Ingen besparelser på skole-området

I SF er vi af den overbevisning, at en god økonomi bør være lig med god velfærd. Men på trods af, at Hvidovre Kommunes økonomi ser fornuftig ud, så lægges der alligevel op til at lave besparelser på flere områder – også på skoleområdet.

Der er blandt andet foreslået en generel nedskæring i midlerne til hver enkelt elev med helt op til 250 kr. i 2017. Det lyder måske ikke af meget, men flere skoler skriver i deres høringssvar til budgettet, at det for dem svarer til op mod 200.000 kr. om året. Dette kommer oveni kommunens intentioner om kvalitetsløft på skolerne – et krav som flere af skolerne fastslår, at de så vil få svært ved at leve op til. Flere af skolerne er allerede økonomisk pressede pga. af implementering af folkeskolereformen, øget inklusion samt omlægningen fra fritidshjem til SFO. Hvidovre kommunes ressourcetildeling pr. elev ligger allerede under gennemsnittet for kommunerne på Vestegnen.

Ydermere lægges der op til en stigning i SFO- taksten på 100 kr. om måneden på trods af, at SFO-tiden blev reduceret i forbindelse med folkeskolereformen, og at der foreslås en lukkeuge i sommerferien – i SF går vi ikke ind for, at man sætter prisen op og timeantallet ned.

I SF tager vi vores børn og deres fremtid seriøst – derfor vil vi ikke støtte de unødvendige besparelser på området.

Udgivet i Økonomi, Børn & unge, Budget, Folkeskoler, Læserbreve

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

SF Hvidovre i pressen
  • Ny kandidat hos SF
    Hvidovre Avis 10. februar 2021
    Kristine Amalie Rostgård har hen over efteråret og vinteren gjort sig bemærket som lokal tovholder for #HvorErDerEnVoksen. Her har hun kæmpet for, at der kommer fokus på normeringerne i Hvidovres daginstitutioner, og at et mere virkelighedstro billede kommer til syne.
  • I det kolde gys for en god sag
    Hvidovre Avis 10. februar 2021
    I lørdags hoppede SF’s lokale folketingskandidat Rasmus Henriksen og borgmesterkandidat Anders Wolf Andresen i det iskolde vand i Hvidovre Havn. Nogle dage i forvejen havde de oprettet en indsamling til Danmarks Indsamlingen, hvor de lovede at tage en svømmetur i det kolde vand, hvis beløbet blev nået. Da målet på 2.500 kr. allerede var nået i fredags, så blev løftet indfriet med højt humør i frostgrader og isfyldt farvand lørdag eftermiddag.