Et minus på 300.000 kroner

På forsiden af forligspartiernes beskrivelse af Hvidovre Kommunes budget for 2016 kan man se, at der er bevilliget 1,15 millioner til trivselsløft i folkeskolen, hvilket lyder fantastisk. Men hvis man yder den indsats lige at bladre om til næstsidste side kan man dog se, at der samtidigt spares 1,4 millioner på skolernes ramme. Man ender altså med at spare 300.000 kr. på skolerne, samtidigt med at man giver skolerne en ekstra opgave i form af et trivselsløft. Og det er bare i 2016 – i årene fremover er der ikke noget trivselsløft og derfor kun den reelle besparelse på 1,4 millioner.
Jeg mener på alle måder, at et trivselsløft er berettiget og tiltrængt. Der er store udfordringer på folkeskoleområdet. Der er en reform, der stadig er under implementering, øget inklusion, længere skoledage, mere samarbejde mellem skole og SFO. Det er vigtigt at sikre elevernes trivsel i disse omvæltninger. Og også gerne i mere end et enkelt år.
Man hører gang på gang de tre partier i budgetforliget, A, DF og V, proklamere, hvor vigtigt det er, at vi prioriterer folkeskolen, men det er åbenbart kun tomme løfter, for når det kommer til stykket, så vil de hellere give skattelettelser til boligejerne, end sikre trivsel for alle børn i folkeskolen. Mens forslaget behandles på kommunalbestyrelsesmødet sidder nogle politikere endda bare og er på Facebook, som om det ikke vigtigt, som om det ikke har betydning, hvordan vi behandler vores børn. Som SF’er og folkeskolelærer undrer jeg mig! Hvis man vil have trivsel, må man lave en reel investering i trivsel – altså tilføre området midler i stedet for at lave helt unødvendige besparelser!
Jeg er i tvivl om, hvor meget trivsel man får for minus 300.000 kr…? Jeg håber, at DF, A og V ved det!

Udgivet i Budget, Folkeskole, Folkeskoler, Læserbreve, Velfærd

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

SF Hvidovre i pressen
  • Budget 2020 skydes i gang på markedsdagen
    Hvidovre Avis 25. juni 2019
    Skal der flere pædagoger i dine børns daginstitution? Skal der udliciteres mere, så vi kan sætte skatten ned? Få svar på disse spørgsmål og meget mere, når SF og Venstre på lørdag den 29. juni kl. 10.30 skyder debatten om kommunens budget for 2020 i gang på Kæmpernes Markedsdag foran Hvidovre Rådhus. Det foregår i SF’s telt og de to debattører er kommunalbestyrelsesmedlemmerne Torben Nowicki Rasmussen fra Venstre og Anders Wolf Andresen fra SF. Kom og stil dit spørgsmål eller fortæl hvad du synes skattekronerne skal bruges på næste år.
  • 21-årige Kira bliver yngste dansker i Bruxelles: ”Det er helt vildt”
    Lorry 27. maj 2019
    - Det bliver vildt, og jeg er lidt i chok. Sådan lyder de første ord, fra SF’eren Kira Peter-Hansen i telefonen mandag aften. For kort tid siden modtog hun nyheden om, at partifællen Karsten Hønge, der er politisk ordfører i Folketinget, har takket nej til plads i EU-Parlamentet - også selv om folketingsvalget først afgøres 5. juni. I stedet går pladsen altså til 21-årige Kira Peter-Hansen, der til daglig er studerende. Dermed bliver hun det yngste danske medlem nogensinde, og måske bliver hun endda det yngste medlem i hele Europa.