Ingen besparelser på skole-området

I SF er vi af den overbevisning, at en god økonomi bør være lig med god velfærd. Men på trods af, at Hvidovre Kommunes økonomi ser fornuftig ud, så lægges der alligevel op til at lave besparelser på flere områder – også på skoleområdet.

Der er blandt andet foreslået en generel nedskæring i midlerne til hver enkelt elev med helt op til 250 kr. i 2017. Det lyder måske ikke af meget, men flere skoler skriver i deres høringssvar til budgettet, at det for dem svarer til op mod 200.000 kr. om året. Dette kommer oveni kommunens intentioner om kvalitetsløft på skolerne – et krav som flere af skolerne fastslår, at de så vil få svært ved at leve op til. Flere af skolerne er allerede økonomisk pressede pga. af implementering af folkeskolereformen, øget inklusion samt omlægningen fra fritidshjem til SFO. Hvidovre kommunes ressourcetildeling pr. elev ligger allerede under gennemsnittet for kommunerne på Vestegnen.

Ydermere lægges der op til en stigning i SFO- taksten på 100 kr. om måneden på trods af, at SFO-tiden blev reduceret i forbindelse med folkeskolereformen, og at der foreslås en lukkeuge i sommerferien – i SF går vi ikke ind for, at man sætter prisen op og timeantallet ned.

I SF tager vi vores børn og deres fremtid seriøst – derfor vil vi ikke støtte de unødvendige besparelser på området.

Udgivet i Økonomi, Børn & unge, Budget, Folkeskoler, Læserbreve

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

SF Hvidovre i pressen
  • Budget 2020 skydes i gang på markedsdagen
    Hvidovre Avis 25. juni 2019
    Skal der flere pædagoger i dine børns daginstitution? Skal der udliciteres mere, så vi kan sætte skatten ned? Få svar på disse spørgsmål og meget mere, når SF og Venstre på lørdag den 29. juni kl. 10.30 skyder debatten om kommunens budget for 2020 i gang på Kæmpernes Markedsdag foran Hvidovre Rådhus. Det foregår i SF’s telt og de to debattører er kommunalbestyrelsesmedlemmerne Torben Nowicki Rasmussen fra Venstre og Anders Wolf Andresen fra SF. Kom og stil dit spørgsmål eller fortæl hvad du synes skattekronerne skal bruges på næste år.
  • 21-årige Kira bliver yngste dansker i Bruxelles: ”Det er helt vildt”
    Lorry 27. maj 2019
    - Det bliver vildt, og jeg er lidt i chok. Sådan lyder de første ord, fra SF’eren Kira Peter-Hansen i telefonen mandag aften. For kort tid siden modtog hun nyheden om, at partifællen Karsten Hønge, der er politisk ordfører i Folketinget, har takket nej til plads i EU-Parlamentet - også selv om folketingsvalget først afgøres 5. juni. I stedet går pladsen altså til 21-årige Kira Peter-Hansen, der til daglig er studerende. Dermed bliver hun det yngste danske medlem nogensinde, og måske bliver hun endda det yngste medlem i hele Europa.