Endelig får børn lov at være børn og ikke tal!

Et bredt flertal i Folketinget vedtog i sidste uge at gå bort fra måltallet om, at 96 % af alle børn skal inkluderes i den almindelige folkeskole. I Hvidovre har man endda på et tidspunkt debatteret om det skulle være 98 %. SF er glade for at dette nu er afskaffet.

I SF mener vi ikke, at det skal være et tal, der afgør om et barn skal inkluderes i folkeskolen – det skal ene og alene være det enkelte barns behov, det enkelte barns bedste mulighed for trivsel. Vi vil bruge de kommende år på at kæmpe for, at dette mål nås – også selv om det kan kræve flere ressourcer på området. Det er væsentligt dyrere, at have børn i specialtilbud, men det må aldrig blive økonomien, der afgør et barns skæbne.

Vi glædede os i sidste uge også over, at der kom opbakning fra en lidt uventet side. Nemlig fra Konservatives Lisa Skov, der i et læserbrev skrev, at der bør være en uvildig person til at rådgive omkring inklusion. SF stillede faktisk forslag om en uvildig inklusionskonsulent til budgettet for 2015, men dengang ønskede Konservative ikke at stemme for. Vi håber, at den nye udmelding gør, at Konservative vil være med til at sikre et flertal for forslaget, når SF stiller det igen til det kommende budget for 2017.

Vi er glade for, at Konservative nu er enige med SF – Hvidovre Kommune skal være blandt de allerbedste til inklusion.

Udgivet i Økonomi, Børn & unge, Folkeskole, Læserbreve
Ingen kommentarer til “Endelig får børn lov at være børn og ikke tal!
 1. Bo Larsen siger:

  Jeg syntes at det er skræmmende at man stadigvæk den dag i dag bedømmer folk på deres karakterer og ikke på hvad de kan og hvem de er som mennesker. Det er en skidt start på tilværelsen når man efter skolen får at vide at man ikke kan blive til noget fordi at ens karakterer ikke er gode nok. Jeg var ikke særlig dygtig i skolen men jeg klarede mig alligevel godt. Jeg fik en enorm støtte hjemmefra og har i dag min egen virksomhed. Mange af de ansatte jeg har ville ikke have en chance hvis jeg skulle have hyret dem ud fra deres karakterer. Men de er alle sammen super gode til deres job.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Seneste nyt
SF Hvidovre i pressen
 • Ulsing-prisen uddelt for første gang
  Hvidovre Avis 10. november 2021
  SF Hvidovre har indstiftet en ny pris, Ulsing-Prisen, for at hædre Niels Ulsings mangeårige indsats indenfor Kultur- og Fritidsområdet i Hvidovre Kommune. Prisen uddeles til en person som ligeledes har ydet en særlig indsats på området, og ledsages af en donation til en lokal forening, udvalgt af prismodtageren.
 • Tirsdagens valg – hvad står på spil?
  Hvidovre Avis 10. november 2021
  SF har været lidt mere ”ude i kulden”, men kan ved et forventet godt valgresultat, godt tænkes at blive en magtfaktor og stille krav omkring bl.a. børneinstitutionspolitikken og ældreplejen ved en kommende konstituering.