Urimelige nedskæringer på ældreområdet

I SF mener vi, at de ældre skal have en tryg og værdig pleje og omsorg. Desværre har Socialdemokraterne sammen med Dansk Folkeparti og Venstre vedtaget, at der fremover skal spares 1,5 mio. kr. på ældreplejen om året, således at der næste år igen skal spares 3 mio. kr., så 4,5 mio. kr. osv.
Der er ganske naturligt stigende udgifter til ældreplejen, fordi der kommer flere ældre i Hvidovre. Disse stigende udgifter vil de tre partier finansiere via “serviceomlægninger” i ældreplejen. Det betyder reelt nedskæringer på de ældre og kommunens hjemmehjælpere og sygeplejersker.
Det er bare udtryk for en helt gal dømmekraft, når man i et kommunalt budget på 3,5 mia. kr. giver sig til at skære på de ældre. Det er en klokkeklar ommer!

Lene Jensen

Jeg er 61 år, bor i Avedøre med min mand og har gjort det siden 1983. Vi har en datter, og nu også en svigersøn og et barnebarn. Jeg er uddannet sygehjælper og arbejdede på Hvidovre hospitals operationsgang og anæstesiafdeling i 20 år, indtil jeg kom ud for en arbejdsulykke, hvor det gik ud over min ryg. Nu er jeg førtidspensionist, så jeg ved desværre lidt om hvordan det er, at komme igennem det sociale system - og det kan laves meget bedre! Har altid været SF`er, men blev først aktiv for ca. 10 år siden. I dag er jeg bestyrelsesmedlem i SF Hvidovre, Domsmand i Glostrup ret, bestyrelsesmedlem på Teater Vestvolden og Formand for Førtidspensionist foreningen i Hvidovre, som jeg har været med til at oprette sammen med en anden førtidspensionist fra Hvidovre. Jeg stiller op til kommunalvalget da jeg mener, at vi i SF er med til at gøre en positiv forandring i Hvidovre. Vores røde hjerter banker for borgerne i Hvidovre og vores grønne fodspor gør, at Hvidovre bliver en bedre og renere by at leve i. Socialt udsatte borgere: Vi har mange socialt udsatte borgere i Hvidovre - og af mange forskellige grunde - Men jeg synes ikke, at vi tager os godt nok af dem når de kommer og har brug for hjælp; At vi ikke sørger for, at de bliver taget af og om - at de ikke går fra en samtale på kommunen og har det dårligt - at de ikke forstod hvad der blev sagt, eller føler sig overset. Vi burde give udsatte personer der søger hjælp fra kommunen, tilbud om en uvildig person som går med til møderne, en person som er der for den person der søger hjælp. For der sker så meget når man skal til et sådan møde, og når man kommer op til mødet har man måske glemt halvdelen af det man ville sige, hører kun halvdelen af det kommunen siger. Det er mange gange ikke nok at tage en ven med, eller man ønsker ikke at inddrage sine venner. Det skal være en person som kender noget til systemet - for det er den bedste hjælp til den person der søger hjælp i kommunen af den ene eller anden slags. Børnene i daginstitutionerne og skolen: Som mormor går jeg meget op i dette. Vi har alt for lidt pædagoger til at tage sig af de små i kommunen, og derved kan vi allerede der overse nogle af de børn, som ikke gør et stort væsen af sig. Dvs. tiden går til de børn som kræver, at de voksne tager sig af dem, mens det barn der sidder stille ovre i hjørnet og leger med sit legetøj, ikke får den voksen kontakt som det skal have i løbet af en dag. Dette er bestemt ikke pædagogernes skyld, de har kun to hænder hver! Det er kommunen der skærer ned! Der skal være max 3 børn til hver pædagog hos de helt små, og i børnehaven skal der max været 6 børn pr. pædagog. I skolerne skal der max. være 24 børn i en klasse - gerne mindre. Alle disse børn har også krav på, at få en ordentlig opvækst. Og når nu forældrene skal arbejde så skal vi sørge for, at tage sig rigtig godt af børnene. Det ønsker du vel også for dine børn /børnebørn - Jeg gør. Dyrevelfærd: Der er rigtig mange ting vi kan gøre for at bedre dyrevelfærden, og jeg mener at vi skal have råd til at behandle alle dyr ordentligt - stort som småt - Andet kan vi simpelthen ikke være bekendt. Jeg mener også, at vi skal se på dyrevelfærden i Hvidovre. Mine grønne fodspor vil være i økologi: At vi genbruger alle de ressourcer vi kan og skubber på energirenoveringen, så vi kan passe bedre på Hvidovre. Vi skal bl.a. lære vores børn om hvad økologi er og hvordan de selv kan være med til, at det bliver mere udbredt til glæde for os alle, for dyr og miljøet. Ved at energi renovere vores skoler og de andre offentlige bygninger vil vi ikke kun spare penge, men indeklimaet i bygningerne vil blive betydeligt forbedret. At udbrede, at alle borgere i Hvidovre kan få gode råd og vejledning til, at energirenovere deres huse på Quark, som bestemt er et besøg værd for både store og små. Det var en længere skrivelse, så til sidst: Det vidste du ikke om mig: * Jeg har trænet hunde i 15 år – de sidste 10 år trænede jeg ud over min egen hund, også andre hundeejere og deres hunde. Måtte stoppe da jeg fik min rygskade. * Jeg har syet rigtig meget dansetøj, da min datter dansede Discodans og Hiphop i 10 år. Vi var til konkurrencer rundt i Danmark og i Europa. Dette er kun en del af det som jeg allerede arbejder med, og som jeg meget gerne vil arbejde videre med hvis jeg bliver valgt til kommunalbestyrelsen sammen med de andre SF`ere. Hvis du gerne vil lære mig bedre at kende, har spørgsmål eller andet, er du er altid velkommen til at kontakte mig på mail eller mobil.

Udgivet i Ældre, Budget, Læserbreve, Velfærd

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*