Et minus på 300.000 kroner

På forsiden af forligspartiernes beskrivelse af Hvidovre Kommunes budget for 2016 kan man se, at der er bevilliget 1,15 millioner til trivselsløft i folkeskolen, hvilket lyder fantastisk. Men hvis man yder den indsats lige at bladre om til næstsidste side kan man dog se, at der samtidigt spares 1,4 millioner på skolernes ramme. Man ender altså med at spare 300.000 kr. på skolerne, samtidigt med at man giver skolerne en ekstra opgave i form af et trivselsløft. Og det er bare i 2016 – i årene fremover er der ikke noget trivselsløft og derfor kun den reelle besparelse på 1,4 millioner.
Jeg mener på alle måder, at et trivselsløft er berettiget og tiltrængt. Der er store udfordringer på folkeskoleområdet. Der er en reform, der stadig er under implementering, øget inklusion, længere skoledage, mere samarbejde mellem skole og SFO. Det er vigtigt at sikre elevernes trivsel i disse omvæltninger. Og også gerne i mere end et enkelt år.
Man hører gang på gang de tre partier i budgetforliget, A, DF og V, proklamere, hvor vigtigt det er, at vi prioriterer folkeskolen, men det er åbenbart kun tomme løfter, for når det kommer til stykket, så vil de hellere give skattelettelser til boligejerne, end sikre trivsel for alle børn i folkeskolen. Mens forslaget behandles på kommunalbestyrelsesmødet sidder nogle politikere endda bare og er på Facebook, som om det ikke vigtigt, som om det ikke har betydning, hvordan vi behandler vores børn. Som SF’er og folkeskolelærer undrer jeg mig! Hvis man vil have trivsel, må man lave en reel investering i trivsel – altså tilføre området midler i stedet for at lave helt unødvendige besparelser!
Jeg er i tvivl om, hvor meget trivsel man får for minus 300.000 kr…? Jeg håber, at DF, A og V ved det!

Udgivet i Budget, Folkeskole, Folkeskoler, Læserbreve, Velfærd

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Seneste nyt
SF Hvidovre i pressen
  • Ulsing-prisen uddelt for første gang
    Hvidovre Avis 10. november 2021
    SF Hvidovre har indstiftet en ny pris, Ulsing-Prisen, for at hædre Niels Ulsings mangeårige indsats indenfor Kultur- og Fritidsområdet i Hvidovre Kommune. Prisen uddeles til en person som ligeledes har ydet en særlig indsats på området, og ledsages af en donation til en lokal forening, udvalgt af prismodtageren.
  • Tirsdagens valg – hvad står på spil?
    Hvidovre Avis 10. november 2021
    SF har været lidt mere ”ude i kulden”, men kan ved et forventet godt valgresultat, godt tænkes at blive en magtfaktor og stille krav omkring bl.a. børneinstitutionspolitikken og ældreplejen ved en kommende konstituering.