hvidovre!

Metroen er et af de vigtigste udviklingsprojekter, der er med til at bestemme fremtiden for Hvidovre Kommune. Hvidovre er en kommune i vækst, og her kommer mange nye borgere til hvert år. Hvidovre er ikke en lukket ø, men indgår trafikmæssigt i en større sammenhæng som en del af hovedstadsområdet. Vi skal sikre let og smidig fremkommelighed i trafikken og en grøn, klimavenlig og støjsvag transport. Her er metroen en ideel løsning.

Metroen kommer til at gå lige til kommunegrænsen ved Ny Ellebjerg station. Det er derfor helt oplagt at forlænge den til et sted i området omkring Hvidovre Hospital og den forhåbentligt kommende nye bymidte. Samtidig ved vi at trafikken af patienter og ansatte kommer til at vokse når hospitalet skal udbygges.

Vi skal tage beslutningen nu. En metro tager årtier at finansiere og bygge.

Derfor foreslår SF, at det i forbindelse med budgettet for 2016 besluttes, at kommunen skal afklare, hvor en metrostation i nærheden af hospitalet og bymidten kunne ligge og om Region Hovedstaden, Københavns kommune og Metroselskabet er interesseret i at indgå i et konstruktivt samarbejde om at beskrive en løsning både finansielt og teknisk.

Det er en vigtig beslutning, der har betydning for kommunens udvikling og økonomi i årtier fremadrettet og derfor hører den hjemme i et budget. Metroen er en beslutning, der er vældig afgørende for kommunens fremtid.

Anders Wolf Andresen

32 år. Medlem af SFU/SF Siden 2000. Valgt til kommunalbestyrelsen i 2009. Statskundskaber. Udviklingskonsulent i Kalundborg Kommune på Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedsområdet. Jeg brænder for SF’s folkesocialistiske værdier - og jeg arbejder benhårdt for at føre dem ud i livet som kommunalbestyrelsesmedlem. Jeg håber at kunne fortsætte arbejdet med at gøre Hvidovre til en mere grøn og progressiv velfærdskommune, der tager sig godt af både børn, ældre, socialt udsatte og miljøet.

Udgivet i Budget, Byudvikling, Kollektiv trafik, Læserbreve, Metro

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

SF Hvidovre i pressen
  • Ny kandidat hos SF
    Hvidovre Avis 10. februar 2021
    Kristine Amalie Rostgård har hen over efteråret og vinteren gjort sig bemærket som lokal tovholder for #HvorErDerEnVoksen. Her har hun kæmpet for, at der kommer fokus på normeringerne i Hvidovres daginstitutioner, og at et mere virkelighedstro billede kommer til syne.
  • I det kolde gys for en god sag
    Hvidovre Avis 10. februar 2021
    I lørdags hoppede SF’s lokale folketingskandidat Rasmus Henriksen og borgmesterkandidat Anders Wolf Andresen i det iskolde vand i Hvidovre Havn. Nogle dage i forvejen havde de oprettet en indsamling til Danmarks Indsamlingen, hvor de lovede at tage en svømmetur i det kolde vand, hvis beløbet blev nået. Da målet på 2.500 kr. allerede var nået i fredags, så blev løftet indfriet med højt humør i frostgrader og isfyldt farvand lørdag eftermiddag.