Endelig får børn lov at være børn og ikke tal!

Et bredt flertal i Folketinget vedtog i sidste uge at gå bort fra måltallet om, at 96 % af alle børn skal inkluderes i den almindelige folkeskole. I Hvidovre har man endda på et tidspunkt debatteret om det skulle være 98 %. SF er glade for at dette nu er afskaffet.

I SF mener vi ikke, at det skal være et tal, der afgør om et barn skal inkluderes i folkeskolen – det skal ene og alene være det enkelte barns behov, det enkelte barns bedste mulighed for trivsel. Vi vil bruge de kommende år på at kæmpe for, at dette mål nås – også selv om det kan kræve flere ressourcer på området. Det er væsentligt dyrere, at have børn i specialtilbud, men det må aldrig blive økonomien, der afgør et barns skæbne.

Vi glædede os i sidste uge også over, at der kom opbakning fra en lidt uventet side. Nemlig fra Konservatives Lisa Skov, der i et læserbrev skrev, at der bør være en uvildig person til at rådgive omkring inklusion. SF stillede faktisk forslag om en uvildig inklusionskonsulent til budgettet for 2015, men dengang ønskede Konservative ikke at stemme for. Vi håber, at den nye udmelding gør, at Konservative vil være med til at sikre et flertal for forslaget, når SF stiller det igen til det kommende budget for 2017.

Vi er glade for, at Konservative nu er enige med SF – Hvidovre Kommune skal være blandt de allerbedste til inklusion.

Udgivet i Økonomi, Børn & unge, Folkeskole, Læserbreve
Ingen kommentarer til “Endelig får børn lov at være børn og ikke tal!
 1. Bo Larsen siger:

  Jeg syntes at det er skræmmende at man stadigvæk den dag i dag bedømmer folk på deres karakterer og ikke på hvad de kan og hvem de er som mennesker. Det er en skidt start på tilværelsen når man efter skolen får at vide at man ikke kan blive til noget fordi at ens karakterer ikke er gode nok. Jeg var ikke særlig dygtig i skolen men jeg klarede mig alligevel godt. Jeg fik en enorm støtte hjemmefra og har i dag min egen virksomhed. Mange af de ansatte jeg har ville ikke have en chance hvis jeg skulle have hyret dem ud fra deres karakterer. Men de er alle sammen super gode til deres job.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

SF Hvidovre i pressen
 • Ny kandidat hos SF
  Hvidovre Avis 10. februar 2021
  Kristine Amalie Rostgård har hen over efteråret og vinteren gjort sig bemærket som lokal tovholder for #HvorErDerEnVoksen. Her har hun kæmpet for, at der kommer fokus på normeringerne i Hvidovres daginstitutioner, og at et mere virkelighedstro billede kommer til syne.
 • I det kolde gys for en god sag
  Hvidovre Avis 10. februar 2021
  I lørdags hoppede SF’s lokale folketingskandidat Rasmus Henriksen og borgmesterkandidat Anders Wolf Andresen i det iskolde vand i Hvidovre Havn. Nogle dage i forvejen havde de oprettet en indsamling til Danmarks Indsamlingen, hvor de lovede at tage en svømmetur i det kolde vand, hvis beløbet blev nået. Da målet på 2.500 kr. allerede var nået i fredags, så blev løftet indfriet med højt humør i frostgrader og isfyldt farvand lørdag eftermiddag.